Helgedagboka søndag 5. april 2009

Palmesøndag, dagen for triumf før lidelsene starter. Helgedagboka med breddeidrett og islett av religiøse betraktninger serveres til din kaffe og frokostegg. Hobbitter i Oslo Som vanlig en lørdagskveld tok jeg banen til sentrum i går for en rolig øl. Da jeg gikk av på Jernbanetorget var det noe som var galt. Veldig galt. I stedet … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 5. april 2009»

Palmesøndag, dagen for triumf før lidelsene starter.
Helgedagboka med breddeidrett og islett av religiøse betraktninger serveres til din kaffe og frokostegg.

Hobbitter i Oslo
Som vanlig en lørdagskveld tok jeg banen til sentrum i går for en rolig øl. Da jeg gikk av på Jernbanetorget var det noe som var galt. Veldig galt. I stedet for å bli møtt med stanken av urin og dunsten av råtten brakkvann var det en ubestemmelig eim i lufta. En fiffig lukt av surt bål pirret neseborene. Greit at det er palmehelg og alt for mange finner ut at friluftsliv er på sin plass, men bållukt i sentrum av Oslo er sjukt.
Svaret kommer da jeg runder hjørnet ved Karl Johan. Her surrer det opptil flere snodige folk rundt. Tøyet deres er rødt, illeluktende av surt bål og de er ikke stort større enn hobbitter å se til. Da et av kreaturene stiller seg på en stol og raller meg opp i fjeset med tørrfiskånden sin forstår jeg hva dette er. Nordlendinger.

I morgen er det kamp mot Tromsø og noen av disse barbarene synes åpenbart det er helt på sin plass å tilbringe palmehelga i vår by. En av de som ikke synes det er greit i vår by er Lars Iver Strand. To kamper på tribunen og gutten ville hjem til Joikakaker og radioaktivt nedfall. Hyggelig for deg at du føler du nå spiller på riktige siden igjen, men ikke glem at du kun er på utlån og målet ditt bør være å spille for klubben du er ansatt i igjen.

Alt i alt er det mye rart i Oslo som ikke har hjertet sitt her. I gårsdagens Dagbladet, avdeling papir, var det portrett av vår egen biskop. Her skinner det gjennom at Kvarme sitt hjerte slår litt ekstra for RBK. Herregud…

Utleie
Tilsynelatende har vi fått en politikk i Vålerenga hvor vi leier ut de som ligger i skorpa mellom A-lag og juniorlag. Dette er i grunn en god plan under forutsetning at de får spilletid i sin hospiterende klubb og kan komme tilbake til oss som skinnende juveler. Siste mann som ryker til en annen klubb for en kortere periode, er Christer Jensen som får testa muskler i Addeco-klubben Moss. Om Mosselufta er gunstig for sarte Oslolunger vil vel vise seg, men VPN ønsker Christer lykke til og velkommen hjem.

Særidretter
Vålerenga Håndball var inntil nylig en godt bevart hemmelighet for mange av oss, helt til herrene gjorde det godt i cupen og brått fikk ambisjoner. Lørdag ble de belønnet for strevet og har velfortjent kuppa en plass i 1. divisjon neste år . VPN gratulerer og håper dette er til inspirasjon for hockeygutta som sloss for bøtta på Jordal i kveld.
Det gikk nemlig ikke helt veien i går. Til tross for tidlig ledelse klarte Sarpsborg å trikse til seg seieren på lik linje med bønder som fikser seg landbruksstøtte. Dermed ble det utsettelse av bøttefesten til i kveld, da spilles siste (?) finale på Jordal. Om du nå sitter i en mørk stue på fjellet og leser dette på din ”håndholdte enhet” har du derfor å komme deg hjem til sivilisasjonen, dette vil du ikke gå glipp av!

Vålerenga i dag
Når du har lest ferdig VPN, leser du selvsagt videre på fotballsidene, hockeysidene og håndballsidene . Da har du underholdning gjennom hele frokosten og føler deg frisk og opplagt for finale VIF-Sparta klokka 17:00.

Avslutt det hele med bøttefest på Bohemen.

PS: Sitter du værfast på hytta kan du høre kampen på klanens web-radio
om alle kabler og kort fungerer.

Legg igjen en kommentar