Dagboka fredag 3. april 2009

Fredag før påske, folk pakker ski, kvikk-lunsj, appelsiner og papp-vin og stikker til fjells for å kose seg med snø og vinter i en uke til. Et særnorsk rituale, som understreker hvilken obskur samling av mennesker vi egentlig er. Påskefotball Her hjemme har vi ikke hatt noen tradisjon for å spille fotball i påsken. På … Fortsett å lese «Dagboka fredag 3. april 2009»

Fredag før påske, folk pakker ski, kvikk-lunsj, appelsiner og papp-vin og stikker til fjells for å kose seg med snø og vinter i en uke til. Et særnorsk rituale, som understreker hvilken obskur samling av mennesker vi egentlig er.

Påskefotball
Her hjemme har vi ikke hatt noen tradisjon for å spille fotball i påsken. På fotballøya derimot er det vanlig med kamper i jul og påske. Dette krydrer de ellers så kjedelige høytidene med klassiske oppgjør, mye fest og mye moro.
I Norge spiller vi for første gang kamper i påsken. Og det kan vel ikke sies å være spesielt smart med tanke på nodmenns hang til å oppsøke snøen på denne tiden av året. Sant og si så er det visstnok bare rundt femten prosent av befolkningen som stikker som fjols til fjells i psåken. Resten er hjemme og pusser båt/bil/sykkel/messing/issen/nøttene, graver i hagen, eller så drar på hytta ved sjøen og gleder seg til sol og sommer – som ikke kommer…

Så kan man se dette på to måter:

1: Dette skiller klinten fra hveten. De ekte supporterne blir hjemme for å følge lagene sine. De som bare er med innimellom er jo ikke ekte supportere likevel. Hallo! De prioriterer ski, kvikk-lunsj, appelsiner og pappvin framfor laget sitt.

2: Dette viser hvor lite de som styrer i fotballen forstår det norske samfunnet. De er mer opptatte av å få kalenderen til å gå opp enn å få folk til å komme på kamp.

Uansett så møter Vålerenga Tromsø på mandag, så da er det bare å legge fra seg det man driver med og se til å komme seg på kamp. Vi trenger tre poeng. Vi trenger å se litt optimisme og vi trenger ikke å se at Lars Iver Strand blomstrer i den nye drakta si.

Norske spillere er for dyre
Kjetil Rekdal har en stall der halvparten av spillerne ikke har norsk pass. Norske spillere er for dyre mener Rekdal. Og han spår at det er mange klubber som har gravd sin egen grav ved å signere svinedyre norske spillere med lønnskrav som får visse aktører i det norske samfunnet til å framstå som småforlangende.
Rekdal mener at dette presser fram to ting: At en del klubber kommer til å gå konkurs, og at man – dersom man ønsker å være med i toppen av norsk fotball – må satse på utvikling av egne spillere.

Kan noen få den mannen tilbake til Valle? (Hilsen RPN)

Juniorlaget som nekter å tape
Torsdag kveld vant VIF-juniorene 2-0 mot Raufoss på Valle.

– Vi hadde fremdrift i spillet og skapte mange sjanser. Minuset i dag er at vi ikke er effektive nok, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

Vi syns det er bra at det spirer og gror godt i Vålerenga. Så får vi håpe at vi klarer å holde på talentene våre. Vi vet jo nå at Rekdal er på gang med «Nye Aalesund» – og den mannen gir seg jo faen ikke før han har fått det som han vil.

Kan noen få den mannen tilbake til Valle? (Hilsen RPN)

Ullevaals gemene berme
I gårsdagens dagbok var vi innom norske supportere og landslaget. Måten man oppfører seg på landskamp har tydeligvis ikke sunket inn hos veldig mange. En av våre skribenter har sett seg grundig lei av både NFF og Ola Nordmann som supporter.
Les hans kronikk her, skriv den ut og ta den med deg på neste landskamp og fotballkamp for den sakens skyld.

God påske!

Legg igjen en kommentar