Dagboka tirsdag 31. mars 2009

Er det siste rest av vinteren vi ser forsvinne for hvert minutt som går? Eller har kong vinter enda et ess i ermet? Ullevaal minner mest om en grusbane før landskampen i morra – jepp og vi spiller kamp om seks dager. Ikke den dypeste bollen Noen stod ganske langt framme i køen da IQen … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 31. mars 2009»

Er det siste rest av vinteren vi ser forsvinne for hvert minutt som går? Eller har kong vinter enda et ess i ermet? Ullevaal minner mest om en grusbane før landskampen i morra – jepp og vi spiller kamp om seks dager.

Ikke den dypeste bollen
Noen stod ganske langt framme i køen da IQen skulle deles ut. Dette gjelder også for pampene i NFF – dessverre fikk hele gjengen døra midt i trynet da kontoret åpna. Dette har ført til at NFF til tider kan minne om en verna bedrift i stedet for en organisasjon som skal ivareta fotballens interesser.
Først drar man i gang Tippeligaen midtvinters, fordi man har funnet ut at det hadde vært kult (liksom) med litt flere lag og kamper i landets øverste fotballdivisjon. Det fungerer jo med 16 lag i Adeccoligaen – ikke sant? Da burde det fungere med 16 i Tippeligaen også. Så blir det jo ikke så vanskelig å se forskjell på de to ligaene, eller?

Så avtaler man privatlandskamp i Sør-Afrika som stort sett innebærer at den norske troppen blir sendt på ”svipptur” til 30 varmegrader i høyden og blir rundspilt etter alle kunstens regler. I ettertid viser det seg at gutta har reist på billigste måte nedover, har ikke fått tid til å akklimatisere seg og er misfornøyd med hele opplegget der nede. Dette skinner også gjennom i kommentarene til Egil Drillo Olsen, og dermed kommer det Sør Afrikanske fotballforbundet med Kjetil Siem i spisse på banen og mener at Norge og de norske spillerne opptrådte respektløst.

Joda, det er godt mulig Siem, men vi syns det er interessant å se hvordan man ordner ting der nede. Det hadde angivelig blitt bråk og krangel da en representant for Sør Afrikas fotballforbund hadde kommet inn på banen etter han Zulukongen som eier den… Kongen kommer alltid sist, ivertfall når han har dress og et eller annet verna dyreskinn utapå.

V kan snakke om sløve kniver, suppeboller som er så grunne at du må forsyne deg fem ganger før du er sånn passe mett, men vi lar det ligge. Vi bare konstaterer at det finnes de som oppfant kruttet og så finnes det de som stod jævlig nærme da det smalt.

Og Moa skulle hatt straffe.

I morra venter Finland på Ullevaal.

Og på restene – kall det et grustak eller et potitjorde – skal Vålerenga spille kamp på mandag – midt i påskeuka. Det kommer nok til å bli satt publikumsrekord da.

Fra Honduras til Vålerenga
Vålerenga ble mandag morgen enig med den offensive midtbanespilleren Mario Roberto Martínez (19) om personlig kontrakt. Spilleren fra Honduras knytter seg til Vålerenga på en utlånsavtale til 30.november 2009.
Martínez kommer klubben Real C.D. España i hjemlandet og Vålerenga har opsjon på å kjøpe spilleren innen låneperiodens utløp.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på Mario fra våre folk som har sett han i kvalifiseringen til U20-VM, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

– Det er alltid en viss risiko forbundet med å hente spillere fra helt andre kulturer enn den vi er vant til, så vi har valgt en løsning med lån og opsjon på kjøp. Om han mot formodning ikke skulle slå til her, har vi ikke tatt noen store sjanser ved å hente han på lån.

Les mer om vår nye spiller som fører til at Vålerenga kan snart stille med tidenes yngste Tippeligalag på klubbens sider.

Så kan vi her i VPN opplyse følgende om Honduras: Landet ligger i Mellom-Amerika, og deler av landet lå under Maya-riket, har den beryktede Mosquitokysten mot det Karibiske hav og var et av de landene Europeerne kom til da de «oppdaget» landet for litt over 500 år siden.

Landet er fattig, lutfattig og store deler av regnskogen er hugget ned slik at fruktfirmaet United Fruit kan dyrke sine bananer der nede. Bananer som kommer med båt til Norge og som selges av blant annet Bama.

Og Bama sponser – jepp NFF.

Trenger vi å si mer nå.

Hockey i kveld
Vålerenga tar i mot Sparta i tredje finalekamp (best av sju) på Jordal i kveld. Vinner gutta er de en kamp unna nok ei bøtte. Kampen starter klokka 18.30

Legg igjen en kommentar