Dagboka mandag 30. mars 2009

Ei uke til neste kamp. Den spilles i påsken. Den forrige ble spilt seinvinters. Noen har tydeligvis blingsa på kalenderen. Andre blingser bare på tida. Året rundt med Vålerenga Det føles ikke så lenge siden, søndagen i november da vi slo Stabæk 4-1 i cupfinalen og Martin Andresen proklamerte at dette var den ”første kampen … Fortsett å lese «Dagboka mandag 30. mars 2009»

Ei uke til neste kamp. Den spilles i påsken. Den forrige ble spilt seinvinters. Noen har tydeligvis blingsa på kalenderen. Andre blingser bare på tida.

Året rundt med Vålerenga
Det føles ikke så lenge siden, søndagen i november da vi slo Stabæk 4-1 i cupfinalen og Martin Andresen proklamerte at dette var den ”første kampen i 2009-sesongen”.
Nå har vi spilt tre kamper hvis vi teller som Martin. Der står vi igjen med et tap, en uavgjort og en seier. Er vi kjipe så ser vi sannheten i hvitøyet og innser at ett fattig poeng ikke er mye å varme seg på i vinterkulda.

For det er jo kaldt som juling fortsatt. Om noen dager er vi i april, det er påske neste uke og så er vi der vi har pleid å være, med seriestart 2. påskedag og et forutsigbart liv som fotballsupporter.

Untertext und untergang
En Stabæksupporter på jobben sendte over et videoklipp forleden. Det var en sekvens fra filmen Das Untergang. En film som viser hvordan det stod til med Hitler sånn på tampen av andre verdenskrig. Noen morsomme sjeler hadde ”tekstet” klippet på nytt. I oversettelsen var det situasjonen i Vålerenga som var tema for undergangen.
Underteksten var morsom den. Noe moro skal jo andre lags supportere ha, siden de ikke klarer å more seg med sitt eget lag. Hadde det bare vært unikt. Men så viser det seg at det er en kopi av en sak Arsenalsupporterne laget da Tottenham lå og kavet på bunn i Premier League.

Og da blir det egentlig bare litt flaut. Kan man ikke komme opp med en eneste original tanke der ute i distriktene? Kan man ikke komme på ett bilde eller en metafor på livet som fotballsupporter uten at man må idealisere sin egen evne til å skape gull ut av gråstein?

Kan man ikke bare akseptere at livet som fotballsupporter egentlig handler om bare å holde ut. Holde ut at det ikke blir gull i år, at det stort sett kommer til å handle om å overleve i tida som kommer.

For det er det som kommer. Ragnarokk og dommedag. Ikke for fotballen, men for økonomien i fotballen. Flere økonomer med innsikt i norsk fotballøkonomi har skrudd på varsellampene for lenge siden.

Det kommer rett og slett til å gå rett til helvete med flere klubber. Finanskrisa er reell. Dette stikker dypere enn man tror, og all verdens oljepenger kan ikke redde oss – og det er ikke spesielt vi i Vålerenga som kommer til å slite mer enn de andre.

2-0 til hockeygutta
Hockeygutta styrer mot ei ny bøtte. 2-0 over Sparta i Sarpsborg sier vel egentlig det meste om hvilket lag som er best med kølle og puck.
Vi oppfordrer alle til å komme seg til Jordal for å se neste kamp, vinner gutta da er bøtta halveis inn i hockeyguttas allerede overfylte premieskap.

Kampen starter klokka 18.30 i morra (tirsdag) – det lønner seg å være tidlig ute.

Legg igjen en kommentar