Før avspark; Rosenborg – Vålerenga

Om ordtaket om dårlige generalprøver gjelder, får vi det trivelig på Lerkendal søndag. Det er snart fire år siden siste Vålerengaseier i Trondheim. Vi reiser oppover for å rette på statistikken.

Om ordtaket om dårlige generalprøver gjelder, får vi det trivelig på Lerkendal søndag. Det er snart fire år siden siste Vålerengaseier i Trondheim. Vi reiser oppover for å rette på statistikken.

Overtråkk og overganger hører fotballen til, på samme måte som korte og litt lengre løp. I det lange løp er det bare supportere som er trofaste, mens spillere som regel skifter beite, og en gang i blant skjer det samme med folk i støtteapparatet. VPN har tatt en prat med to overløpere før oppgjøret mot Rosenborg.

Steffen Iversen, hvem vinner på søndag?

– Hm..mmnj.. Lik itj å spå kampa!

Greit. Hva gjør du etter nederlaget søndag?

– Da tr…æ ..eh.., Steffen oppdager offsidefella og parerer ,- Du mein vel etter at vi har vånne!

Det mener vi absolutt ikke, men skifter tema for å komme videre.

Dere er skyhøye favoritter, ikke bare mot oss søndag, men til å vinne serien for en gangs skyld. Hva er resepten?

– Jobbe knaillhardt og stå på hver eneste kamp, og så får vi sjå om det rækk.

Hva med skader? Er du i startelleveren søndag?

– Skadefri nå. Har hatt en langvarig knæskade, men har itj kjænt nå de to siste vækkan. Merka absolutt ingen ting til knæ mot Viking sist søndag. Så æ e innstilt på å spæll, håpe det bli fra start.

Rosenborg har fått en medisinmann i støtteapparatet som ble betraktet som trollmann når han var i Vålerenga. Haakon Schwabe var sjef, det hjalp ikke om verken Reka ville at den skadete spilleren skulle fortsette eller at spilleren selv ville fortsette. Sa Schwabe nei, da ble det nei.

Mistenker du Schwabe for å klemme til unødvendig hardt der det kjennes verst, eller på andre måter uskadeliggjøre dere før møtet med laget i hans hjerte, Vålerenga?

– He, he! Nei. Nu e han trønder og ækt Rosenborgsupporter god som nån!

Er du det, Haakon Schwabe?

– Nee.h…i.., det oser dilemma fra telefonrøret før svaret kommer.

– Det er klart jeg holder med Vålerenga , men det er rart med det. Her går jeg daglig og gnir og steller med gutta, blir kjent med gjengen, så litt trønder blir jeg jo etter hvert, selv om det alltid har vært Vålerenga for meg hele livet, og jeg følger med hva som rører seg i laget. Dagboka og VPN leser jeg hver dag. Jeg må kanskje beherske meg, men sitter nok stille på benken , for å si det sånn, ingen hopping og jubel når Vålerenga skårer!

Arbeidsdagen din har sikkert blitt tyngre. Er det stor forskjell på elegante Vålerengabein og klumpete trønderske..eh.. svenskslovakiske og andre multinasjonale beinkonstruksjoner?

– Utrolig nok er det ganske likt!

Skadesituasjonen?

– Michael Jamtfall og Kris Stadsgaard er definitivt ute. Ellers er troppen skadefri.

Allerede her har Vålerenga tatt en 2-0 ledelse. Vålerengas medisinke koordinator, Eirik Bjærke, bekrefter nemlig at troppen vår er mer enn 110% skadefri.

Noen stalltips om spillernes svake punkt og nygrodde skader ? Hvem er hjulbeint nok til at tunneler lykkes? Innoverskrudde ankler eller haltepinker a la Garrincha? Sånn at vi veit hvor vi skal sette inn effektivt sårende støt.

– Sorry. Taushetsplikt

Det svaret tolker vi som et avslørende ingen kommentar, og tar det som en bekreftelse på at det finnes mye rar beinbygning der oppe. Skulle bare mangle at det hagler med anatomiske avvik blant spillere som er så skrudd at de velger Rosenborg.

Vi takker medisinmannen for praten og henvender oss til banemester Arne Øien.

Hvordan er helsetilstanden til gresssmatta på Lerkendal?

– I skjønneste orden, men den skulle nå helst ha grodd en stund til. Det er jo veldig tidlig dette. Seinere start og flere midtukekamper hadde vært å foretrekke. Men søndag er det topp forhold, snøfritt og grønt.

Og tribunen? Vi hørte fra NRK-trøndelag at fanger fra Trondheim fengsel er satt til å skure setene. Og blant vaskehjelperne er det i hvert fall én innbitt Vålerengasupporter. Noen tegn til sabotasje eller andre revestreker?

– Nei, gutta har jobba godt, men vi blei jo overraska over å høre Vålerenga-sanger fra tribunen forleden, avslutter banemesteren.

Mulig noen ikke har fått med seg distriktsnyhetene fra Trøndelag, men det var altså en Vålerengasupporter, Stian, som ble intervjuet. Her er litt av det han sa til NRK:

– For hvert sete jeg vasker, håper jeg det kommer to Vålerenga-supportere og støtter laget i serieåpninga. …. det kan jo hende det kommer noen overraskelser, kanskje er det noen som får en blå bukse når de reiser seg opp , sier Stian med et smil

Været på Lerkendal søndag klokka 20
Storm Weather Senter melder om 4 plussgrader og en liten regn-eller sluddskvett tidligere på dagen. Vindstyrken på 6 sekundmeter, som vi får midt i fleisen, er kanskje nok til å slukke eventuelle bluss. Vi veit det ville være naturlig å tenne bål på idrettsarrangementer på denne tida av året, for å få den rette Kollen-og femmilsstemninga, det er klart det er fristende å grille pølser og varme seg litt. Men det anbefales ikke. Klanen opplyser at ingen pyroavtaler er inngått søndag, så folk som fyrer må ta regninga sjøl. Sånn er det bare.
Nytt av året er at vi blir plassert på langside nord, Adidas-tribunen, mot vestre kortside.

Statistikk
Vi har møtt RBK på Lerkendal i seriepremieren én gang. Det var 14. april 2003, Rosenborg vant 1-0. Men vi har noen store Vålerenga-minner fra Lerkendal:
1. September 2004, 4-1 til VIF
2. Juni 2005, 3-2 til VIF
Sånn gikk det i fjor
Utrolig nok endte denne overkjørselen med kun 2-1 til Rosenborg. VPN skrev dette etter kampen:
Etter tre måneder har Hamrén formet en forvirret flokk stjernespillere til et lag med stor L. På dobbelt så lang tid har Martin gjort det motsatte. Dette var forferdelig. Hadde ikke Rosenborg skrudd på bremsene i andre omgang, og hadde banens store spiller, Sapara, stilt siktet noen små knepp til venstre, hadde katastrofen vært fullstendig. Ett-måls tapet var pent sagt flatterende. Vi hadde to virkelig flotte sjanser, én på slutten av hver omgang: Inn fra kanten til Moa som nesten rakk fram. Og det var det.

Treningskamper 2009 – Rosenborg

RBK – Shaktar Donetsk 1 – 2
Krylia – RBK 1 – 1
Lyn – RBK 2 – 1
RBK – FFK 1 – 0
RBK – Ranheim 4 – 1
Brøndby – RBK 1 – 0
Stabæk – RBK 0 – 1
Viking – RBK 1 – 5

Treningskamper 2009 – Vålerenga

Vålerenga – Skeid 2 – 0
Vålerenga – Start 0 – 1
Vålerenga – Aalborg 2 – 3
Vålerenga – Makedonija Gjorce Petrov 2 – 1
Vålerenga – Nasaf Qarshi 3 – 2
Vålerenga – FC Lyn 0 – 2
Vålerenga – Rubin Kazan 1 – 3
Tromsø – Vålerenga 1 – 2
Sandefjord – Vålerenga 0 – 1
Stabæk – Vålerenga 3 – 1

Legg igjen en kommentar