Dagboka torsdag 12. mars 2009

I dag anbefaler vi VPNs fotballskole på nett og Gabardinmannens meninger om trøndere. Har du ikke lest om forventningene fortidens helter hadde før seriestart, syns vi du heller burde ødslet tida di der framfor å åpne denne frustrerte dagboka. Det var den vinteren kunstsnøfabrikkene sendte ut permitteringsvarsler eller gikk konkurs. Det var det året det … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. mars 2009»

I dag anbefaler vi VPNs fotballskole på nett og Gabardinmannens meninger om trøndere. Har du ikke lest om forventningene fortidens helter hadde før seriestart, syns vi du heller burde ødslet tida di der framfor å åpne denne frustrerte dagboka.

Det var den vinteren kunstsnøfabrikkene sendte ut permitteringsvarsler eller gikk konkurs. Det var det året det ikke lenger var ett lag i Norge, men seksten. Det var den gangen topplagene investerte millionunderskudd på snørydding for å beholde en lisens de likevel mista når de hadde brukt opp penga som de hadde brukt opp året før. Det var gullalder for undervarme og tribunefasiliteter. Det var utvikling. Det var nødvendig. Det ble kalt fremskritt.

Hvilken sport snakker vi om?

Om du tror svaret er enkelt, svarer du selvsagt fotball. Men er det virkelig så enkelt? Om du husker så langt tilbake som til i går kveld, og i tillegg har tilgang til Viasat, da skjønner du. Fotball, er det den samme idretten vi driver med i Norge som den sporten United og Inter leverer uke etter uke selv på dårlige dager?

Neida. Det er ikke det, og vil aldri bli det, men i forhold til folketallet er vi på topp. Norsk fotball er bånn. Likevel betaler vi for å se laget i vårt hjerte eller laget fra vårt land spille treningskamper, mens vi heller skulle fått betalt for å se på! Fuck TV2 ! Landet koker av fotballinteresse, vi krever gratis fotball! Like gratis som det vi får fra NRK for to tusen i året. Hvorfor kan ikke mindretallet av norske statsborgere få det som dem vil? Send heller regninga til det dumme flertallet som ikke bryr seg om fotball i det hele tatt og som bruker penga sine på alle mulige sære interesser som heldigvis ikke er gratis i detta landet.

Sånn. Da var det overstått. Dagen blir så mye bedre når en får vrengt seg ut på et eller annet tidlig på morran. Smil og toleranse brer seg ut i porene med en gang morgengruffet er trøkt ut. Alt blir rosenblått. Norsk fotball blir himmelsk. Ja, det er jo det den har blitt de siste årene. Ikke nødvendigvis prestasjonene på matta, men utviklingen på tribunen. Tifo og Klaner. Trengte ikke sånt i gamle dager. Folk hadde bare ledd og snudd ryggen til sånne fakter. De rødhvite paraplyene til Fredrikstad som dukket fram i høstsola hver gang det var cupfinale ,var vel på grensen av det vi godtok av tribunestøy. Vimpler. Heiarop. Eff eff kå, vinner nå, det kan du bite deg i raua på!
På vanlige seriekamper satt vi og klappet.
Søndag kjører busslaster med Vålerengatilhengere til Trondheim. Den gangen vi vant vårt første seriemesterskap midt på sekstitallet, var det så vidt folk gadd å ta trikken til Bislett. Supporterkulturen skremmer noen, men langt flere lokkes. Gamle menn kryper ut av gåstolene, til sin indianske sommer og sin siste store stå. Ungjenter og familier, hvor var dere i gamledaer? Nå har også dem sett lyset og fulgt den brede vei til tribunen. Da får det heller være at norsk fotball er en helt annen idrett enn den kontinentale, noe har i hvert fall blitt bedre i lille fotball-Norge!

Sannsynligvis er det flere som er interessert i bøker enn i fotball i dette landet. Bokormene er en relativt kravløs gjeng i motsetning til hundretusen wannabe fotballsupportere som likså godt kunne zappa til Falcon Crest for å ha noe å fylle livet sitt med. Jeg snakker sofafotball og offside på flatskjerm. Leserne betaler for hobbyen sin om de ikke nøyer seg med sparsomme og slitte repriser på gratisbiblioteket. Fjernsynsslavene blir derimot aldri fornøyde før alt koster ingenting, det er jo derfor de er fjernsynsslaver, de har ikke råd til dagens oppskrudde fotballpriser. Men det var ikke akkurat det jeg skulle snakke om, dette var en digresjon inspirert av at jeg satt og så på TV, og der så jeg en kjedelig liten sak. For å være ærlig, så så jeg den egentlig ikke på TV, men jeg leste om den på TV2. Media er jo så mangt – aviser, flatskjermer og nettbaserte løsninger i et herlig røre.

Tilbake til den kjedelige lille saken:

– TV2sporten.no følger norsk fotball, sånn lyder slagordet som snart trenger en oppgradering. Jeg foreslår TV2 fotfølger norsk fotball.

Overføring av fotballkamper er selvsagt ikke nok, det er et folkekrav i kabelnettverket der ute om at vi må vite alt. Dusjscener med troverdige opplysninger om antall hår på balla og åpne sår på hemoroidene er et minimum av hva vi bør serveres. Åpent samfunn, ikke sant, bob-bob. Om du hadde lest i avisen om din egen private feide med sjefen, hadde du steila. Fagforeninga hadde bækka deg opp og sjefen hadde i beste fall fått sparken.

I fotballsandkassa gjelder ikke sånne frøkenregler. Her er menn mannfolk, men på grunn av likestilling-tøvet må de oppføre seg som kvinnfolk. Prate, prate, prate. Lekke, lekke, lekke. Det hadde vært ålreit å få tak i de inkontinente jævlene på Valle som lekker hemmeligheter i misforstått åpenhet. Men saken er altså ute, TV2 har funnet ut at Bojan er en rebell som nekter å gjøre jobben sin, han nekta å spille høyrekant mot Tromsø, fikk 6 laken i bot og saken er ute av verden i følge Toro. Ålreit, game over, men om VPN lar være å mene noe om dette, kunne vi likså godt lagt ned supportersiden vår på timen.

Jeg for min del synes straffen er alt for mild, mannen burde vært utestengt for en periode og trua med sparken direkte. Hva har han egentlig prestert etter at han kom til oss som skulle tilsi at han skulle oppføre seg annet enn krypende ydmykt?

Jeg aner tordenværet nærme seg, ser mørke skyer i horisonten og snart er en ny personalsak på beddinga. I VPN-kammerset denne gang. Og du, kjære leser, spør hvorfor. Du tror jo at VPN er et enhodet troll der alle de få er skjønt enige. Du har altså tatt feil. Mulig jeg også har det.

Klokka nærmer seg lunsj. http//www.enga har ikke mere å bidra med. Det er slutt for i dag. Snart er det i morgen. Etter det er det ovrimorgen. Og etter det igjen er det endelig ovrigovrigimorgen. Gudskjelovskvelden kommer på en søndag i år. Vi gleder oss enormt til avspark. Det gjør ikke Rosenborg.

Legg igjen en kommentar