Dagboka fredag 13. mars 2009

Brann spiller sin siste sesong i toppdivisjonen. Fotballspillere overvåkes og røde tall bortforklares. Minst én ekspert tipper Vålerengaseier på Lerkendal, men det blir uten den nye forsvarskjempen vår. Det er vinter, men bare to dager til begynnelsen på en ny vår. Vinterlig seriestart When it snows, ain’t it thrilling, Though your nose gets a chilling … Fortsett å lese «Dagboka fredag 13. mars 2009»

Brann spiller sin siste sesong i toppdivisjonen. Fotballspillere overvåkes og røde tall bortforklares. Minst én ekspert tipper Vålerengaseier på Lerkendal, men det blir uten den nye forsvarskjempen vår. Det er vinter, men bare to dager til begynnelsen på en ny vår.

Vinterlig seriestart

When it snows, ain’t it thrilling,
Though your nose gets a chilling
We’ll frolic and play, the Eskimo way,
Walking in a winter wonderland
De speller så flott, de speller i blått
De speller så vi aldri kan bli slått

Og vi blir sikkert ikke slått i Trondheim søndag heller. Om du har tenkt deg oppover, så er du for sein til flyet. Frode Veie melder at flyet er fullbooket. Betyr det at flyet eller passasjerene er fulle? Avreise fra Oslo søndag kl 17, innsjekk på Gardermoen fra kl 15 til kl 16 for de som har vært så lure å bestille i tide.

På bussene er det fremdeles godt med plass. Sjappa har billetter, bussene går lørdag klokka 10 og søndag klokka 9. Når det gjelder kampbilletter er det best å få ut finger’n. Onsdag kveld var det solgt ca 370 av de 500 billettene vi har fått i første omgang. Neida, vi mente ikke at det må løses én billett for første og én for andre omgang. Mandag er dessuten oppgradert til offisiell fridag, i følge Klanen, sånn i tilfelle det skulle bli noe trøbbel med sjefen. Så det er ingen grunn til ikke å slenge seg med nordover.

Når det gjelder billetter, Sjappa selger IKKE kombinert billettet som gir adgang både til femmila i Granåsen lørdag og til kampen på Lerkendal søndag kveld. Heldigvis.

Rosenborg – Vålerenga 0-1
Et godt utgangspunkt for tipping er tippebladet Tips. Der finner vi sikre sannheter om hvilken vei fotballen vil rulle. I går fant vi denne saken: Moa tipper første serierunde .

Brann rykker ned
Man kan si hva man vil om Davy Wathne, og han sier hva han vil om alt, og nå før seriestart viser han ypperlig dømmekraft . Årets vakreste fotballspådom er at Brann rykker ned. Davy utdyper ting i bloggen sin på TV2 sport:

– For Steinar Nilsen må møtet med Sportsklubben Brann ha vært et kultursjokk og alt annet enn et eventyr. Forrige sesongs suksessombruste Tromsø-trener innbilte seg helt åpenbart at han kom til en storklubb med kompetanse og gjennomføringskraft, med økonomiske muskler og ambisjoner ut over det å overleve i Tippeligaen. Gradvis har det gått opp for ham hvor ille det står til og hvor vrient det er å få gjort noe med en dårlig balansert spillerstall med åpenbare mangler i samtlige lagdeler og med en sportssjef som er mest opptatt av å fortelle den bergenske lokalpressen om alt han IKKE får til.

Røde tall
Vif-fotball.no skriver om nesten 16 mill minus, og direktør Pål Breen forklarer underskuddet på VIF-TV. Der går han systematisk gjennom regnskapet og forklarer hvorfor det gikk så galt:

– Først og fremst har vi et svakt sportslig år som førte til at billettinntektene svikta med 4,5 – 5 mill i forhold til budsjettet. Vi hadde regna med 15000, men fikk ikke mer enn 13000 tilskuere i gjennomsnitt på hjemmekampene. Men dette korrigerte vi underveis med Liverpoolkampen, så sånn sett går publikumsbudsjettet i mål. Sånn vil vi også prøve å få til i kommende sesonger, ikke nødvendigvis med Liverpool, men med tilsvarende korrigerende tiltak.

– Budsjetterte sponsorinntekter blir nådd, spillersalg går bra, vi har fått i gang dét hjulet og selger spillere med en nettogevinst på 23 millioner kroner. Så totalt sett setter vi ny rekord på inntektssida med noe i overkant av 137 mill.

– På utgiftssida ble det hentet mange og dyre spillere i fjor, og når laget ikke presterer går det galt med sportslig drift. Vi henta flere spillere enn budsjettert. Før avskrivninger hadde vi faktisk et overskudd på nesten 2 mill. Av underskuddet 15 mill ligger 10 på avskrivning av spillerverdier, og resten på kundefordringer der en god del kan relateres til finanskrisen. Det må nå jobbes hardt for inndriving av disse fordringene.

– Det er tøffe tider og stygge tall, og det viktigste nå er å få ned lønningene, og for å si det brutalt, avhende spillere som ikke presterer. I framtida vil lønningene bli mye mer prestasjonsretta, er du i førsteelvern og vinner kamper, får du det bra. Det har vært en usunn økonomi i de fleste klubbene i Tippeligaen, alle har satsa for høyt.

– På sett og vis er det et hell i uhell at vi fikk finanskrisen, nå må alle klubbene stramme kraftig inn, og lønninger og utgifter på spillerkjøp vil komme ned på et sunnere nivå enn det vi har hatt her i landet de siste årene. Tror ikke fotballen blir noe dårligere av den grunn.

Nytt spillerkjøp
I går gravde klubben i den slunkne pengesekken og signerte forsvarsspilleren Juan Fuenmayor fra Venezuela. Les mer om landslagsspilleren her Han har kontrakt til juli i neste år. Han blir ikke spilleklar til kampen søndag. Prislapp: Ukjent.
Vi ønsker Juan hjertelig velkommen til klubben!

Nytt overvåkingssystem for fotballspillere
Rosenborg sier at supporterne kan glede seg til noe i de tre første hjemmekampene på Lerkendal, det skulle dermed innbefatte oss, og vi gikk først ut fra at det var en solid borteseier de mente.
Men, akk! Det er et databrikke-opplegg kalt ZXY trackingsystem som skal benyttes i årets tre første hjemmekamper på Lerkendal. Supporterne som kan glede seg, er de som holder seg hjemme på datarommet og får nydelige animasjoner og ti millioner unødvendige fakta fra spillets gang.
Databrikken som festes på hver spiller, sender hensynsløse opplysninger om spillerne som vi ikke hadde mulighet til å finne ut av tidligere. Det måler hvor spilleren er 20 ganger i løpet av et sekund, og gir dermed mer reelle tall på forflytning og bevegelse enn for eksempel et vanlig måleverktøy som et pulsbelte.

Vi har alltid lurt på hvor mange steder spilleren er i løpet av et sekund. Plutselig er de et helt annet sted, har løpt og gjemt seg , for eksempel sånn som Hengern eller Bruno gjemte seg unna i skyggen fra Store Stå i sommerheten på Bislett. Med ZXYs overvåkingssystem er det slutt på leiteaksjonene. Titt tei, vi ser deg nok, Bruno! 20 ganger i sekundet!

Vålerenga i dag
Fredagsquiz på Bohemen.
Rett svar på spørsmålet om søndagskampen er B

Legg igjen en kommentar