Niels Røine om NTF, Klanen og Superfinalen

Vi møtte Røine som var på reisefot i Bodø og tok seg tid til en prat etter styrevalg i NTF. I dag fikk RBK sitt andre av totalt 8 styremedlemmer i NTF og i tillegg har NTFs mediesjef kalt Klanen smålige, Vi ville ha svar på hva som skjer. Om NTF – Marit Breivik ble … Fortsett å lese «Niels Røine om NTF, Klanen og Superfinalen»

Vi møtte Røine som var på reisefot i Bodø og tok seg tid til en prat etter styrevalg i NTF. I dag fikk RBK sitt andre av totalt 8 styremedlemmer i NTF og i tillegg har NTFs mediesjef kalt Klanen smålige, Vi ville ha svar på hva som skjer.

Om NTF

– Marit Breivik ble valgt inn i styret i NTF, det gjør at to av åtte styremedlemmer har ledende verv i RBK i tilegg til styreverv i NTF. Kan du forklare hva dette betyr for NTF som organisasjon?

– Vi i NTF er en interesseorganisasjon for de 32 toppklubbene i kongeriket. Administrasjonen velger ikke styret, det er det eierne våre (altså de 32 klubbene) som tar seg av. Våre eiere velger styret med den sammensetningen som eierne mener er best egnet til å representere de 32 klubbenes interesser.

Røine opplyser videre at NTFs styre er veldig konsensusorientert og at store beslutninger som for eksempel fordeling av medieinntekter er beslutninger som tas på medlemsmøter hvor alle eierklubbene er representert. Styret er et organ som er opptatt av å videreføre og gjennomføre beslutninger og føringer fra medlemsmøtene.

Er NTF i ferd med å vokse seg til et slags skygge-NFF?

– Nei, for guds skyld. Vi er syv ansatte og det har vi vært siden 2006, vi har ingen planer om å vokse i 2009, det er viktigere å bruke av kompetansen som er i klubbene.

Så går vi over til hovedgrunnen til at vi ville snakke med Røine: Superfinalen!

– Når det gjelder Superfinalen på søndag er dette en viktig test på om Superfinalen kan bli en årlig begivenhet. NTF og NFF støtter dette arrangementet som blir gjennomført som en offisiell kamp og derfor følger reglene til NTF og NFF som om det var en ordinær Tippeligakamp.

Bakgrunnen for diskusjonen i media?

– Opprinnelig var det meningen at Stabæk og TV2 skulle samarbeide om et tv-sendt åpningsshow på lørdagen og at Superfinalen skulle gå som et eget arrangement søndag. Denne delingen ble det dessverre ikke mulig å få til ut fra kostnadsbildet knytta til to så store arrangementer. Det har i denne saken vært et stort tidspress på både Stabæk, NTF og NFF. Dels grunnet ferdigstillingen av stadion og AC/DC konsert for Stabæks del og seriestart og medieavtaler for NTFs del.

– NTF og NFF vil ha en grundig evaluering i etterkant av kampen for å se hva vi kan gjøre senere. I denne prosessen vil vi ta med klubbene, supporterklubbene, samarbeidspartnerne for å se hva vi kan gjøre annerledes ved senere anledninger.

Hva med Klanens holdning til kampen?

– Vi ser at denne kampen kunne vært bedre forberedt. Jeg vil si at det er sunt med skepsis når man ikke kjenner rammene rundt et arrangement. Samtidig håper jeg Klanen vil støtte arrangementet.

Vil billettinntektene på søndag sponse Stabæks åpningsfest?

– Det kan jeg svare et kategorisk nei til! NTF og NFF har krevd at regnskapet fra kampen skal være transparent og vil gå igjennom og godkjenne dette. Billettinntektene skal gå til å dekke selve arrangementet av fotballkampen. UNICEF får overskuddet fra kampen etter fradrag av de utgifter som er forbundet med å arrangere denne type kamper. Dette har hele tiden vært en klar forutsetning fra NTF og NFF for denne kampen.

Vi takker for klare svar og ønsker Røine lykke til med kampen på søndag.

Les også:
Klanen støtter Superfinalen
”Ikke akkurat B-gjengen”

Legg igjen en kommentar