Dagboka onsdag 4. mars 2009

Midt i uka, kan vinteren være på hell, eller har den flere snøfall i ermet? Det handler selvfølgelig om laget, livet og lengselen i dag også. Laget Vi starter med en gammel rik onkel i dag. Investor og aksjetrader Øystein Stray Spetalen har satt opp Tippeligatabellen 2009 for klubbens sider. Vi antar at dette er … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 4. mars 2009»

Midt i uka, kan vinteren være på hell, eller har den flere snøfall i ermet? Det handler selvfølgelig om laget, livet og lengselen i dag også.

Laget
Vi starter med en gammel rik onkel i dag. Investor og aksjetrader Øystein Stray Spetalen har satt opp Tippeligatabellen 2009 for klubbens sider. Vi antar at dette er en greie man skal gjøre med flere gamle rike onkler, og at man i mangel på telefonkontakt med John Fredriksen valgte Spetalen. Og han sier jo ikke nei når han kan få lov til å synse litt i media.
Spetalen er nemlig en bjellesau. Det han sier skjer som regel i løpet av kort, mellomkort, mellomlang eller lang tid. Tabellen til Spetalen er i alle fall av det patriotiske slaget, og han har til og med prøvd seg på litt humor også – den gamle grinebiter’n…

Hovedtrekka? Vålerenga vinner, Stabæk rykker ned. Og resten av saken leser du her.

I går kom vi skade for å snakke om klubbspillere versus fotballhorer. Det er sikkert mange av dere der ute som lurer på hva vi mente med det, og da i samme avsnitt som vi snakket om Lars Iver Strand.

For å ha det på det rene (før dere der ute bomber mailen vår med alskens såra følelser og harmdirrende sinne): Vi kaller ingen fotballhorer med mindre de har fortjent det. Så langt har vi en del kjente navn på blokka, men spillere i vår egen stall er langt unna denne lista. Og når det er sagt så kan vi faktisk opplyste om at klubbspiller framfor noen: Tom Henning Hovi er med gutta ned til La Manga

Det er nye treningskamper på gang der nede på Spanias solkyst. Vi har forsøkt å finne noe info om dem, men har litt problemer med det siden en eller annen motvillig adserver fra Tyskland smører klubbens sider med sirup. Men det løser seg nok ganske raskt. Mobilt bredbånd er kanskje ikke bergna på sånne nymotens bannerannonsemaskiner…

Og inne på kontoret fant vi ut at neste kamp spilles mot Sandefjord i morra klokka 15.00 på La Manga. Du rekker det hvis du kaster deg i bilen og kjører non-stop i 30 timer.

Så dersom du er vill og gal, og vil bli kjendis er det bare å ringe VeGe eller Blabla og fortelle om turen din. Kanskje du blir sponsa med et klippekort på tyske pølser, franske baguetter og spansk spekeskinke mens du raser nedover mot sydlige strøk.

Livet
I 1998 var det vind i seilene for Vålerenga. Vi hadde rykka opp året før, og ble cupmestere med seier over Strømsgodset. Mange eksperter tippa oss høyt opp på tabellen. Nå skulle det skje, det som alle hadde venta på. Storheten Vålerenga skulle reise seg og gjenvinne tronen som Norges beste lag.
Slik gikk det ikke. Det gikk fullstendig på ræva. Da fotball-VM ble sparka igang var vi godt nede i bunnstriden. Så var VM over og det ble ikke noe bedre. Vi lå på bånn. Gode råd var dyre, og noen slo hodene hardt sammen. Dermed dukka nylig avgåtte landslagstrener Egil Drillo Olsen opp på Vålerengas treningsfelt.

Det var det som skulle til. Vi «vant» høstsesongen og det hele toppa seg med europacupspill og kampen mot Besiktas i Istanbul. En kamp Drillo rangerer like høyt som seieren over Brasil i Marseille. Rett og slett for dette var en kamp motstanderen ikke kunne tape eller spille uavgjort med sifre høyere enn 1-1. Og det ble 3-3…

For deg som ikke har noe å drive med i dag anbefaler vi rett og slett denne sida fra VG..

Selv så husker jeg den kampen som om den var i går. Jeg var nyfrelst Vålerengasupporter etter mange år i dvale. Bøkene og kunnskapen måtte vike plass for kamprop, øl og mye moro. Samboeren så det ikke på samma måte, men det valget var lett. Vålerenga var og er livet, veien og sannhet for meg.

Lengselen
Snøen som falt natt til mandag renner gatelangs og ender opp i bunnen av bakker, på torg og i folks kjellere. Kong Vinter er en lunefull jævel med mange ess i ermet. En annen som også napper ett og annet ess ut av ermet er Kultur- og Kirkeminister Trond Giske. I god gammel Giskestil slår han et slag for at et eller annet grisegrendt strøk skal få lov til å være med på moroa dersom Norge og Sverige blir tildelt fotball – EM i 2018.
Trond Giske mener seriøst at Bodø skal være en av byene hvor det skal spilles EM-fotball. Og da er det vel nærliggende å tro at Tromsø også vil være med. Og så har vi det gående igjen, og det blir debatt på Stortinget. Siv Jenssen er oppriktig indignert og mener at Skien må med i debatten. Sindige Hallingdøler proklamerer at en ny stadion på toppen av Hallingskarvet er tingen, mens Liv Signe Navarsete går sammen med Kjell Opseth om å bygge en åtte-felts motorvei fra Oslo til Sogndal og Førde og dermed er saken klar:

Nye Fosshaugane blir hovedarena for EM i fotball i 2018. Bare vent og se. Vi lever tross alt i Norge.

Gud som jeg lengter hjem til vår egen stadion. Kan nye bygge den NÅ!

Vålerenga i dag
Sette opp ad-block i Firefox og surfe uten sirup på klubbens sider, og på Intenett generelt for den sakens skyld. Eller så kan man traske en tur på Bohemen selv om det ikke er sportsquiz, men en tung premier league aften. Men først og fremst tar du turen til kantina på Vallhall og Klanens årsmøte klokka 18.

Legg igjen en kommentar