Dagboka fredag 27. februar 2009

Fredag og vi kan presentere en flom av etterlysninger. Etter ny midtstopper til Vålerenga selvsagt. Heldigvis så er dette også dagen da Truls Haakonsen tiltrer som ny sportdirektør i klubben. Velkommen og tvi tvi sier vi. Stallen Vi er vel flere som synes det går lovlig tregt med å forsterke stallen i år. Dette gjelder … Fortsett å lese «Dagboka fredag 27. februar 2009»

Fredag og vi kan presentere en flom av etterlysninger. Etter ny midtstopper til Vålerenga selvsagt. Heldigvis så er dette også dagen da Truls Haakonsen tiltrer som ny sportdirektør i klubben. Velkommen og tvi tvi sier vi.

Stallen

Vi er vel flere som synes det går lovlig tregt med å forsterke stallen i år. Dette gjelder ikke minst forsvaret, der Vålerenga kun besitter tre rene midtstoppere, og blant de tre finnes en kortsankende hissigpropp og en attenåring. Nå viser det seg at tregheten fra klubbens side har en forklaring. Og at også de innenfor synes det kunne gått noe raskere.

Forklaringen bunner, selvsagt, i at Vålerenga ikke har vært på banen i det hele tatt de siste månedene: Jan Erik Aalbu sa som sagt opp og hadde sin siste dag som sportsdirektør under cupfinalen. Siden det har hele julestria og vel så det gått uten at den stillingen har vært besatt. Men i dag tiltrer Truls Haakonsen.

– Han får nok å gjøre, og blir definitivt ikke arbeidsledig, sier Martin Andresen i Nettavisen. Aner vi en viss frustrasjon? Han fortsetter – Det har vært et lite vakuum for oss, dette.

Nå skal det innrømmes at Stefan Strandberg ble hentet til klubben i perioden uten sportsdirektør, men Vålerenga må ha mer, og da blir det unektelig enklere med en som har nettopp det å hente spillere som arbeidsfelt med på laget.

– Truls begynner på Valle fredag, og skal rett i møter. Sannsyligvis vil han komme ned til oss i midten av neste uke, og selv om jeg ikke skal legge meg opp i jobbens hans, så hadde der vært fint hvis han hadde med seg et par spillere, sier Andresen, som markerer at han gjerne vil forsterke laget med to nye spillere.

Blant disse muligens Lyns Indiri Sigurdsson, selv om Lyn nekter hardnakket at det kommer til å være aktuelt med noen overgang. Det være seg om FC-klubben er konkurs eller ikke.

– Indy er selvsagt en interessant spiller som kan bekle flere posisjoner, forteller Andresen Nettavisen.

Hagen slenger med leppa

De fleste kjenner vel til Erik Hagens kjærlighet for italiensk fotball. Nå viser det seg at han også har meningers mot: for nettopp motsatsen til den italienske stilen skal jo være Drillo fotball. Hagen går så langt at han påstår at han ville takke nei dersom han ble tatt ut på landslaget.

– De dreier seg kun om å ødelegge for motstanderen. Det er destruktivt, og ikke slik jeg mener fotball skal spilles, sier han til aftenposten.no. Dagbladet.no plukket opp saken, eller rettere sagt så tok de en telefon til Egil Olsen for å få kommentar. Det fikk de ikke.

Dagboka er ikke så fin på det: Vi sier rett ut at vi ikke er helt enige med Erik Hagen – italienske midtstoppere er vel blant verdens beste i nettopp å ødelegge for motstanderen. Eller?

Men la gå, både vi og Erik Hagen har viktigere ting å tenke på: for eksempel om det blir karantene i serieåpningen eller ikke. Spørsmålet er som kjent om ordet «jævla» ble uttalt eller ikke, og da i forbindelse med ordet «idiot».

– Dommeren hevder jeg sa ”jævla idiot”, men det gjorde jeg ikke. Det kan man høre på videoen også. Derfor synes jeg rødt kort blir for strengt, sier Hagen til aftenposten.no. Som vi skrev i går så har Vålerenga protestert på kortet i håp om å begrense skadevirkningene av en overivrig dommertrio.

Og kanskje viktigst av alt: Erik Hagen melder at han er i god form, men at han ikke er helt fornøyd med fotballformen ennå.

– Det går på posisjonering og timing. Det har tatt mye lenger tid å bli vant til norsk fotball igjen enn jeg hadde trodd, sier Hagen.

Bare for å ha sagt det, også Erik Hagen etterlyser en ny midtstopper, før han avslutter:

– Vi underpresterte i hele fjor, men jeg ser tegn på at flere spillere er i ferd med å finne formen. Får vi en god start kan alt skje, men som vanlig avgjøres nesten serien etter tredje serierunde – for det er i de første kampene man får selvtillit.

Legg igjen en kommentar