Hvor ble det av satsinga?

Martin var på plass og investorene kunne ikke få kasta nok penger etter Follos største sønn. Hæstad ble henta, Strand, Shelton og Sæternes ble henta, samtidig forsvant Grindheim ut stadiondørene og sørget med det for å dekke det meste av kostnadene knytta til kjøpa våre i vinterens overgangsvindu i 2008. Sommeren kom og vi henta … Fortsett å lese «Hvor ble det av satsinga?»

Martin var på plass og investorene kunne ikke få kasta nok penger etter Follos største sønn. Hæstad ble henta, Strand, Shelton og Sæternes ble henta, samtidig forsvant Grindheim ut stadiondørene og sørget med det for å dekke det meste av kostnadene knytta til kjøpa våre i vinterens overgangsvindu i 2008.

Sommeren kom og vi henta Panzer og signa to unggutter fra Skeid. Vi supportere smurte oss med tålmodighet og tenkte at seriegullet allerede var kjørt, så dem venter sikkert til januar.

Vålerenga tok trøste-NM og optimismen spredte seg. Med litt forsterkninger så skulle prosjekt Martin bli bra. Ut forsvant litt av selve fundamentet i satsinga, hver mann sin trener, mens vi venta på at overgangsvinduet skulle åpne. Vinduet var knapt åpna på gløtt før Wæhler og Shelton forsvant. Etter en skuffende sesong så selger vi selve klippen i forsvaret og leier ut en av de største investeringene Martin har gjort.

Ingen må være i tvil om at det laget som det per i dag ser ut som vi skal møte 2009 sesongen med, er et svakere lag enn det som feilet så stygt i serien i fjor. Igjen ser vi at Vålerenga har lagt et sportslig bra fundament, med europacupspill og unge spillere i ferd med å etablere seg, samtidig har vi i det som skulle være byggefasen til Martin kvitta oss med Grindheim og Wæhler.

Moro at vi henter en unggutt som Strandberg, men vitner det om ambisjoner om å etablere seg som et topplag, vitner det om ambisjoner om å nå gruppespillet i europacupen? Eller vitner det om en satsing som investorene har mista trua på?

Jo da, det er vanskeligere økonomiske tider, det er mer vanskelig å hente penger nå enn før, men samtidig vil det alltid være mulig å hente penger til prosjekter som folk har trua på.

Det er heldigvis en stund igjen til overgangsvinduet stenger, den tiden vil vise om ambisjoner om å bli et topplag bare er prat, eller om Martin fortsatt har tillit nok til å få penger til en klassespiller eller to.

Å hente spillere som er framtida i norsk fotball er vel og bra, men vi vil vinne noe i år!

Legg igjen en kommentar