Dagboka fredag 20. februar 2009

Det handler mest om kampen mot Lyn. Og litt om brokk og visjoner. Dagboka er klar. Kamp mot Lyn En ubetydelig treningskamp skal i dag utspille seg på Valle. Lyn er jammen en ynkelig liten klubb. Her kommer vi med penger så dere får være med oss å leke. Så kommer de designforvirra supporterne deres … Fortsett å lese «Dagboka fredag 20. februar 2009»

Det handler mest om kampen mot Lyn. Og litt om brokk og visjoner. Dagboka er klar.

Kamp mot Lyn
En ubetydelig treningskamp skal i dag utspille seg på Valle.
Lyn er jammen en ynkelig liten klubb. Her kommer vi med penger så dere får være med oss å leke. Så kommer de designforvirra supporterne deres og griner om ei lystavle? Det Lynlaget som kommer i morgen, er slettes ikke til å spøke med. De har gode resultater i treningskamper til nå. Skremmende er de ikke, men de skal heller ikke undervurderes.

Dette er likevel en ubetydelig kamp, om ingenting som helst. En seier kan på ingen måte bøte på de horrible fakta. Men nå er vi som elsker Vålerenga mest spent på å se potensialet i stallen.

Har spillerne utviklet seg som ventet? Og har man solt seg for mye av glansen etter cuptriumfen i oppkjøringa.

Siden dette er en treningskamp er førsteellever og statistikker revnende likegyldig. To av nigerianerne på prøve skal etter sigende være i troppen til matchen. I treningskamper har man også frie bytter, så her kan mye skje. Er kanskje en av dem forsvarspiller. Rapportene fra disse agentene er ofte litt diffuse. «Special good midfielder» viser seg å være en kanonspiss. Mens «flamboyant winger» kan fort være en midtstopper i verdensklasse.

Vålerenga skal nok teste en del, så jeg har ikke noen forventinger til resultat. Men jeg håper virkelig å se glimt av prestasjoner.

Leser vi Bastionens sider spekulerer de om Vålerenga kommer til å tape denne kampen med vilje, slik at vi har en sjanse til å vinne seriekampene. Syns det er en spennende tanke, jeg.

Etter hvert kan vi for eksempel begynne å slippe inn mål først i derbyet, i fall det viser seg at den som slipper inn først oftest vinner kampen. Lurer på om det stemmer.

Ellers: får du ikke dratt på kampen sender VIF-TV et 15 minutters magasin før kampen, sammen med Tom Henning Hovi. Deretter sendes matchen. Siste alternativ er mobilvarsel.

Martins var på Bohemen
Jepp, han var der i går og stilte opp for supporterne. Så vet du det i alle fall.
Og når det gjelder operasjonen hans har vi fått kyndig svar på gårsdagens spørsmål her i Dagboka. En av våre lesere mailet oss dette:

– Etter å ha vært med på utallige lyskebrokk-operasjoner sist høst som student, føler jeg det er på sin plass å besvare spørsmålet deres om førstegangs brokk eller residiv/flergangs brokk. Et førstegangs brokk har som navnet antyder, oppstått for første gang (brokk er forresten en bit av tarmen som bestemmer seg for å ta en tur ut av bukhula, til for eksempel navle, pung eller, som i dette tilfellet, lysken). Et residivt brokk er et brokk som spretter rett ut etter å ha blitt dytta på plass, mens et flergangs er et som tyter ut etter ei stund. Så vidt jeg veit har Martin ei historie med brokk-plager, så det tyder på at han har flergangsbrokk. Derfor kunstnettet (som jeg håper ikke er fra noens truse, vi vil vel ha Martin i form, ikke ute med infeksjon?).

Din medisinske horisont er herved utvidet.

Nigerianerne
Ifølge klubbens sider drømmer de om å komme til Chelsea via Vålerenga. Ikke mye tvil om hva som er den store klubben i det landet…

Vålerenga i dag
Vålerenga – Lyn, Vallhall kl 1715. 100 for voksne, 50 for barn. Se en fotballkamp!

Legg igjen en kommentar