Dagboka tirsdag 10.februar 2009

Har du noen gang lurt på hvorfor det heter Dagbok når det tar en natt å skrive den? Stakkars deg som skal lese den. Hadde det enda vært en papirversjon, da kunne du tatt den med på dass, bortsett fra at du ikke tar med fisk på fisketur. Tirsdagbok er noe dritt. Dagboka avsluttet forrige … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 10.februar 2009»

Har du noen gang lurt på hvorfor det heter Dagbok når det tar en natt å skrive den? Stakkars deg som skal lese den. Hadde det enda vært en papirversjon, da kunne du tatt den med på dass, bortsett fra at du ikke tar med fisk på fisketur. Tirsdagbok er noe dritt.

Dagboka avsluttet forrige uke med en ufullendt føljetong om æresskjelling. Vi vet det er mange lesere som er spent på hvordan det går. Klarer helten seg, eller er det bare antihelter i det borgerkrigsaktige dramaet som har utspilt seg på Romerikes siste dager?
VPN – Vendetta På Nett – gir deg fortsettelsen:

Dette har skjedd
I forrige uke skar vi en del mennesker bosatt i Skedsmo over samme kam. Fellesnevneren var ment å være innlysende, nemlig bøffel-og kanarisympati, det er faktisk en del sånt i Skedsmo. Men, akk! Så innlysende var det ikke. En av innbyggerne der ute blei sinna og sa at det er en haug med folk fra Romerike som holder med Enga. Han var ikke bare sint, han og flere Vålerengasupportere i området ble rett og slett fly forbanna på oss ettersom de mente vi definerte folk ut fra geografien og ikke fra det de har mellom øra eller hva verre er. På grunn av disse reaksjonene fant vi ut at det kanskje var en ørliten sjanse i havet for at karakteristikken imbesile aper også passer som et geografisk varemerke. Og krigen var i gang. Vi gikk helga i møte med en skjør våpenhvile, og den siste trusselen i fredags-dagboka var:

– Dette er ikke skittkasting – det er vendetta.

Dette kommer til å skje
Nei, kjære blodtørstige krigshissere der ute, det er intet nytt fra østfronten, og absolutt ingen verdens ting kommer heller til å skje der. Vendetta På Nett slår retrett, men uten at noen dermed skal si at vi har krøpet til Skedsmokorset.
Det eneste som skjedde etter at alt og alle roet seg, var at vi trakk oss tilbake til vårt lønnkammer i stille kontemplasjon om hvor hard og hensynsløs tilværelsen kan være for Vålerengatilhengere i bondeland.

Alle dere Vålerengasympatisører der ute, i Jostedalen , Berkåk eller Tana: Om dere har bomma litt på bosted, så har dere til gjengjeld innertier når det gjelder valg av fotballag. Samma hva dere er, hva dere gjør og hvor dere gjør det: Dere e’kke bønder når dere holder med Vålerenga!

På den andre siden fins det nok av bønder i by’n, og imbesile aper er like dumme mellom Sinsenkrysset og Skøyen som de er på landet. Mon tro om vår sårete, uvennlige venn fra Skedsmo skjønner oss bitte litte grann bedre nå?
Det var den snille versjonen av hva vi fant nede i tankedypet, den stammer fra den hvite hjernehalvdelen vår. Den andre, den svarte, konkluderte sånn:

Å være fotballsupporter handler i stor grad om identifisering. Man er tilhenger av Vålerenga fordi man identifiserer seg med Oslo, bydelen og de verdier som finnes her. Alternativt mangel på verdier, eksempelvis ser vi det ikke som verdifullt å besudle kyr eller høns.
Når en Vålerengasupporter bosatt på Romerike føler seg støtt av simpel raljering med Lillestrøm og dens innbyggere, møtes to motstridende identiteter. Identifiserer du deg med Romerike og den jevne strømmen av kjipinger som bor der, eller identifiserer du deg med Enga, Oslo og alt hva vi har å by på av kødd?
Dette er ikke noen revyscene, det er en supporterscene. Jobben vår er å forulempe alt som ikke deler vår identitet.

Tilbake til saken:

Hva vil skje?
VG ber folket om hjelp, trøkk deg inn her og hjelp avisa til å finne ut hvem som blir sist i Tippeligaen 2009. Klokka 0737 i dag var det avgitt 25057 stemmer og av dem var det 982 og en kvart som tippa Vålerenga som nummer 16. Snakka vi om imbesile aper? Hvem er de og hvor kommer de fra? VPN har regna gæernt tidligere og tar forsåvidt lettvint på sannsynlighetsregning og statistikk, men denne gangen tror vi at vi har skjønt noe av algebraens intime logaritmer, kvadratnøttene er løst og vi er i stand til å regne oss fram til sannheten om livet . Om vi for eksempel dividerer antall dumminger som tror at Vålerenga blir dønn sist, med antall kommuner i landet, blir det 2,284 dust i hver kommune, for eksempel i Skedsmo.

– Der kan dere se , sier du vel nå, nesten ingen duster i forhold til folketallet på Romerike.

Bare at det er ikke det som er poenget. Greit nok med at vedkommende som stiller i amputert klasse og figurerer som 0,284 i statistikken, er en lemlestet stakkar – ikke bare lobotomert, desimalene tyder på at mye mer enn hele hodet er fjernet fra den desimerte skrotten – så vedkommende er unnskyldt. Men de 2 jævlene som er ved sine fulle fem, og likevel spår Vålerenga nord og ned, hva går det av dem? Er en av dem ekspertkommentator ? I så fall er det ikke Frode Olsen, for han holder Enga høyt, skjønt ikke helt på toppen i spådomslapskausen sin. Helt der oppe på toppen lukter han trønderfår. Om Vålerenga sier han dette i VG-bloggen sin:

– Jeg tror forgasserproblemene Martin Andresen hadde i fjorårssesongen er i ferd med å løse seg. Starten som trener i hovedstaden var ikke fri for fusk. Justeringene i apparatet i tillegg til i spillerstallen vil bidra positivt og laget vil kunne kjempe om en høy plassering. Vi har ikke sett det siste av Moa og Fredheim Holm. Spennede forsterkninger også fra Skeid. Helt opp? Som det ser ut i dag er jeg tvilende. Spesielt i det bakre leddet virker det noe tynt besatt.

Vi skal ikke invitere Frode Olsen som uvenn på arsebook.com på grunn av sånt sløvt og intetsigende snikksnakk, men poengterer at ord stort sett er unødvendig, forvirrende tøv som bare fører til uønsket kjekling og varierende grader av blodhevn. Tidligere spillerutvikler i Vålerenga, Harald Aabrekk, har for eksempel tirra på seg Norsk Toppidrettsgymnas med ytringer om at fotball og utdanning ikke går sammen .

– Toppidrettsgymnas er problemfylt for de beste, unge spillerne. De som skal bli A-lagsspillere i eliteserien bør finne en annen ordning, sier Aabrekk til Aftenposten.no.

Han mener at å følge undervisningen på skolen samtidig som man skal trene nok til å nå toppen, gjør at spillerne får trøbbel på begge arenaer. Spillerne klarer ikke å kombinere faste timer på skolen med faste treningstider for A-laget. Og er de i tillegg gode nok for U-landslag, blir de fort borte i et par uker på vinteren. Det, kombinert med treningsleirer med klubblaget, gjør at de mister veldig mye undervisning i en viktig periode av skoleåret. Det blir rett og slett vanskelig å fullføre eksamen, sier Aabrekk.

Men Aabrekk tror at Vålerenga, har gjort noe rett på dette området:

– Vålerenga har ansatt egen lærer som underviser, i tillegg til at elevene driver med selvstudie. Det er spennende å se på erfaringene de har gjort der.

Vi kan ikke forstå annet enn at det allerede står 1-0 til Vålerenga lenge før avspark i årets første kamp mot Lyn (NTG), men det hjelper lite skal vi tro redaktør i FotballMagasinet.no, Per Steinar Markussen. Han er ute og spår for Bastionen :

– Lyn er et sånt lag som er vanskelig å spå noe om. Per i dag har jeg dem som en middelhavsfarer, med en sluttplassering et godt stykke under nedrykkstriden. De seks poengene de tar mot Vålerenga er gull i så måte.

Den siste setninga om tapte Vålerengapoeng er jo reine skjære vås, men sluttplasseringa under nedrykkstriden undres vi over. Den synske redaktøren mener vel ”et godt stykke under nedrykkstreken”

Nei. Ord er ikke å stole på, det blir bare vrøvl. Ta for eksempel denne om å spille landskamp mot Tyskland. Vi siterer visdomsordene fra tidligere midtbanespiller på West Ham og Nord-Irland, Steve Lomas:

– Tyskland er et veldig vanskelig lag å spille mot. I dag hadde de 11 landslagsspillere på banen!

Ord er ræva. Tall er magi. Matematikk er eksakt, udiskutabel og reinspikka sannhet.
En flirete Egil Olsen sier til AftenpostenTV at ”det er nøyaktig 17,67 prosent sjanse for at vi slår Tyskland i morgen.”
Så vet vi det. Sjansen hadde nok vært nærmere 17,92 prosent om Daniel Fredheim Holm hadde spilt. Men vi bryr oss ikke. Det vi bryr oss mest om er den betryggende fornuftige beslutningen om å melde forfall til kampen. En mann som for tiden er i Side for å sykle og svømme, trenger ikke røff tysk behandling for å få fotskaden til å heles før seriestart. Håper bare Martin tar vare på seg selv så godt han kan, vi ser ham gjerne som benkesliter i nitti minutter.
En som derimot ikke blir benkesliter, er den fristilte benkeslitern vår, Rune Lange. På Vålerengasidene leser vi om stor suksess i lille Hartlepool. Manageren uttaler til BBC at han mener Rune Lange vil tilføre klubben kapasitet til å spille en morsommere og mer angrepsvillig fotball. Lange spilte hele annen omgang i debuten mot Walsall uten å komme på scoringslista, men før Rune ble sendt innpå, hadde Hartlepool ingenting å true Walsall med. Kampen endte 2-2. Begge lagene ligger midt på tabellen i Coca Cola league 1 i England.

Vålerenga i dag
Begynne å tenke på Klanens årsmøte, særlig om du vil ha tatt opp en eller annen sak. Fristen er 25.februar, og det må være skriftlig. Årsmøtet er onsdag 4.mars
Ellers? Det begynner vel å haste litt om du vil følge Klanens Airways til Trondheim 15.mars

Legg igjen en kommentar