Dagboka onsdag 11. februar 2009

Onsdagboka er definitivt inne på et Sidespor, og du ser kanskje fram til den vakre dagen da nettstedet vårt møter deg med meldinga ”Du har kommet til en Side som ikke lenger er i bruk”, men vi holder oss på Sidelinja til gutta har løpt ut fra sin siste offside i Side og vender nesa … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 11. februar 2009»

Onsdagboka er definitivt inne på et Sidespor, og du ser kanskje fram til den vakre dagen da nettstedet vårt møter deg med meldinga ”Du har kommet til en Side som ikke lenger er i bruk”, men vi holder oss på Sidelinja til gutta har løpt ut fra sin siste offside i Side og vender nesa hjemover.

Kjære Dagbok!

Jeg har sånn lyst å se treningskampen mot Tyskland, men har ikke råd. Kan dere skrive noe dritt og hjelpe meg å øve press på TV2 så jeg får sett kampen gratis?

På forhånd takk!

Trond Giske
Visjonær

Sånne brev får vi ikke hver dag, nei. Og som du sikkert har skjønt, fikk vi det ikke i dag heller, men om vi hadde fått det hadde vi gitt blaffen. Når den flertungete ministeren vår i det ene øyeblikket sier at han har en visjon om at alle viktige idrettsbegivenheter bør være gratis for folk, for så i neste åndedrag å si at derfor burde treningskampen Tyskland-Norge gå på gratis-TV, mens dagens hovedattraksjon, Vålerenga, får seile sin egen sjø, da fnyser vi og minner ham på at sofaidrett egentlig kommer langt ned på menneskerettlista og at han lett kunne finne mere verdige trengende i kulturbinga han er satt til å ministrere. Vi fattige jævler derimot, betaler med glede for Vålerenga, kanskje mest for å teste ut åssen fotball funker på damas bærbare Asus håndveske-PC, men landskampen driter vi i. Sånn er det med oss, vi bryr oss om de viktige tinga her i livet, og betaler gjerne for det om det er viktig nok.

Men at han kunne tenke på å kontakte oss? Bitte lille VPN har da ikke nok unike brukere og sidevisninger til å bli tatt alvorlig. Ikke har vi kapital heller, og det koster mange, mange laken å få være med på moroa til TNS Gallup. Den moroa er ikke for oss. For det er morsomt, ikke sant? Kampen om web-millionene til Niels Røine har blitt helt Nils. Nils Heldal lar debatten på VG-forumet styre dagsordenen i RBK-Media. Vi sniker oss inn på motstandernes hjemmesider via proxyservere så bønda ikke skal få klikk. Vi er i ferd med å klikke helt. Det er nærmest landsvik å søke interessant stoff om rivalene våre på bonde-weben. Fasiten på denne krigsliknende konkurransen er at de store blir større og de mindre så små at det er over og ut og konkurs og lisenstap og til syvende og sist ikke så mye som seksten lag igjen som kan vente å bli tatt alvorlig når det er snakk om toppfotball. Bye, bye Sweet Sixteen, tilbake til framtida da fotballen var ung og enda ikke hadde tatt steget over snøfonnene og inn i skisportens hvite verden.

På den annen Side…
Vi tar et langt sidesprang fra kampene i vår hjemlige pengepotte og forflytter oss til Europas sydside hvor det skal spilles treningskamp siden i dag. Vi får si det som det er, det er lite fotball og mye alternativ trening i Side. Daniel trør vann og trimmer sykler, Panzer speller blodtennis (se han gruses her) og supporterne har konvertert til eplesider. I ettermiddag er det slutt på alternativsporten, da er alvoret tilbake med sidelinjer og offsider, og VIF-TV er selvsagt på plass med sine Sidevisninger. VPN har vært på innsidehandel i en sidegate og kjøpt inside information om dagens motstander:
Denne gangen møter vi et lag fra bomullslandet Uzbekistan, noe som borger for myk-fotball i motsetning til hva vi opplevde mot makedonske elitebrytere søndag, og det ryktes at Panzer rynker på nesa og foretrekker tenniscourten for å få tøff nok matching. Laget heter Nasaf Qarshi, det er omtrent som om vi hadde kalt et lag for Kristiania Oslo. Byen Qarshi som motstanderne våre kommer fra, het nemlig Nasaf i gamle dager eller motsatt. Nasaf Qarshi endte på sjuende plass i den Uzbekistanske 16-klubbserien i fjor, og har derfor et forsprang på Vålerenga som bare har erfaring fra nasjonal 14-klubbserie. For sju år siden kapra laget fjerdeplassen i asiamesterskapet for klubblag.

Vif-fotball skriver side etter side om samlinga i Side, så vi gir oss i tide. Vi svitsjer over fra våre egne gullmedaljører til den norske fotballmedaljens bakside: Landslaget. Det blir en voldsom nedtur etter toppkampen i Side, men et og annet interessant poeng går det tross alt an å finne i oppgjøret Tyskland-Norge. En ting er om kalkylen til Drillo holder, den der med at det er 82,33 prosent sjans for at tyskerne vinner, en annen ting er hvor stor prosent sjanse han selv har til å beholde jobben nå som den tyske fotballegenden Lothar Matthäus kom på banen, i følge VG i går morges, men etter lunsj var regnestykket i realiteten besvart. I følge TV2sport.no har Karen Espelund bestemt avvist den ukvalifiserte tyske frieren som selv tilbød NFF sine tjenester. Så regnestykket for Drillos prosentvise sjanse i forhold til en tyske legende ble lett, selv om det i følge Excel er feil, ERROR#DIV/0!
Sorry, Drillo! Regneark er til å stole på. Du er et feilvalg du au!

Enn så lenge har vi ingen bedre alternativer enn Egil Olsen, men det gjelder framtid og da er det dumt å mimre fortid, men vi prøver likevel å følge pæle-sporene hans bakover i tid. Første stopp er i søla i Wimbledon. Han hadde med seg de samme kompisene dit som han har med seg til Tyskland i dag: Martin Andresen og Kjetil Wæhler. Begge spiller fra start i dag, og for Wæhler blir det første gang han blir sendt på banen med Drillo som sjef. Drillo ble beryktet og forhatt for evig i Wimbledon, mens Kjetil er i ferd med å oppnå en slags kultstatus, i hvert fall som salgsobjekt. På et nettsted i England som selger fotballtrøyer, classicfootballshirts.co.uk, fant vi dette:

– Very rare player shirt issued by the Norwegian defender Kjetil Wæhler No.31 for the 99-00 Premiership season, he joined from Lyn Oslo in ’99 but never made an appearence for the club during his 3 year stay, during this campaign the side were relegated from the Premiership

For skarve £74.99 er trøya di. VPN (Valutakalkulator På Nett) avslører at det tilsvarer 739 kroner.

Drakter og høyere makter
Wæhlerklenodiet burde absolutt ligge i Sjappehyllene sammen med den nye Kappakolleksjonen, men i Sjappa blir det vel heller rydda plass til Vålereligiøse effekter som nonnekjoler og munkekapper, sånn som bortedrakta på bildet, en absolutt helt borte Vålerengadrakt.

VPN har prata med eksperter om den nyreligiøse fotballmiksen, les VPN Spesial – En staselig mulighet!

Delta i hijabdiskusjonen på forumet .

Eller send ditt leserbrev til kontakt_oss[ÆTT]vpn[DÅTT]no

Vålerenga i dag

Vålerenga – Nasaf Qarshi kl 1600 norsk tid, VIF-TV

Tyskland – Norge kl 2130 tyrkisk tid, TV2 Sport

Sportsquiz på Bohemen mellom slagene, det vil si før 1814

Legg igjen en kommentar