Dagboka tirsdag 3. februar 2009

Nok en dag i den kalde måneden. Laget er i Side og trener mot sesongstart som ikke er mer en seks uker unna! Vi har en del om statistikk fra i fjor og så har vi litt om «drømmejobben» for enhver fotballidiot. Vi liker oss i Tyrkia Egil Drillo Olsen rangerer snuoperasjonen mot Besiktas nesten … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 3. februar 2009»

Nok en dag i den kalde måneden. Laget er i Side og trener mot sesongstart som ikke er mer en seks uker unna! Vi har en del om statistikk fra i fjor og så har vi litt om «drømmejobben» for enhver fotballidiot.

Vi liker oss i Tyrkia

Egil Drillo Olsen rangerer snuoperasjonen mot Besiktas nesten like høyt som «mirakelet i Marseille». Det var en fantastisk kamp i byen der vest møter øst, og laget fra Oslo Øst gikk videre. Nå er laget i sør av Tyrkia og oppkjøringa til sesongstart er i gang.

På Hawaii Karaoke Dancing Bar & Football Pub i Side har de dekorert veggene med fotballdrakter. Alle de store lagene er representert, og selvfølgelig det lokale laget Sidespor, samt Kirkenes IL (!) og Vålerenga. Det har vært Oddsupportere der, folk fra Bergen (selvfølgelig) en og annen imbesil ape fra Romerike og mange flere. Og jeg må si det: Hawaii er et supert sted (navnet er Harry som juling – men faen heller er ikke vi en gjeng med Harrytasser da?) og da eieren klarte å vise Tippeligafotball i ferien var jo suksessen sikra.

Jeg antar at gutta holder seg langt unna stedet, men at en eller annen stikker innom om leverer et eks. av de nye Kappadraktene våre til de tre servitørinnene. Tettsittende fotballdrakter og barmfagre svenske (jada de er der også) damer med lange blå øyne og blonde ben har ladri vært en drålig kombo.

For oss andre står nå valget mellom 6 uker med urtete, daglig tarmskylling og salat til frokost, lunsj og middag. Eller så er det bare å grave fram hockeydrakta når det hele sparkes i gang på Lerkendal søndag 15. mars. Og det er det jo ikke lenge til, faktisk bare seks uker til helga!

Her kan du i alle fall se den nye drakta på et par gutter som enda ikke har forspist seg..

(På den andre siden så har jeg til gode å se en eks-fotballspiller som ikke har lagt på seg etter at karrieren tok slutt. Noen er det sikkert, men de er i mindretall…)

Fjoråret i tall

Vi har rota litt rundt på nett og funnet en del spennende statistikk for 2008-sesongen. Noen syns sikkert dette er tull og tøys, siden statistkk ikke kan brukes til noe annet enn å beregne mulige utfall av en fotballkamp. Her vil vi faktisk si at det er sant, men fy søren så mye morsommere det er å fordype seg i fotballstoff når man har litt «kjøtt på beinet».

Vi tar det enkleste først: I fjor var det 14 lag, i år er det 16. Blir det bedre eller dårligere av den grunn?

I fjor ble det scoret 505 mål, 2,77 mål i snitt per kamp. Det ble spilt 182 kamper, 26 per lag. I år skal alle lagene spille 2 kamper mer altså 30 kamper hver, totalt skal det spilles 240 kamper. Med samme snitt som ifjor skulle dette gi 665 mål.

Til sammenlikning var snittet på 3,18 i Adeccoligaen i 2008, noe som ga 762 scoringer.

Ok, er du mett nå?

VPN kommer til å legge opp til litt mer statistikk i forkant av kampene vi skal spille. Rett og slett fordi vi syns det er viktig å bruke SS1-kurset fra Blindern til noe fornuftig!

Drømmejobben

Norsk toppfotball søker etter fotballkommentatorer. VPN har så vidt vært i kontakt med Norsk Toppfotball og Nils Røine for å høre litt om stillingen.

Røine var opptatt men rakk å si at man kan søke på stillingen ut dagen. Send mail til fotballkommentator@toppfotball.no dersom du innehar noen av disse kvalitetene:

  • svært gode fagkunnskaper om norsk fotball
  • sikkert og godt språk
  • god kommunikasjons- og formidlingsevne
  • evnen til å begeistre et publikum
  • erfaring fra tilsvarende arbeid

Dagboka retter seg sjøl

VPN har en egen husadvokat, han har sendt følgende beskjed om overgangsvinduer og sånt:

Det skrives at «fristen for å hente» gikk ut i dag.

Det er en utbredt misforståelse, man kan selge spillere utenfor overgangsvinduet,man kan kjøpe spillere utenfor overgangsvinduet, man kan faktisk hente spillere akkurat når man gidder.

Poenget med overgangsvinduet er når kjøpende klubb kan melde på en spiller til hjemlig turnering.

At overgangsvinduet stengte i England nå kl. 18 betyr bare at engelske klubber ikke etter fristen kan registrere spillere for resten av denne sesongen etter i kveld kl. 18.

Vålerenga kan hente Torres og Ronaldo og de kan begge spille vårsesongen i Norge. Manchester united kan også hente Moa og han kan reise til England og heve lønn nå, men videre praktisk er det ikke da han ikke kan registreres for spill i England før i neste vindu.

For å ta det praktiske, Vålerenga og andre norske klubber kan hente spillere over hele verden uavhengig av transfervinduet der man henter, det er overgangsvinduet til kjøpende/leiende klubb som i praksis bestemmer om en spiller hentes.

Da er den saken oppklart! Takk til vår husadvokat, en øl sendes i deres generelle retning ved neste sammenkomst på et dertil egnet sted!

Og med det var dagboka ved veis ende, nå skal jeg ut og spise salat og samtidig kjøpe inn et klystér.

Legg igjen en kommentar