Dagboka mandag 2. februar 2009

Ingenting er så godt som en kjapp en på mandagsmorran. Dagboka er tidlig ute i dag, og det beste er at det kan komme litt påfyll etter lunsj. Da er påfyllet på plass etter en lang lunsj. OPPDATERT: I sammenlikningens ånd – del 1 I forrige uke hadde Aftenposten en sak om Rally Norway. Helt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 2. februar 2009»

Ingenting er så godt som en kjapp en på mandagsmorran. Dagboka er tidlig ute i dag, og det beste er at det kan komme litt påfyll etter lunsj.
Da er påfyllet på plass etter en lang lunsj.

OPPDATERT: I sammenlikningens ånd – del 1
I forrige uke hadde Aftenposten en sak om Rally Norway. Helt fint og rally er jo galskap på fire hjul. MEN, og det er stort men her. I artikkelen er vinklingen at Rally Norway trekker minst like mange tilskuere ut i skogene som Vålerenga trekker på en hel sesong til Ullevaal.
Her finner du denne saken: Girer opp folket

Ved første gjennomlesing så tenkte jeg ikke så veldig over dette, men etter hvert så kjente jeg at jeg ble litt forundret over denne vinklingen.

Jeg tok derfor en titt over tilskuertallene til alle klubbene i Tippeligaen i 2008, og der fant jeg følgende:

I 2008-sesongen trakk vi totalt 165.106 tilskuere i løpet av Tippeligaens 13 hjemmekamper. Det var flere lag som var mye nærmere det magiske tallet på 200.000 enn det vi var. Viking hadde f.eks. 199.897 tilskuere og Brann hadde 220.420. Slenger vi på at det var 20.000 som så hjemmekampene våre i cupen så ligger vi jo fortsatt langt unna det magiske tallet på 200.000.

Så kan man spørre seg om hvorfor det er Vålerenga som sammenliknes med Rally Norway i denne konteksten? Er det fordi Kirkebøen vil lage to saker i en sak:

1: Sak om Rally Norway som trekker 200.000 og det er jo hyggelig selv om de fleste står der ute i skauen og drekker seg drita og sover mens rallybilene suser forbi i 200 km/t…
2: Sak som sier at Vålerenga har lite tilskuere, og dermed får man kred hos alle som ikke liker Vålerenga!
Vi har ingen anelse om hvilken fotball-legning Kirkebøen har, men vi syns det er spesielt at man sammenliker bilsport på Finnskogen med fotball i hovedstaden.

Hva syns egentlig du?

Skal tilskuertall sammenliknes som pærer og bananer, eller skal man kalle en spade for en spade og en idiot for en som jobber i Aftenposten?

Mandag morgen
Nope, ikke noe nytt her på berget. Overgangsvinduet for henting av spillere i utlandet stengte i går, eller rettere sagt det stengte klokka 24.00 lørdag 31. januar. Men siden det var en helgedag forlenges fristen til i dag – så det er mulig at det kommer en pakke med UPS, FedEx eller Bring til Valle i dag.
Det vil tiden vise. Og det er vel noe som sier oss at det er en del plasser som skal dekkes opp. På den andre siden er de mange gode vibber på Valle for tida. Mannen med barten og pulsklokka mener at gutta er i bedre form i år enn på samme tidspunkt i fjor.

Det er Kaggestad vi snakker om – han i ekspertpanelet til NRK (for dere TV-slavene der ute). På VifTV kan du få med deg hva det er Kaggstad mener er bedre.

Ovenfor skrev vi Valle, vi retter dette til Side med en gang. Er jo ikke noen vits i å dra til Valle når gutta er i Tyrkia. Dagens skribent har førstehåndserfaring med Side som feriemål. Tre uker av sommerferien 2007 ble avviklet i byen. Et koselig sted, med mye turister og en hel bråte med folk som har kjøpt seg hus eller leilighet ute på et eller annet jorde. Det var jævlig varmt, strendene var flotte og maten var god.

Det som huskes best er imidlertid den tyrkiske pilsen EFES. Ingenting overgår en iskald tyrkisk pils under en parasoll etter en lengre dag i sola. En annen ting man bør får med seg – dersom man tør da – er et tyrkisk bad.

Se for deg en stor svær tyrker med stor bart og stooooore hender som på ekte mannsvis knar opp Erik Hagens stive og støle lårmuskler. Vi skulle tro at den komboen burde gi den del fine klipp på VifTV…

Trav
Den 18. februar er det showløp på Bjerke og Vålerenga stiller med egen ekvipasje. I sulkyen finner vi ingen andre en Egersunds store sønn Bengt Sæternes!
Arild Engebretsen i Rikstoto er snar med å presisere.

-Løpet inngår ikke i V65!

Men; det blir lov å tippe i en internkonkurranse, der premierene nok blir av typen supporterutstyr og billetter til restauranten på Bjerke.

Løpet vil se proft ut – hvilket innebærer defilering og voltestart og full pakke. Sulkyene vil bemannes av to kusker; en proff hestekar og en VIF-spiller. Foruten Bengt Sæternes, vil Enga være representert av Martin Andresen, Tor Ole Skullerud og Kristoffer Hæstad.

Klubben mener at det er opp til Bjerke Travbane å finne et passende antrekk til Bengt. Vi I VPN mener at det burde heller dere der ute komme opp med. Man kan dog ikke stille i gladiatordrakt, men det kan jo klekkes ut en del festlige fargekombinasjoner som garantert vil skape en viss oppmerksomhet der ute blant chilli-insmurte hestebein og jockeyrumper.

Legg igjen en kommentar