Fra homohets til dårlig taper

Det svinger av RBK om dagen. Fra å legge seg totalt flate etter å ha blamert fotballnorge med sin platte homohets går nå RBK løs på Vålerenga og beskylder oss for å jukse. At det ikke skulle mer enn en uke på andreplass på medietabellen til før trønderne viser sitt sanne jeg er overraskende. Altså, … Fortsett å lese «Fra homohets til dårlig taper»

Det svinger av RBK om dagen. Fra å legge seg totalt flate etter å ha blamert fotballnorge med sin platte homohets går nå RBK løs på Vålerenga og beskylder oss for å jukse. At det ikke skulle mer enn en uke på andreplass på medietabellen til før trønderne viser sitt sanne jeg er overraskende. Altså, det er overraskende at det kom så fort, ikke at de er smålige.

Rosenborg og web
Rosenborg er store på sin internettsatsing, de har snart flere erfarne journalister enn de andre klubbene til sammen. At det ikke er sammenheng mellom antall journalister og kvaliteten på det som leveres er RBK.no et godt eksempel på. Hvor flaut er det ikke når klubben på sine offisielle nettsider gjennom homohets både fornærmer sine spanske gjester og tramper på idrettens verdisyn.

Bevisst timing?
Først når reaksjonene kom ”oppdaget” RBK at det ikke er akseptabelt å sjikanere noen gjennom å kalle de ”homsete”. Spørsmålet man utenfra kan stille seg, er om dette var en bevisst handling i RBK for å skape blest rundt internettsidene sine. Sånn til alt overmål skjedde det rett i forkant av at man skulle gjøre om antall lesere på sidene til kroner og øre etter medieavtalen. At det virket, se det er det liten tvil om.
I uke 48 hvor RBK fremsatte homohetsen hadde de en oppgang i antall unike besøkende på rundt 20 %, altså ca 5000 lesere som normalt ikke leser RBK.no ble kjent med nettstedet. Jeg må tilstå at jeg var en av RBK.nos lesere den uka. Man kan spørre seg om RBKs angrep på Vålerenga bare er et nytt rop om oppmerksomhet?

Trøndersk smålighet
Når RBK blir tatt igjen av andre klubber, les Vålerenga, ja da kommer beskyldningene om fusk direkte. I et intervju med rbkweb.no opplyser RBKs mediesjef at han mener Vålerenga har jukset nå når RBK sine besøkstall på nett er parkert av vif-fotball.no.
Han sier i intervjuet: ”Vålerenga har valgt å innlemme et uavhengig forum i sin statstikk, og det er selvfølgelig kun myntet på sidevisninger.. Vi kunne for eksempel ha juksa vi også.”

Vi i VPN hever oss ikke over rural ralling, vi tar igjen. Vi liker ikke lemfeldig omgang med fakta, vi rett og slett må korrigere tidligere nisjeradiosjef Nils Heldal.

Redaktøransvaret
Det er helt riktig at Vålerengas forum er plassert på Klanen sin server og at området hostes av Klanen, det er videre riktig at siden modereres av frivillige. Det sentrale Heldal, er hvem som har redaktøransvaret. I motsetning til RBK har Vålerenga en mediesjef som ikke trenger ytterligere presentasjon. Svein Graff er i kraft av mediesjef i Vålerenga redaktør for Vålerengas debattsider på klanen.no, på samme måte som han er det for resten av klubbens sider.
At Vålerenga får forumet i gave fra Klanen og samtidig overtar redaktøransvaret innebærer at forumet nå er en Vålerengaside. Det er Vålerenga og Svein Graff som er ansvarlig for innholdet, litt på samme måte som dere var ansvarlige og måtte krype tidligere i høst for det som sto på deres nettsider.

At NTF sier at dette er greit, noe som er en selvfølge, det overser Heldal i sin blinde iver etter å finne en ytre årsak til at hans sider ikke fenger like mye som vif-fotball.no. At Heldal mener at det er urettferdig at det ikke er klubben selv som står for innholdet i et debattforum får stå for hans regning. Selve poenget med et forum er jo nettop at det er brukerne som leverer innholdet. Ære være den dugnadsinnsatsen som gjøres av frivillige for Svein Graffs risiko og ansvar, en dugnadsånd som har preget norsk idrett lenge før mediebroilere oppdaget at de kunne hente direktørlønninger i idretten. En dugnadsånd Heldal ikke vil forstå i jakten på sin egen karriere, en dugnadsånd som heldigvis fortsatt preger deler av idretten og hele supporterkulturen.

Det er ikke juks, selv om det sikkert svir at Vålerenga er mer spennende og genererer mer interesse enn RBK.no og deres ikke fult så populære sider. Om RBK er større enn Vålerenga neste uke, det kan jo hende dere skjeller ut en minoritet igjen, så vær trygg på at VPN og Vålerenga ikke gjør seg så små at vi vil beskylde dere for juks. Vi har liksom nok med vårt her i hovedstaden.

VPN og NRK er skjønt enige

Delta i debatten om fordelingen av digitalpotten og RBKs smålighet her

Legg igjen en kommentar