Dagboka mandag 19. januar 2009

Vi er fremtidsskeptiske. Iallefall i denne uka. Dagboka er klar. Forrige uke var jammen spennende, dere Det var lissom en rett og slett irriterende uke uten mye Vålerenganyheter, men masse fuzz rundt folk som har historie med oss. Drillo er sjef igjen og da måtte mange, inkludert demiguden Rekdal, kritisere avgjørelsen. Det passa seg ikke, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 19. januar 2009»

Vi er fremtidsskeptiske. Iallefall i denne uka. Dagboka er klar.

Forrige uke var jammen spennende, dere
Det var lissom en rett og slett irriterende uke uten mye Vålerenganyheter, men masse fuzz rundt folk som har historie med oss. Drillo er sjef igjen og da måtte mange, inkludert demiguden Rekdal, kritisere avgjørelsen. Det passa seg ikke, Kjetil. Ikke fra deg.
Jeg syns saken er enkel: Etter Åge er det ikke mye mer å tape. Jeg blir ikke overrasket om han faktisk fikser biffen heller. De blaserte heltene med porøse selvbilder som spiller for landsen til Norge trenger et forbilde, litt pisk og støtte fra en som har gjort jobben før. Driter vel lang marsj i hva slags fotball som spilles så lenge man vinner. Også virker det som om folk har glemt gjennombruddshissighetdelen av Drillos teser, men bare husker stram defensiv organisering. Sukk.

Lykke til, Egil. Du har iallefall gitt meg langt flere «stolte øyeblikk», både med Vålerenga og med Norge enn han som du tok over for. Selv om jeg også husker at du ditcha oss for Wimbledon…

Ute på tur
Så var det sponsorturen til hockeygutta til USA som scudda. Det virker som om kombinasjonen av noen med litt promille og en amerikansk paranoid flykaptein rammet mer uskyldige parter, som vår kjære sjappesjef Veie. Kjip kaptein, men man skulle vel tro at i våre dager vet man bedre enn å ta sjanser med noiafolk. Lurt å drikke med måte, lurt å ha litt lavere profil. Tror jeg.
Den siste saken var Bohinenaffæren. Men i motsetning til GråblåLars, Dagbladet og TV2 skal vi ikke nedverdige oss til å kommentere saken videre.

La oss heller komme oss over til business:

Rune Lange forlater Vålerenga.
I mine øyne hadde han allerede gjort det, men da var det selvsagt en låneavtale. Nå er det snakk om permanent avgang. Og som man gjerne sier i sånne saker som dette er det «det beste for begge parter»…
Slår ikke ned som en bimbo dette. Synd er det jo, mannen var ikke bare en god spiss, men også en som gjerne kjørte buss med Vålerenga på hockeytur. Uten sammenligning med saken over forøvrig. Jeg trodde på Lange, spesielt etter et par kamper, deriblant borte mot Fredrikstad. Egentlig var han vel på kanten til å lykkes i Vålerenga da, men så ble han på uforståelig vis benka. Deretter var det egentlig slutt. Aller mest kred skal Lange ha for lite syting og fokus på egen person. Takk for forsøket, Rune. Vi ønsker deg lykke til i neste jobb.

Kampen og kommentarene som kommer
Til slutt, det er jo kamp igjen denne uka. Selv klarer jeg nesten ikke tenke på fotball ennå, og det tror jeg er bare lurt. Med den lange sesongen er det digg å være tent, ikke overkjørt.
Men etter Vålerengas høyprofilerte kamp mot Skeid på onsdag vet du hva som skjer i mediene:
Vinner Vålerenga var det som forventet, og kanskje noen skriver om alle talentene vi har stjælt fra Skeid.
Taper vi skriver Morten P i Dagbladet en innsiktsfull og dyp kommentar om krisen i Vålerenga forårsaket av dårlig lederskap, svak budsjettering og manglende visjoner. Som igjen leder til at Pål Breen gir Skeid en halv million fra Hafslund, under dekke av at vi må støtte talentarbeidet i Oslo.

Vålerenga i dag
Allo, allo: med pungen i klypa blir det fort snørr i snuta.

Legg igjen en kommentar