Dagboka fredag 16.januar 2009

Milde pengegaver og ny trener, men det er bare stadionsaken som har noe med Vålerenga å gjøre i denne fredagsboka. Stadionsaken Hvor tett er det i skallen på journalistene i Aftenposten? Hvor lang tid skal det ta før de slutter å feilinformere om tomtegaven til Vålerenga Stadion? Tirsdag var avisen ute med våset igjen. Under … Fortsett å lese «Dagboka fredag 16.januar 2009»

Milde pengegaver og ny trener, men det er bare stadionsaken som har noe med Vålerenga å gjøre i denne fredagsboka.

Stadionsaken

Hvor tett er det i skallen på journalistene i Aftenposten? Hvor lang tid skal det ta før de slutter å feilinformere om tomtegaven til Vålerenga Stadion? Tirsdag var avisen ute med våset igjen. Under overskriften ”Norske toppklubber kan få millionregning som straff for tidligere gaver mottatt fra det offentlige” leser vi:

– Vålerenga er i ferd med å få en gratis tomt av Oslo kommune som på det åpne markedet er verdsatt til mellom 500-600 millioner kroner.

Forøvrig opplyses det i artikkelen at Vålerenga-stadion trolig må ha kunstgress for å tilfredsstille et ESA-krav om at stadion må kunne brukes av flere enn Vålerenga Fotball på grunn av den offentlige støtten. Artikkelen dreier seg ikke kun om Vålerenga, for snart seks år siden fikk Bryne fotballklubb stadion gratis av Time kommune. Det er i første omgang denne tomtegaven ESA gransker. Klubber som Viking, Start, Sandefjord og Odd har også fått offentlige støtte ved utbygging av nye stadionanlegg.

Styreleder Odd P. Skarheim er for tiden på Afrika-turné, men han har tatt seg tid til å gi VPN disse kommentarene om oppslaget i Aftenposten:

– Det ser ut til at det er en journalist i BT som har skrevet artikkelen, men det er selvfølgelig kraftig irriterende at skivebommen av en tomteverdi på MNOK 500-600 kommer opp igjen.

– Hele poenget med vårt møte med ESA var ikke få godkjent tomteoverdragelsen, men å sikre at vi gjennomfører prosjektet slik at det er innenfor regelverket. Det føler vi er fint mulig etter møtet. Vår sak er forøvrig helt uavhengig av hvordan Time kommune/Brynesaken går. Som ESA sa til oss: Vålerengas sak er annerledes siden dere snakker med oss på forhånd.

– Det er vårt ønske at Stadionet skal brukes av flere for å skape nytteverdi for flere i Oslo enn oss, og det er godt mulig at det best oppnås med kunstgress. Endelig beslutning er ikke tatt.

Den nye treneren

– Jeg synes forbundet har valgt en rar løsning, det burde være mulig å hente noe annet. Men når inkompetente folk skal finne ny landslagssjef, så ender det opp sånn, sa Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten onsdag.

– Jeg har tro på egne ideer om hvordan denne fotballen skal spilles og jeg gleder meg til å få testet dem ut, var litt av det den nytilsatte landslagsjefen Esten Sæther sa til Nettavisen fotball.no samme dag.

– Kan Futsal noen gang bli tatt alvorlig etter dette?, spør en svært overrasket VPN-redaksjon. Og hva med dobbeltrollen hans som rikssynser og ansatt i Norges Fotballforbund ?

Dagbladet informerer: NB! Esten O. Sæther vil fortsette i sin rolle som kommentator for Dagbladet og avisas nettutgave. Så lenge han er ansatt i NFF vil han imidlertid ikke skrive om futsal, fotballforbundet, eller de andre landslagstrenerne i fotball.

Vi er glad Esten har satt seg selv utafor kommentatorspaltene og håper han holder seg veldig lenge i gymsalen der langpasningen er dødfødt og gjennombruddsfotball er erstattet med femtenmeters dribleserier. Endelig på hjemmebane, Esten! Teknisk fotball på små flater. Ballbesittelse i midtsirkelen, drømmen som ble virkelighet!

Men ute på de store flatene lurer langpasninga. For å vise handlingsdyktighet har forbundet definert spillestilen til landslaget: ”Stram defensiv organisering og gjennombruddshissighet er grunnpilarene.” Og i jakta på ny landslagstrener, der Trond Sollied ikke engang ble spurt , fant forbundsgjengen som Kjetil Rekdal mener ikke har peiling på fotball, faktisk fram til mannen med støvlene. Lurt, sier vi. Forferdelig, sier mange. Spillestildebatten blomstrer opp: Langt eller trangt. Den debatten holder vi oss unna, vi tror mest på hva Vidar Davidsen sa til VPN før cupfinalen:

– Det er ikke spillestilen som er viktigst. Ballbesittende eller gjennombrudshissig fotball er to motsetninger, men å rangere det ene foran det andre holder ikke. Det er måten planen gjennomføres på som teller. Graden av gjennomføring i forhold til bestemt spillestil , måten den gjennomføres i alle ledd. Gjennomføringskraften i opplegget er er det avgjørende.

Og når Drillo selv poengterer at det ikke er sa veldig stor forskjell på hans egen og Hareides fotballfilosofi, hva skal vi med spillestildebatt da?

Pengegaver til svakerestilte

Fotballforbundet bøtelegger seg selv og gir boten på 25000 til veldedige formål. Breen/Hafslund gir nødhjelp til Lyn med en halv mill uten å mukke. Og sånt har tydeligvis smitteeffekt. Nå er det Øystein Stray Spetalens sin tur. Han er som Hegnar.online kaller det ” kjent som en svoren Vålerengen-fan”, men har nå likevel gått inn i fotballklubben Start med den nette sum av 10.000 kroner. Bakgrunnen for investeringen er et tapt veddemål tre år tilbake i tid, skriver Fedrelandsvennen.

Daglig leder i Starts sponsorlaug Club 21, Kurt Mosvold,forklarer:

– Da Start og Vålerenga kjempet om seriegullet i 2005 veddet Øystein og jeg 10.000 kroner på at Start ville vinne til slutt. Det endte jo med at jeg måtte bite i det sure eplet, så jeg sendte en sms og ba om kontonummeret hans for å gjøre opp.

Spetalen svarte imidlertid aldri på tekstmeldingen, men Mosvold nevnte temaet på nytt da han gikk på Spetalen høsten 2008. De ble da enige om at det var bedre at pengene gikk til Start i stedet for i lommen til Spetalen. Vålerengen-supporteren skal etter sigende ikke være interessert å investere ytterligere midler i Kristiansand-klubben.

Hegnar.online konkluderer med: ”Spetalen inn i fotballklubben Start.”
VPN konkluderer med at nå er underskuddet til Start krympet fra 30 til 29,999 mill.

Vålerenga i dag

Vallhall Arena og Vålerenga mot rasisme inviterer Åpen hall i Vallhall i kveld klokka 19 – 23.

Husk å stemme på Vålerengasneipen i helgen, siste frist er søndag

Siste dag for søknad til Jobbsjansen.

Legg igjen en kommentar