Dagboka torsdag 15. januar 2009

Vi lister oss inn i januartorsdagen med resultatlister og huskelister, men ingen handlelister. Listen to us. Listomani Endelig en liste med Enga på topp: Vålerenga er best på nett, les detaljene her. Rosenborg har lenge hatt klart flest unike brukere, men opplever nå en tøffere konkurranse selv om de har overlegent størst ressurser på nett. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 15. januar 2009»

Vi lister oss inn i januartorsdagen med resultatlister og huskelister, men ingen handlelister. Listen to us.

Listomani

Endelig en liste med Enga på topp: Vålerenga er best på nett, les detaljene her. Rosenborg har lenge hatt klart flest unike brukere, men opplever nå en tøffere konkurranse selv om de har overlegent størst ressurser på nett.

– Ekstra gøy er det at vi topper lista når vi vet at rbk.no har dobbelt så stor medieavdeling sammenlignet med oss, sier mediesjef Svein Graff til vif-fotball.no.

Her er fotballista fra TNS Metrix uke 2:

1. Vålerenga
2. RBK
3. Brann
4. AaFK
5. Stabæk
6. Viking
7. Start
8. Lyn
9. LSK
10. FFK
Det går et klart skille mellom nr 3 og røkla, og en vakker dag skal denne dagbokskribleren ta seg tid til en leksjon i hva som er hva og hva som er viktigst i begrepene Unike besøkende, Brukersesjoner, og Sidevisninger.

Dette var årets tredje liste. Den første kom fra gamblerfirmaet Betway.com som rangerte etter oddsen for å vinne Tippeligaen 2009:

1. RBK – 2.8
2. Stabæk – 3.5
3. Brann – 7
4. Viking – 8
5. Vålerenga – 10
6. LSK – 12
Røkla er uinteressant, men finnes i Dagboka tirsdag 30.desember 2008
Den andre lista i år var kvasistatistikken som Norsk Toppfotball fikk spørrefirmaet ”Sponsor uten Insight” til å utføre. Stemningsrapporten som vi presenterte i Dagboka tirsdag denne uka:

1. Fredrikstad, Fredrikstad st: 6
2. Lillestrøm, Åråsen stadion: 6
2. Brann, Brann stadion: 6
4. Vålerenga, Ullevaal stadion: 5,4
4. Stabæk, Nadderud stadion: 5,4
Røkla glemmer vi, lista er noe stort sprøyt fra ende til annen.
Men den fjerde og viktigste lista hittil i år gjenstår. Her er den. Fædrelandsvennen har sett på antall norske spillere under 24 år hos alle klubbene i den øverste divisjonen i Norge. Lillestrøm kommer desidert dårligst ut med kun to spillere under 24 år i stallen:

Lista over norske spillere under 24 år i eliteserieklubbene:

1. Viking: 12
2. Vålerenga: 10
3. Start: 9
4. Stabæk: 9
5. Strømsgodset: 8
6. Sandefjord: 8
7. Bodø/Glimt: 8
8. Aalesund: 8
9. Molde: 8
10. Rosenborg: 8
11. Odd: 8
12. Tromsø: 7
13. Fredrikstad: 6
14. Brann: 5
15. Lyn: 5
16. Lillestrøm: 2

For å stimulere klubbene til talentsatsing, vil Norsk Toppfotball i 2009 fordele ca. 10 millioner mellom eliteserieklubbene – basert på hvem som er flinkest til å bruke norske spillere under 24 år.

– Vi er i havn med en slik avtale, og fordelingen vil skje etter antall spilte minutter, sier Niels Røine, administrerende direktør i Norsk Toppfotball. – Det eneste som ikke er klart ennå, er hvor mye penger det skal skille mellom de beste og de dårligste i klassen – men uansett er det snakk om millionbeløp.

Dette liker vi, og er skjønt enige med Svein Mathiesen i Start som sier dette til avisen:

– Det er jo denne veien alle mener vi bør gå, talentregelen, sammen med finanskrisen, tvinger fram forandringer i norsk fotball fremover. Det tvinger norske klubber til å satse på unge lokalt utviklede spillere. Det skjæres med ostehøvel overalt nå, og jeg tror vi, sammen med Vålerenga, er i en gunstig situasjon i forhold til de andre.

Da er vi ved veis ende. Vi har lista oss fra internettet via stemningsmålinger , oddsanalyser og ungdomstelling og har kommet fram til den ultimate lista. Den er basert på enkel plassifferberegning fra de tre listene vi har presentert, og allerede nå midt i januar får vi bekreftet det vi visste fra før: Det er bare ett lag i Norge:

1. Vålerenga 11
2. Stabæk14
3. Viking 17
4. RBK 19
5. Brann 22

Hva med Dagboka?

Hvordan plassering hadde Dagboka fått om det var noen liste å få den på? Alltid foran Dagbla’ eller aldri bak mål? Er du enig eller dønn uenig i det vi skriver og åssen vi skriver det? Har du synspunkter så sleng inn dine kommentarer her!
Eller du kan nøye deg med lystig lesing her og der!

Vålerenga i dag

Skrive huskelapp:

– Husk Vålerengasneipen, siste frist søndag

– Husk at søknadsfristen for Jobbsjansen går ut i morgen.

Legg igjen en kommentar