Hvilke klubber må være i Tippeligaen?

Tippeligaen 2009 har blitt altfor stor. VPN har sett på hvilke lag vi må ha der, og hvem det ikke er så nøye med. 16 lagsserie er for mye. Burde vi heller tørket støv av åtteklubbserien fra sekstitallet? Som kjent fikk Lyn en slant med penger av Hafslund før jul. En slant som var velsignet … Fortsett å lese «Hvilke klubber må være i Tippeligaen?»

Tippeligaen 2009 har blitt altfor stor. VPN har sett på hvilke lag vi må ha der, og hvem det ikke er så nøye med. 16 lagsserie er for mye. Burde vi heller tørket støv av åtteklubbserien fra sekstitallet?

Som kjent fikk Lyn en slant med penger av Hafslund før jul. En slant som var velsignet av makteliten på Valle. Omkvedet fra de med mer forstand enn hjerte var at Enga trenger Lyn i samme liga. VPN har derfor funnet det opportunt å se på hvilke andre lag vi bare MÅ kunne spille mot en sesong for å tilfredsstille vår nye fotballorden nå som dommedagstrompetene uler over flere klubber.

Lillestrøm Sportsklubb
Den siste tiden har ledelsen på Romerike gått ut og fortalt at de må selge sine aktiva på grunn av uhorvelig stor etterlønn til både Uwe og Nordlie. Mange peker på Shariff, mannen som har spesialisert seg på regummiert gummi fra Polen, som den naturlige redningsmann.
Vi kan ikke si oss enige. Dersom LSK rykker ned er det stor fare for at denne skampletten i Europa går i oppløsning og befolkningen flytter til Oslo. Vi veit Hafslund er sitt samfunnsansvar bevisst og bør gå sammen med Enga for å unngå økonomisk kollaps.

Fredrikstad Fotballklubb
Denne gjengen hadde et imageproblem over lang tid og kunne strengt tatt overlates til markedets krefter. Etter at de kvittet seg med Lyskrigeren sitter de derimot med langt bedre kort og bør derfor klare å smelte våre kalde hjerter. Dette klarer de og selv om de reagerer unødvendig sterkt på flaggbrenning der nede.
Derfor er det vår anbefaling at de slår på tråden til Enga om det kniper litt på økonomien. Vi er tross alt klubben for alle og har også et par spillere til overs.

Bodø/Glimt
Du bor der, du dør der. Mer er det ikke å si egentlig.
Et bidrag til klubbens undergang bør være regjeringens hovedsak i den kommende valgkampen. Dersom dette ikke gjøres kan Hafslund mer enn gjerne manipulere strømprisene slik at hele plassen oppnår permafrost. Også innendørs.

Strømsgodset
Herre for et lag. Herre for en plass. Og for et folk! Må vi virkelig spille mot dette laget mer en nødvendig? Selvfølgelig må vi ikke det. Norsk fotball lever godt uten Godset i den øverste divisjon. Det burde Norsk Tipping gjøre også. Utelukk denne plassen fra fremtidige trekninger av lottorekka slik at ingen slumper til å få nok kroner til Lisensnemdas krav!

Start
Vi har rappa Kristoffer Hæstad. Snart skal vi forsyne oss med Christian Kleiven også. Dermed er det ikke mye mer Sørlandets hovedstad kan by på foruten spillere med kledelig knekk i knærne. For øvrig lever denne klubben konstant med kniven på strupen og det er ikke usannsynlig at vi slipper unna denne tarvelige gjengen gla’kristne fra Norges Amfetaminhovedstad.

Sandefjord
Her finner vi det nærmeste topplaget dersom du er fra Skoppum. Sjefen for Sjappa er fra Skoppum, men har Enga i sitt hjerte. Det er derfor umulig å argumentere for at det er positivt for Engas eksistens å ha Sandefjord i Tippeligaen, og dermed ryker almisser også her. Lykke til, nå som vi har konkludert med at dere ikke får penger av oss.

Brann
Nå snakker vi endelig om et lag som hører hjemme sammen med oss. Bergen er usmakelig, folka er usmakelige og fotballaget er gud bedre som å spise bæsj. De fleste trenere er dønn enige med den jevne Klansskalle i denne analysen og takket derfor bestemt nei til jobben som trener. Til slutt var det han slitsomme sutrepikken fra Tromsø som fikk jobben. Ikke for hva han fikk til i TIL men fordi han var eneste igjen å spørre.
Siden kampene mot Brann trekker mye folk bør laget allikevel spille med ”Hafslund og VIF, sammen mot rasisme” på brystet.

Viking
Dette er jo hovedklubben skikkelig langt vest på Sørlandet. Eller fryktelig langt sør på Vestlandet. Litt sånn avhengig av hvor du står i forhold til senit. Siden vi allerede har konkludert med at det er en hovedklubb må de også få være med å spille ball. Dessuten vil vi ikke se tidligere Engaspillere traske arbeidsledige hos NAV. For en ironi avisene kunne kost seg med da! Støtte er innvilget, gjerne i form av lønnsutbetalinger til Horn.

Odd Grenland
Ærlig talt! Fotballen som produkt taper seg med et slikt lag, og det er faktisk direkte skadelig for Enga at de er i samme liga. Breen bør sette seg ned og finne regelbrudd NFF kan bøtelegge Odd Grenland for, slik at de raskest mulig befinner seg i historiebøkene på permanent basis.

Aalesund
Joda, det er ikke det feteste laget i verden. Det er heller ikke den feteste byen i landet. En markedsøkonom ville antagelig ikke se den store verdien for Enga at laget holder seg i Tippeligaen, men for Klanen er det åpenbart hyggelig å ta turen til denne Jugebyen. Får laget økonomiske problemer foreslår VPN halv støtte slik at markedsøkonomer og supportere er passe misfornøyde.

Tromsø
Isbjørner er skikkelig kule mens reinsdyr er ufattelig dølle. Etter at vi fant ut at Tromsø har null isbjørn og dertil stor kvote rein kan vi ikke anbefale støtte til verken byen eller laget. Denne gangen står et samlet idrettsnorge bak oss, noe de viste da Tromsø ikke fikk OL. Hvorfor skal de da ha ett fotballag i Tippeligaen?

Rosenborg
Forutsigbart og kjedelig er svaret i forhold til Rosenborg, ja. Det er jo drittviktig at vi har RBK i toppen. Faktisk er det så viktig for Norsk fotball at RBK burde spille i en egen superliga helt aleine. Heldigvis er det ikke noe fare for at skattekista deres går tom med det første, så en eventuell støtte er kun en akademisk diskusjon.Vi i VPN er langt ifra noen akademikere og gir jamt faen i hele laget.

Molde
Faktisk vil publikumstallet på Ullevål øke dersom Molde spiller i alle andre ligaer enn vår egen. Det er derfor til samfunnets beste at klubben slenger seg selv på sjøen. Dersom de skulle havne i økonomisk krise og absolutt insisterer på å redde egen lisens, trenger de ikke å spørre oss. Derimot kan de spørre Kjell-Magne om han ikke kan stikke ned i Skippergata og selge unna restlageret sitt av B-preparater. Disse pengene vil nok strekke til både en og to redningsaksjoner.

Stabæk
Alle ligaer trenger et lag fullt av sippete, narsissistiske spiller som får ufortjent mye tid på TV. I Tippeligaen fyller Stabæk denne rollen til randen, og alle lag bør være med på spleiselag dersom Stjelehor Arena er i ferd med å bikke klubben over ende. Om så skal være bør man droppe sin lokale ballbinge og ta et overnasjonalt ansvar slik at disse krumtappene får bli i Tippeligaen til all evighet.

Konklusjon
Det er altså ikke mer enn 8,5 lag – inkludert Lyn og Enga – vi virkelig har bruk for i Tippeligaen om vi skal følge logikken til kapasiteter innen teoretisk fotball, som for eksempel Dagbladets Morten P. Allikevel klarte NFF å utvide årets liga med flere lag. For oss bekrefter dette den inkompetanse man har opparbeidet seg gjennom flere år i forbundet for Norsk fotball.

Si din mening
Delta i debatten her. Hvilke klubber mener du må være i Tippeligaen?
Noksagter!

Legg igjen en kommentar