Dagboka tirsdag 13. januar 2009

Søker du sannhet leser du heller kubbsidene. Om det ikke er så nøye, ja da fortsetter du å lese dagboka Que sera? Nei, hva skjer ‘a? Ingen ting, absolutt null og niks, og om denne tendensen fortsetter blir det snart sendt ut permisjonsvarsel til dagbokskriverne. Rykter går, men det er ikke mye fart på den … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 13. januar 2009»

Søker du sannhet leser du heller kubbsidene.
Om det ikke er så nøye, ja da fortsetter du å lese dagboka

Que sera?
Nei, hva skjer ‘a? Ingen ting, absolutt null og niks, og om denne tendensen fortsetter blir det snart sendt ut permisjonsvarsel til dagbokskriverne. Rykter går, men det er ikke mye fart på den fronten heller. Vålerenga og Brann kappes om å kapre ex-Lyn stopper Kristian Flittie Onstad fra Esbjerg. Fredrikstad har visst også hengt seg på. Tja. «Som erstatter for Wæhler» leste vi et sted, men det lar seg selvsagt ikke gjøre å erstatte Kjetil Wæhler. Som en styrking av forsvaret generelt kanskje, men karrieren til Onstad har ikke skutt voldsomt i været i nedrykkstruete Esbjerg. Men velkommen skal han være om han kommer, og så får vi se om han klarer å forsvare plassen i et forsvar som ikke er fullt så ribbet som vi fryktet en stund i romjula: Panzer er på vei mot storformen, Storbæk har grodd og tre skaders arrvev på den samme ankelen er klar til å sparke fra seg. Allan Jepsen er ikke borte, ihvertfall ikke ennå, og Freddy skal sette klubbrekord med antall kamper og det betyr at han må spelle halvparten av seriekampene. Så her, Flittie Onstad, må du være svært så flittig om du skal få fast plass i muren. Ikke sant, Muri? En ganske tett mur, spør du meg, men den har sikkert plass til Erlend hanstveit som i følge TV2-sporten 5. januar fikk seks dagers frist av Brann til å bestemme sin fotballframtid. Nå er det 13.januar. 13 – 5 = 8. Betyr det at Hanstveit i all hemmelighet har vært i Stabæk eller Vålerenga i 2 dager allerede? Eller er det nok et nyttårsforsett som sprakk som en boble, det derre løftet med å overholde frister og sånn.

Hva mer er det som skjer? Vi ser ikke noe og oppsøker derfor synske Per i det framtidsrettede firmaet «Guiding Voice» som ser litt av hvert. Det koster bare 30 kroner i minuttet, og kan være vel verdt pengene for den som er interessert i fotball og tipping. Tipsgaming.com har snakket med den synske som ble født av synske foreldre i Snåsaland, men som vi syns likner mistenkelig på Kjetil Siem.

På spørsmålet om hvem som blir seriemester i år, svarer Per:

– Så vidt jeg kan se, blir det nok en gang veldig jevnt. Men jeg får frem Rosenborg som vinnere.

Aalesund og Godset rykker ned, HamKam og Moss rykker opp. Men hvilken trener får fyken først:

– Jeg ser at Bodø/Glimt og Kåre Ingebrigtsen får problemer, men jeg tror likevel ikke han er den første til å få sparken. Det blir Fredrikstads Anders Grönhagen. Og om Martin må gå? Nei, Vålerenga kommer til å gjøre det bedre enn i fjor, og Andresen kommer til å overleve sesongen.

Greit å vite, og her finner du mer fra Per som lover oss at Moa blir i Vålerenga hele sesongen og at han blir toppskårer i Tippeligaen. Det siste trenger man vel ikke å være synsk for å se.

Den synske delen av VPN må tydeligvis til optikeren, null sjans i havet å få noe fornuftig og klart bilde av framtida her i gården. Selv den aller nærmeste framtida fortoner seg mer enn uklar. Vi ser og vi ser, men selv inneværende uke er ikke A-lagets skjebne til å bli klok på. Vi har pussa og gnidd på krystallkula. Vi sitter og myser. Mysing. Mysen. Eureka! Treningssamling på Mysen.

Eller?

Vålerenga har vanligvis pleid å ha en treningsleir på Anfi del Mar i januar. I år utgår denne. Og det leste vi på klubbsidene før jul så derfor tar vi det som en historisk fastspikra sannhet. Den gangen forklarte Tor Ole Skullerud:

– Vi fikk ikke baner vi kunne bruke på Anfi. Vi hadde i utgangspunktet planlagt tre treningsleire, men fordi det blir så kort tid til seriestarten som er 15.mars, måtte vi kutte ut den som ga dårligst utbytte. Dermed trener vi hjemme på Valle i hele januar før vi setter kursen mot Tyrkia.

Hæh? På vinterprogrammet var det jo avtalt treningssamling på Mysen fra i dag til og med torsdag. I skrivende stund er det for tidlig for oss å spørre rette vedkommende, og snart er det sikkert for seint for oss å rekke Mysen-bussen. Men til dere som følger Enga i tykt og tynt uansett vær og sted, her er er veien til Mysen Stadion:

Ta av E18 ved Momarken, til høyre i rundkjøringen mot Mysen, følg veien gjennom en rundkjøring og straks ser du en YX bensinstasjon på venstre side, ta til venstre rett etter denne stasjonen.

Stemningsrapport med desimaler
Å regne med den helt store stemninga på Mysen er vel å ta litt hardt i. Men generelt er det stor stemning der Vålerengafolk ferdes. Trodde vi. Haka falt et par hakk når vi bladde opp Aftenposten i dag og fant oss sjæl på delt fjerdeplass sammen med Stabæk hva stemning angår.
Samtlige eliteserieklubber, samt fire-fem 1. divisjonsklubber, fikk etter sesongen muligheten til å delta i Publikumsundersøkelsen 2008, gjennomført av Sponsor Insight på vegne av Norsk Toppfotball. For første gang ble stadionstemning målt, og resultatene for de 11 eliteserieklubbene og de to 1. divisjonsklubbene, som sa ja til å være med i undersøkelsen, ble presentert klubbene i forrige uke, skriver Aftenposten og presenterer denne stemningsfulle lista:

1. Fredrikstad, Fredrikstad st: 6
2. Lillestrøm, Åråsen stadion: 6
2. Brann, Brann stadion: 6
4. Vålerenga, Ullevaal stadion: 5,4
4. Stabæk, Nadderud stadion: 5,4
6. Molde, Aker stadion: 5,1
6. Viking, Viking stadion: 5,1
6. Rosenborg, Lerkendal : 5,1
9. Bodø/Glimt, Aspmyra stadion: 5
9. Lyn, Ullevaal stadion: 5
11. Odd, Skagerak arena: 4,6
12. Tromsø, Alfheim stadion: 4,5
13. Start, Sør Arena: 3,8

Det er altså Sponsor Insight som har gjennomført undersøkelsen, dere husker vel den som var ute og gikk en halv dag på klubbens sider i høst med spørsmål om ting tilknytta tribuneliv og fotballkamper. Når vi ser resultatet kan vi ikke skjønne annet enn at Norsk Topfotball finner et annet spørrefirma neste gang de vil ha undersøkt noe. Et sluttprodukt som karakteriserer Åråsen og LSK som mere stemningsfull enn Vålerenga stemmer bare ikke. Og hva er det som er så jævla gøy på Nadderud?

VPNs matematiske konsulenter har sett på saken og stemmer for å stryke hele stemningsrapporten. De poengterer at det er greit med gjennomsnittsregning når det gjelder tallverdier, men her representerer tallene karakterer og da blir sånn regning og rangering meningsløs. VPN ber dessuten Sponsor Insight løfte blikket sitt neste gang og prøve å få litt innsikt i hva som teller og hva som kunne skapt virkelig god stemning på tribunene. Spørreundersøkelsen hadde fullt av likegyldige spørsmål om pølsepriser og sånt, men ikke en dritt om hva publikum synes om billettprisene. Eller var det Norsk Toppfotball som hadde gitt spørrefirmaet streng beskjed om ikke å rippe opp i sånne ting, og unngå spørsmål om det er lett og trivelig å skape stemning sittende.

Ufullendte strofer
Vårt vaklende Vålerengaforsvar får kanskje ikke de forsterkningene som trengs før overgangsvinduet stenger. VPN spekulerer, og vil forsvare en permanent løsning med Bengt Sæternes i tospann med Erik Hagen . Panzer og Bengt da blir det stengt.

Eller:
Bengt og Panzer
da trengs ambulanser

Bengt og Hagen,
det er begravelsesdagen

Resten får dere dikte sjæl. Og send det til oss så får dere Dagbok i morra også!

Legg igjen en kommentar