Mye mer enn løse rykter !

Nettavisen er ute med gjetninger om Moa som snart er klar for Feyenoord. VPN gir deg mye mer enn bare rykter, og da er det sikkert sant. Ryktene er i full gang. Ikke før hadde Groningen meldt pass, og ikke før hadde Moa erklært sin kjærlighet til Vålerenga, så var hollenderne der igjen. Nettavisen leder … Fortsett å lese «Mye mer enn løse rykter !»

Nettavisen er ute med gjetninger om Moa som snart er klar for Feyenoord. VPN gir deg mye mer enn bare rykter, og da er det sikkert sant.

Ryktene er i full gang. Ikke før hadde Groningen meldt pass, og ikke før hadde Moa erklært sin kjærlighet til Vålerenga, så var hollenderne der igjen. Nettavisen leder kappløpet om å være først med det verste, Nettavisen- Alltid foran. Ikke som Dagbladet – Alltid bak mål – som driter på draget i ethvert seriøst forsøk på å formidle fotballnyheter i vintermørket. Vi husker forsøket til Dagbladet om å koble Moa til skattesnusk, for deretter å vinkle Oslo-opptøyene til at gjerningsmennene var casuals fordi det var observert pent kledde hvite menn i trettiårsalderen i pøbelflokken. Men tilbake til Nettavisen:

Dere trodde dere var først, dere. Bare for det var dere ikke, æ-da bæ-da, det var vårs i VPN. Siden campingturen vår i høstferien har vi visst det Nettavisen først har fått snusen i nå. VPN har lenge hatt konkrete bevis på at noe er på gang, men vi er ikke sånne som farer med slarv, men nå er vi bare nødt til å ta bladet fra munnen.

Altså. Helt tilfeldig kom vi over en liten delegasjon som hadde rotta seg sammen på samme campingplass som oss. Hadde det ikke vært for bittesmå detaljer som et diskret lite flagg og et gjenglemt håndkle som lå slengt over teltduken, hadde vi ikke brydd oss, men her var selv VPNere av god gammel, årgang nødt til å reagere. Vi la en slagplan og tilbrakte natten bak nærmeste tre for å undersøke dette nærmere. Vi ble ikke skuffet.

Gjennom den mørke og kalde natta hørte vi lyder. Noe hørtes kjent ut, nesten som norsk, mens det andre vrøvlet minnet om ganske alvorlig halsbetennelse. Vi tok ikke stilling til lydene der og da, men mistanken var tent: Det var enten lønnsforhandlinger eller menneskehandel på gang. Vi sovna fra det hele, og våkna med et rykk da det rasla i teltduken og en blåkledd type krøyp ut. Moa! Fy faen. Akkompagnert av dovne morgenlyder innenfra. Det måtte være Pål, eller var det Aalbu?, og en tredjemann som harka ut sin siste rest av nattesnork som til nå hadde holdt journalister og andre ville dyr unna åstedet.

Resten er historie. Moa er kobla til en fallen storhet i Rotterdam, pengelense Feyenoord som ikke blir rikere av å ligge på nedre halvdel av hollandsk Eeresdivision. VPN har snakket med pressesjefen i klubben – Feyenoord druk chief – Gido Vader.

– Hvorfor denne interessen for Moa, Gido?

Det tar litt tid før han oppfatter den dypere meningen med spørsmålet, siden han er svak i norsk, men etter en stund harker han fram et svar

– We lezen in de Noorse krant Dagbladet dat de jongen is in de vlucht
uit Kemneren en willen hem een aanbod dat hij niet kan zeggen nee
Oversatt til norsk betyr det noe sånt som:

– Vi leste i den norske avisen Dagbladet at gutten er på flukt fra kemneren og har lyst til å gi ham et tilbud han ikke kan si nei til.

Og hvor langt har dere tenkt å strekke dere, hvor mange millioner? Vi holder neven fram og gnir tommern mot peke-og langfinger for å markere at dette spørsmålet dreier seg om penger.

– Veel oude, zwart Nederlandse gulden. Euro heeft geen zin
– Mange gamle, svarte gulden. Euro lønn seg itj.

Når var det dere første gang ble oppmerksom på Moa, spør vi talsmannen fra Rotterdam.

– Coach team werd verstuurd Carpe Diem, zoals we zagen in de gemeenschap op het grote scherm in De Kuip
– Trenerteamet vårt fikk tilsendt Carpe Diem som vi så på i fellesskap på storskjerm på De Kuip
Og nå vil dere altså kjøpe?

– Het is bekend dat we moeten verkopen voordat we kunnen kopen!

– Det er kjent at vi må selge før vi kan kjøpe, men det var altså noe han sa til Nettavisen, ikke til VPN.

Men han er veldig optimistisk og konkret når han svarer på vårt siste spørsmål om han tror det går i orden og om Moa virkelig vil dette.

– Mocht het gebeuren, zodat hij reageert op het wanneer.
– Skulle det skje noe så forholder han seg til det da.

Dessverre fikk vi ikke Pål Breen i tale. Det hadde jo vært mye greiere å prate med han siden han snakker norsk og nederlandsken vår ikke er helt stø. Men Pål er veldig stille, nesten like stille som det er i markedet for tiden, og hadde han vært fra Nederland hadde han sikker svart noe sånt:

– Het is erg rustig op de markt momenteel, maar los, we doen geen commentaar geven op iets dat niet van beton.

Norsk oversettelse av Pål Breens siste ord om saken kan leses i Nettavisen, men uansett kommenterer ikke VPN noe som ikke er konkret for vi vil ikke ha det på oss at VPN uroer stillheten som er i markedet for tiden.

Bør Moa gå? diskuter her.

Legg igjen en kommentar