Dagboka mandag 12.januar 2009

Dagboka er ikke som Dagbladet, vi lurer ikke leserne våre. Det eneste vi lurer dere til er å klikke dere inn på klubbens web-sider. http://www.vif-fotball.no/ Klubben lovte et stort løft på web-sidene i år, med spillerblogger, nettreff, bedre web-TV tilbud, økt interaktivitet , fyldigere innholdsmeny m.m. Et raskt sveip innom klubbsidene viser at VIF Media … Fortsett å lese «Dagboka mandag 12.januar 2009»

Dagboka er ikke som Dagbladet, vi lurer ikke leserne våre. Det eneste vi lurer dere til er å klikke dere inn på klubbens web-sider.

http://www.vif-fotball.no/
Klubben lovte et stort løft på web-sidene i år, med spillerblogger, nettreff, bedre web-TV tilbud, økt interaktivitet , fyldigere innholdsmeny m.m. Et raskt sveip innom klubbsidene viser at VIF Media holder ord, nettsatsingen 2009 er ikke et tomt nyttårsløfte. VIF-TV, for eksempel, har nå 3-5 nye innslag daglig. Omtrent hva man presterte på en uke i fjor. Det samme med nyhetssaker, veldig mye mer stoff oftere. Klart dette har med kampen om nett-millionene å gjøre, og det er bare håpe at iveren etter å produsere mye ikke fører til at web-sidene utvannes så vi serveres altfor mye tynn suppe og vås som ”Grindheim og Storbæk i ellevill parodi” var et trist eksempel på.
Men foreløpig ser det svært bra ut. Det er nesten uforståelig at RBK har bedre besøkstall enn oss på sidene sine. Men det skal vi eh.. dere gjøre noe med.

Når man lyver for leserne
Fredag skrev Dagbladet.no en artikkel om terrorjegere som leter etter svarte penger i norsk fotball. En indignert leser kontaktet VPN fordi Dagbladet hadde vært frekke nok til å illustrere artikkelen med bilde av Moa. Og vi er dønn enige med innsenderen:

– Det er en skam at de viser et slikt flott bilde til en slik artikkel !!

Artikkelen følges opp med leserdiskusjon hvor vi har plukket dette:

Linn
– Å ha et bilde av Moa og co som artikkelbilde. De har da ingenting med saken å gjøre. For en jævla se og hør avis dere er.

Arcuda
– Hvorfor i helvete er det et bilde av Moa på denne artikkelen?!? Har han noe med fotball og terror og gjøre. Jeg bare spør.
Og til dette svarer desksjefen i Dagbladet, Jon Reidar Hammerfjeld sånn:

– Det er du som lager den koplingen. De sjekker alle norske fotballklubber, og det er ingen her som har tenkt å kople ham til terror. Noen ganger blir man tolket som fordomsfull fordi man er fordomsfri.

Det er ved sånne anledninger VPN blir nysgjerrige og begynner å google. Det første vi fant om typen var en gammel blogg fra Hammerfjeld der han gikk i strupen på løgnaktige VG:

– Når man lyver for leserne. VG Nett går i dag i en klassisk felle, de lurer leserne til å konkludere feil.

Jøss.

Samtidig fant vi et bilde av desksjefen. Neida, bildet lyver ikke for leserne, og det er ikke beskåret. Han er nøyaktig så paddeflat i pannehøyde som illustrasjonen antyder. Om det skjuler seg merkbar dømmekraft i det flate landskapet, skal vi ikke ta stilling til her og nå, han klarte ihvert fall å stoppe dette innlegget fra en av VPNs gamle grinebitere:

” Bildet er av Moa. Andresen og Strand er i bakgrunnen. Det er spekulativt og tabloid av dere å bruke det bildet.Med din evneveike konklusjon burde du lime inn et bilde av din bedre halvdel neste gang dere trenger illustrasjonsbilde til overskriften «Norske kvinner selger sex» Hvorfor?  Hun er sikkert norsk og har fitte. At hun, høyst sannsynlig, ikke har noe med saken å gjøre, for så være.

Tard!»

Desksjef Jon Reidar inviteres herved til å svare her på VPNs sider, vi lover å krydre et eventuelt svar med upassende bilder. Og siden vi er amatører trenger vi ikke å følge samme gode skikker som vi forventer av profesjonelle bladsmørere. Redelige eksemplarer av arten ville selvsagt i denne saken om fotball og svarte penger skrevet i billedteksten noe om at spillerne på bildet ikke er mistenkt for noe snusk, eller lignende.

Bøfler – en utrydningstruet rase?
Lørdag leste vi også Dagbladet. Det dreide seg ikke om svarte penger, men svarte skyer over pengelense fotballklubber. I følge Esten Sæther ryker Start med 20 millioner, Bodø/Glimt med 10 etter fjorårets fotballmoro, mens stakkars Lillestrøm forsøker å redde driften ved å kvitte seg med eiendom på Åråsen Stadion, og er satt under overvåkning av NFF sammen med ni andre toppklubber.
Vi skal ikke spekulere i hvilke ni klubber som lever farlig med tanke på profflisens, men det dreier seg nok ikke bare om Adecco-klubber. Det hadde vært noe det, om Lillestrøm mista lisensen! Nei, sånt skjer bare ikke i moderne tid der Vålerenggutta har staka ut kursen og satt presedens. Vi syns vi hører Pål Breen/Hafslund: – Tippeligaen trenger LSK , la Bøfla leve!

Vi har redda drittklubber før, skal vi fortsette med det?

Mere Moa
Moa kapra en flott andreplass i kåringa Årets Osloborger 2008. Nå er det klart for ny kåring, denne gangen går vi for gull. Vi går til Lokalavisen.no. Avisen ber leserne om å kåre årets navn i Groruddalen. Moa er nominert sammen med middelmådigheter som Akhtar Chaudhry, Vidar Noreng og Meena Grover. Om Mohammed Abdellaoue leser vi følgende:

Moa fra Refstad ble plukket opp av Vålerenga i november 2007. 23-åringen tok Tippeligaen og Klanen med storm allerede i sin første sessong i VIF-drakta. Mot erkerivalen Lillestrøm i tredje serierunde scorte Moa to mål, og i august 2008 fikk han sin landslagsdebut på Ullevaal stadion. Tre måneder seinere herjet norsk-marokkaneren med Stabæk i cupfinalen. Han scorte to mål og ble hyllet som den store helten etter 4-1-seieren. Kort tid etter cupfinaletriumfen takket Moa nei til prøvespill i ManU. 23-åringen er et forbilde for unge spillere i hele Norge.
Hvordan stemme på E-post?
Send navnet på din kandidat, sammen med ditt eget navn, adresse og telefonnummer til redaksjonen@lokalavsien.no. Merk e-posten med «Årets navn».

Klanen Airways
Vålerenga åpner 2009-sesongen borte mot Rosenborg 15. mars. Klanen ønsker å sjekke interessen for eventuell charter tur-retur samme dag til Trondheim. Det tas utgangspunkt i at kampen går søndag blir tv-kamp med kampstart kl 20:00. Dette betyr avreise fra Gardermoen kl 16:00 og hjem etter kamp. Det aktuelle flyet har en setepris på kr 1600,- som også inkluderer busstransport i Trondheim tur/retur Lerkendal.
Er du interessert, ta kontakt med veie att online.no.

Klanen Airways ønsker i første omgang bare å lodde stemningen, så mailen din vil ikke være bindende bestilling siden vi ennå ikke vet kamptidspunktet med sikkerhet. Så fort vi vet mer vil alle som har meldt sin interesse få en mail om dette og status for turen.

Vålerenga i dag
Nesten som i går, men en dag nærmere seriestart og en dag mindre til å stemme på Vålerengasneipen. Det er veldig jevnt mellom de mest populære bildene og ingenting er avgjort. Nesten 1100 har avgitt stemme fredag formiddag. Du har fortsatt god tid til å stemme fram din favoritt.

Vålerenga om en uke
Vålerengasneipen er kåret. Avstemningen avsluttes søndag 18.januar kl. 23.59.

Legg igjen en kommentar