Dagboka fredag 2.januar 2009

Godt nyttår, folkens! Vi har ikke kaffegrut eller Tarot-kort, krystallkula vår er uklar nok som den er. Vi gjør oss klar til årets siste fjelltur, og til slutt håper vi det klikker for Vålerenga. Oksens år Det er spådomstid. Vi går inn i Oksens år og VPNs spåkoner dropper okseløpet i Pamplona i år. Vi … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2.januar 2009»

Godt nyttår, folkens! Vi har ikke kaffegrut eller Tarot-kort, krystallkula vår er uklar nok som den er. Vi gjør oss klar til årets siste fjelltur, og til slutt håper vi det klikker for Vålerenga.

Oksens år
Det er spådomstid. Vi går inn i Oksens år og VPNs spåkoner dropper okseløpet i Pamplona i år. Vi tror tyrefektere går en tøff sesong i møte, utover det ser vi lite i kula vår annet enn at det kanskje blir mindre indrefilet i lapskausen, men at denne kostholds-endringen kan komme godt med når vi skal tyne oss inn i den nye Kappa-kolleksjonen.
Norges overspåmann Henning Hai Lee Yang derimot, retter sitt kinesiskastrologiske skråblikk mot Tippeligaen. Han spinner sin spinkle spådomstråd fra Okse via jord direkte til Rosenborg som han spår blir kongen på haugen i år. Nyttårsaften sa han blant annet dette til Dagsavisen:

– Oksen har jord i seg, så det må bli Rosenborg til neste år. Vålerenga har jo også litt jord i navnet, men de er for ustabile til å komme høyt opp på lista.

Helt på jordet spør du oss. I krystallkula vår går oksa i enga. Ja, innlysende ikke sant? Bob-bob.

Okseår har vært gode år for Enga en gang i blant. 1913 var ett av dem. 97-sesongen et annet. Men stort sett har de beste åra våre vært velsignet av hele spektret i det astrozoologiske mangfoldet: Slange, ape, hund og hane har gitt oss suksess, ja selv i fjor fikk vi smake gull og ære. Og hvem var det som regjerte den råtne sesongen vi har lagt bak oss? Rotta, selvfølgelig. Så alt går. Affal så lenge kineserne ikke moderniserer og blekker opp med ”Kanarifuglens år” bare på faen.

Vi stemmer i med Evert Taube: ”Dra, dra min gamle okse, det bästa du förmår”, og regner med at året sikkert bringer større overraskelser enn at Vålerenga tar The Double. Noen flyktige reflekser fra krystallkula vår, kan ikke feiltolkes som annet enn at ”Bølermafiaen” vil bryte nye barrierer på Bohem-quizen, i følge dem som forspår seg på det. Forøvrig vil alt gå som det går. Og går det som Martin Andresen sier i intervju på VIF-TV, vil det gå bra:

– Kommende sesong får vi mye effekt av det vi har gjort så langt. Vålerenga kommer til å slå fra seg bedre i serien, så får vi se hvor langt opp vi kommer. Og så satser vi selvfølgelig på en cupfinale til.

Og til dere som synes dette er tåketale fra Martin: Jada, det er forvirrende det han sier om en cupfinale til. Men han mener nok NM i november. UEFA-cupfinalen er ikke før mai neste år.

Moa mot Alanzinho på Beitostølen

Det er kaldt. Publikum rømmer fra sløvende, middfylt inneluft og ut til til forfriskende vinter rundt bandybaner og hoppbakker. Aktive hoppidrettsutøvere blir sure og reiser hjem for å sutre, mens passive tilskuere i Garmisch og Berg-Isel ikke har oppdaga at det er fem dommere høyt oppi et tårn som aldri har hørt det taktfaste ropet ”Dommerjævel”. Verden vil bedras, og da kliner vi til med at fotballsesongen 2009 tjuvstarter neste uke. På Beitostølen av alle steder.

Fjorårsmestrene Stabæk og Vålerenga slår et slag for Helsesportarbeid, og ved å stille med sine beste menn i five-a-side innendørs på Beitostølen sørger de for økt interesse og flerdobla inntekter til Helsesportsentret der oppe. Toppfotballens riddere møter lag fra Sogndal, Valdres og Årdal. Haugevis av kamper lørdag, og sluttspill søndag midt i Ridderrennets naturskjønne rike, med flate lysløyper og lave barkrakker som inviterer til årets første lavrisikofest i så moderate former som man selv ønsker eller ikke. VPN har tatt noen tellerskritt og sjekka stemninga:

– Hei, Torstein. Er det plass til flere der oppe, eller er alt fullbooka?

Turnerings-og arrangementsansvarlig Torstein Kvam bekrefter at det er mange ledige hytter, kanskje et og annet hotellrom også. Ingen ublu pris: 1400 bols pr person for to døgn med frokost og kampbilletter. Men han er litt skuffa over interessen fra Klanen og sier til VPN:

– At det kommer opp i mot 100 Valdres-supportere er ingen bombe, men vi savner flere påmeldinger fra Vålerengaklanen. Både Sogndal og Stabæk får følge av mange tilhengere, så her er det bare å skjerpe seg. Ring meg og meld dere på. Telefon 95 92 93 93.

Five a-side turneringen arrangeres på Beistostølen 10.-11. januar. Det er Connexion Event som arrangerer, og kampene blir spilt i Idrettshallen i helsesportsenteret på Beitostølen. Vålerenga deltok i turneringen også i fjor.

Kamp om millioner
– Norsk Toppfotball skal dele ut minimum 30 millioner kroner fra en digital pott til klubbene neste år blant annet basert på trafikken de skaper på nettsidene. Unike brukere og sidevisninger legges til grunn.
Dette leser vi på klubbsidene i dag, les mere her. Mediesjef i Vålerenga, Svein Graff, sier:

– Alle Enga-supportere kan støtte Vålerenga ved å lese våre saker hyppig og se våre web-TV innslag. Jo flere klikk – jo mer penger får Vålerenga fra den digitale potten

VPN har merka seg at mange tippeligaklubber har gått ut med liknende appell til sine supportere, så her blir det konkurranse. Og det skulle bare mangle at vi ikke skulle ofre et klikk eller to på klubben i vårt hjerte. Men det hadde klikka totalt for oss om vi ikke samtidig hadde fått noe tilbake, og nettopp det ser det til at Vålerenga har skjønt. Noe har skjedd med nettsidene i det siste, og mere kommer. VIF Media trapper opp nettsatsingen i 2009. Spillerblogger, nettreff, bedre web-TV tilbud, økt interaktivitet og fyldigere innholdsmeny er noe av det du kan glede deg til i år. En rekke nye under menypunkter er nå etablert, og fylles med innhold fortløpende: historikk, statistikk, spillerblogg, nettreff, meritter, stadionplaner m.m.

For at Vålerenga skal komme heldig ut i kampen om millionene, henstiller Svein Graff supporterne om dette:

– Sett www.vif-fotball.no som din startside
– Delta i diskusjoner på forumet
– Har du egen hjemmeside – som privat eller bedrift – link til www.vif-fotball.no
– Link til www.vif-fotball.no på Facebook, My Space og Nettby m.m.

Vålerenga i dag
Fredagsquiz med Trine og Terje Quizna kl 1804.
Slår spådommene til? Blir det Bølermafiaens år i år?

Legg igjen en kommentar