Dagboka tirsdag 30.desember 2008

Årets siste dagbok presenterer nyårets første tabell. Det er vareopptelling i skåringsboksen og vi utlover dusør til dem som kan hjelpe oss med å finne glemte måljegere. Og så tenker vi litt på hvordan vi skal komme oss til La Manga. Etterlysninger Vif-fotball presenterer i dag en rykende fersk målstatistikk der det lages et nummer … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 30.desember 2008»

Årets siste dagbok presenterer nyårets første tabell. Det er vareopptelling i skåringsboksen og vi utlover dusør til dem som kan hjelpe oss med å finne glemte måljegere. Og så tenker vi litt på hvordan vi skal komme oss til La Manga.

Etterlysninger
Vif-fotball presenterer i dag en rykende fersk målstatistikk der det lages et nummer av atDaniel har tangert fattern sin med 32 mål. Vi som ikke bryr oss om slektsforskning, men som er ute etter absolutt alle detaljer om hvert eneste Vålerengamål siden 1913, er mildt sagt skuffet over den oppdaterte lista. Her er det mange hull å fylle, i farten ser det ut som at hele fjorten skåringer mangler skytter.

Vi ber en eller flere av de 5-600 tilskuerne som var tilstede på førsterundekampen mot Sørumsand 6. juni 1937 om å henvende seg til Jarle Teigøy så han får retta opp lista si. Det vi er ute etter, er å få førstehånds opplysninger om hvem som sto bak de elleve målene våre i den kampen. Samtidig mangler det opplysninger om 3 mål fra kamper spilt i 1953, 1954 og 1956:

Seint på høsten i 1953 spilte Vålerenga uavgjort 2-2 mot Raufoss i Østland/Nordre. Asbjørn Andersen skåra ett, og det gjorde «ytre høyre» også. Vi ber «ytre høyre» eller noen som kjenner til typen, om å melde seg.

Sekstende-mai kampen 1954 gikk på Kapp der Vålerenga vant 3-2. Leif Olsen skåra ett. Og «ytre høyre» var frampå igjen. Men skåra han to mål? I tilfelle ikke, hvem sørga for det tredje?

Fellesnevneren for anonyme målskårere på femtitallet, er at de alltid smelte til mot lag fra Toten. I første runde mot Gjøvik Sportsklubb i 1956 vant vi 3-2. Det ene målet ingen kan redegjøre for, er denne gangen ikke kreditert «ytre», men «indre høyre».

Og når vi først er i gang med å pusse opp målstatistikken: Vi etterlyser journalisten i Drammens Tidende som krediterte Hennum med skåring mot Drafn i august 1952. Siden Hennum spilte for Skeid i divisjonen over, antar man at dette var en navneforveksling for Jørum. Greit nok, men for oss som er litt interessert i målstatistikk, er dette en usikkerhet det er vanskelig å leve med.

Alle opplysninger som fører til oppklaring i disse sakene vil bli behørig belønnet.

Tabellen 2009
Ikke før hadde vi meldt i dagboka i går om at Vålerenga får seriemedalje i neste år, før NRK trøkker oss ned i gjørma igjen. Der i gården siteres spådommene fra tippeselskapet Betway.com, en dårlig spåkone spør du oss. Jaggu har de klart å rangere Vålerenga helt nede på femteplass på den første tabellen vi har sett for neste år, rangert etter oddsen for å bli seriemester 2009:

RBK – 2.8
Stabæk – 3.5
Brann – 7
Viking – 8
Vålerenga – 10
LSK – 12
FFK – 21
Tromsø – 30
Lyn – 45
Bodø/Glimt – 50
Molde – 75
Odd – 101
Godset – 101
AaFK – 101
Start – 151
Sandefjord – 501

Greit å vite, ikke sant?

La Manga
Andre ting som er greit å vite, er at vi IKKE møter Sogndal på La Manga i oppkjøringen før seriestart. Dagboka trekker tilbake det midlertidige oppsettet som ble presentert noe usikkert fredag før jul, der vi gjorde et nummer av at vi endelig skulle møte saftbønda igjen. Vi spelte mot dem på Blåbærmyra i en treningskamp i Valdres midtsommers, og skal møte dem five-a-side i Øystre Slidre om halvannen uke. Det får holde. Den spanske feriefotballen vår skal ikke saftkokeradn få ødelegge for oss. Her er hva arrangøren Norsk Toppfotball selv mener er et ganske knallsikkert stalltips om kampavviklingen på La Manga i vinter:

Tirsdag 24. feb kl 18 Vålerenga – Rubin Kazan
Mandag 2. mars kl 18 Tromsø – Vålerenga
Torsdag 5. mars kl 15 Sandefjord – Vålerenga

Vi er selvsagt lykkelige over å slippe å bli ydmyket av Sogndal nok en gang, men det store poenget ved turneringen er fremdeles det samme, men nå også med et tilleggsspørsmål:

Vil de russiske mestrene fra Rubin Kazan møte sin gamle tribunesliter Jørgen Jalland ?
Og hva med blåhvalene? Møter de sin gamle helt eller trener han fremdeles med Lyn?

Om du ønsker å få svarene ringside, melder du deg på supporter-turen Tanga på La Manga:

Opplegget blir som i fjor. Tanga blir å finne på Hotel Michel Santa Pola. Hotellet koster 30 euro pr pers pr døgn inkludert frokost, se hjemmeside: www.michel.no. Reise velger man selv. Vi setter opp buss til kampene, og vi tar også tur til helsebadet i fjellet, shopping på Europas største skofabrikk etc.
Ta kontakt med Roar på roar@tanga.no eller 90105740 for mer info.

Vålerenga i dag
Nest siste sjanse for å kjøpe sesongkort i år. Tør du vente til neste år?
Ønsker man å sikre seg sesongkort med plass på felt 228 må man stikke innom Sjappa i dag, det er kun 11 plasser igjen.

Status før Sjappa åpner i dag:

Bendit Øvre:
Felt 227: 90 stk
Felt 228: 11 stk
Felt 229: 60 stk
Øvrige felt: godt med plasser ledig

Vestbredden:
Felt 103: kun noen få ledige plasser
Felt 104: 179 ledige plasser
Felt 105: Her er det gode plasser ledige.
Øvrige felt: godt med plasser

Og med dette ønsker vi nesten absolutt alle et godt nytt år og takk for det gamle. Lista over hvem dette ønsket ikke går til, er lang. Men holder du med Vålerenga er du blant de heldige. Dagboka er tilbake en gang på nyåret. Fredag for eksempel.

Legg igjen en kommentar