Dagboka mandag 29.desember 2008

Det er femte juledag og en romslig romjulsmandag. Men en lang julehelg betyr ikke nødvendigvis en lang romjulsdagbok. Snarere tvert i mot. Julens triste budskap var å høre at Arild Andresen døde natt til 27.desember, 80 år gammel. Keeperlegenden som tok over etter Tippen, fikk én landskamp og i 1949 var det bare ”klippen” Torbjørn … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29.desember 2008»

Det er femte juledag og en romslig romjulsmandag. Men en lang julehelg betyr ikke nødvendigvis en lang romjulsdagbok. Snarere tvert i mot.

Julens triste budskap var å høre at Arild Andresen døde natt til 27.desember, 80 år gammel. Keeperlegenden som tok over etter Tippen, fikk én landskamp og i 1949 var det bare ”klippen” Torbjørn Svenssen som var foran ham da Årets Spiller ble kåret. Han spilte sin siste kamp for 54 år siden, så de fleste som følger VIF i dag husker ham nok ikke fra banen, men som historiefortelleren Arild Andresen. Vandringene med historielaget rundt på Vålerenga blir ikke det samme uten ham.Les mer her på klubbsidene.

Bøker er den beste julegaven
Ja, hadde det enda vært så vel! År etter år har vi venta på Vålerenga-årboka, men nei, ingen sånn pakke under juletreet i år heller. Dønn dumt. Den første kom etter sølvsesongen, den andre året etter, og så var det slutt. Flotte bøker med referat fra alle kampene, solid statistikk, bilder og avisklipp. Merkelig at det stoppa opp. Selv om det har gått litt på raua etter 2005, burde vi selvsagt hatt denne Årboka. Eller er vi en gjeng medgangssupportere som bare skriver om oss sjæl når det går bra? Årbøkene ble utgitt på forlaget Sportsblikk, et lite forlag med et stort spekter av sportslitteratur. VPN kontaktet forlaget, og Øyvind Johannessen hadde klokkeklare svar på hvorfor det gikk nedenom og hjem med Vålerenga-årbøkene:

– Vi sluttet fordi det ikke lot seg gjøre å få klubben til å forplikte seg til å bidra til at det ble økonomi i prosjektet. Det ble veldig mye jobb, og investeringer som ikke betalte seg tilbake.

– Direkte salg til kunder var nesten ikke-eksisterende, så det vi hadde av salg var det vår venn Frode tok inn i Sjappa. Hvor mye han solgte av det han tok inn, aner jeg ikke.

– Vi har gitt ut Årbok for LSK et år, med enda svakere resultat enn Vålerengas. Vi har også gitt ut tre årbøker for Viking i tre år, med en annen type avtale i bånn.

Da vet vi det. Noen i klubben vår burde tenke seg om og ta nødvendige økonomiske grep så Vålerenga-årboka blir liv laga. Vi trenger mer enn muntlige overleveringer og glemmebøker stappfulle av glemte detaljer. Gi oss en årbok hver jul!

Topp tre – Mål med mening
Meningen med fotball er å skåre flere mål enn andre. Målet er å vinne. Målsettingene for neste sesong bør farges av dette, men det blir noe gæernt om seksten lag tar mål av seg å vinne Tippeligaen 2009. Det motsatte blir like sløvt: Unngå nedrykk. Derfor ender vi gjerne med at alle tippeligalagene lirer av seg målsettinger som ”å være med å kjempe” eller annet uforpliktende sprøyt. Da er det godt å høre Pål Breen på VIF-TV. Han sier ikke direkte at vi skal vinne, men målsettingen ”topp tre” er godkjent. En ny sesong a la årets vil være en skandale med det mannskapet vi har. En femte eller sjetteplass bør føre til radikale utskiftinger. Og med målsettingen ”topp tre” gis det faktisk rom for rabalder om vi bare makter fjerdeplassen neste år, det åpner for bråk og omveltninger selv om vi kvalifiserer for Europa2010. Bra, Breen! Du er ikke så tam og forsiktig som vi har hatt inntrykk av.

I intervjuet på VIF-TV kommer de uunngåelige spørsmålene om spillerkjøp og styrking av stall. Breen er stort sett taus, det liker vi. Vi liker også at han antyder at det antagelig ikke blir kjøpt så mye nytt, vi har de spillerne vi skal ha. Bortsett fra…kommer det til slutt. Men mer vil ikke Pål Breen ut med. Greit nok. Vi tipper det har noe med forsvaret vårt å gjøre.

Romjulssalg
Sjappa ønsker velkommen til hyggelig romjulshandel til hyggelige priser:

Dunjakker 2 varianter 30% rabatt
Joggesko kun kr 100,- pr par
Lampe laget som drakt kr 100 pr stk
Tallerken laget som drakt kr 50,- pr stk
Anorakk 30 % rabatt

Det begynner å minke i hyllene. Løp og kjøp. Glem ikke sesongkortet! Og glem heller ikke at Sjappa har flytta til Oslo S

Vålerenga i dag
Myk dart og fotball på Bohemen som åpner klokka 16

Legg igjen en kommentar