Dagboka onsdag 17. desember 2008

Det er fotballferie og vi babler om vanlige lønnsinntekter og om vanlige Lyn-aktiviteter. Men først og fremst melder vi om en uvanlig rask tilhelingsprosess. En uke igjen til jul, to til nyttårsaften og tre uker til overgangsvinduet åpnes. Gutta har ferie. Moa og Freddy slikker sine små operasjonssår, alt er i rute. Og best av … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 17. desember 2008»

Det er fotballferie og vi babler om vanlige lønnsinntekter og om vanlige Lyn-aktiviteter. Men først og fremst melder vi om en uvanlig rask tilhelingsprosess.

En uke igjen til jul, to til nyttårsaften og tre uker til overgangsvinduet åpnes. Gutta har ferie. Moa og Freddy slikker sine små operasjonssår, alt er i rute. Og best av alt fra sjukestua: Mohammed Fellah viser overraskende god framgang. Leggen hans ble operert på nytt i begynnelsen av oktober etter at den ikke hadde grodd riktig sammen etter det stygge bruddet tidlig på høsten i fjor. Nå er det lett jogging annenhver dag. Fysioterapeut Eirik Brække sier dette til VPN:

– Fellah har hatt en veldig fin og rask utvikling etter operasjonen. Løpetrening annenhver dag, og i midten av januar er han i gang med lett ball-leik. Dette ser veldig lovende ut.

Men ikke noe er så godt at det ikke er vondt for noen. Med Fellah tilbake må nok en eller annen belage seg på å finne seg ny klubb eller legge opp. Pål Breen bruker fotballferien til å snekre budsjett, spillerlønningene skal ned 20 prosent, fire-fem spillere er bare nødt til å gå. La oss håpe det blir litt rettferdighet i det, la dem gå som løp minst i sesongen vi har lagt bak oss. I uklar klartekst: Det er lenge siden Lange løp langt, det Vålerenga trenger mere enn gamle storheter er å beholde ungt talent. Sorry, Bengt, du får vår stemme og må forlate låven, om det da ikke går som det gjorde i juleserien ”Nissene på låven” med Bengt som kom inn igjen og vant hele dritten. Luton og Jalland kan vel også hjelpe til å redusere lønningene, men det var dette med kontrakter, da. Hele troppen har kontrakt minst ut neste år.

Når vintervinduet åpner har vi ingen sportsdirektør, men han er klar til eventuelle spillerkjøp den siste måneden før luka stenges. Vi krysser fingrene og håper det ikke blir aktuelt, vi har litt for lang tradisjon med dumme bom-kjøp og trenger ikke flere når vi har så mye talent i klubben. Tja, et forbehold for litt fornying bakover, kanskje.

Mens Vålerenga går den rette veien og kutter i lønnsugifter som generelt sett er altfor store i norsk fotball, kommer den mislykka fotballinvestoren Erik Solér med klar tale om at en ny landslagstrener må ha 10-15 millioner i årslønn om vi skal få en som gjør jobben skikkelig. Vi anbefaler leserne Reidar Sollies artikkel i Dagsavisen forleden for å få et noe sunnere og nyansert syn på saken. Les mer her om fotballens verdikamp.

10-15 millioner i året? Stakkers Hareide hadde bare snaut tre. Er det rart det gikk på ryggen med landslaget? Skatteetaten opererer med begrepet ”vanlig lønnsinntekt”. Ti, tre eller femten millioner er vanlig. Sjekk lønnsslippen din, kjære leser. Er den bare sekssifra? Ja, ja, Sånn er det å være en vanlig taper.

I helgen som gikk feiret Lyn-fansen at det hadde gått 10000 dager uten tap for Vålerenga. Sjampisen ble løfta på Paddys ved midnatt, mens de mindreårige under tjue fikk boller og brus på Lyn-rommet på Ullevål. Med andre ord: Halve Bastionstyret slapp unna sjampisen. Men festtalene var de samme. Dette leser vi på Bastionens sider:

– Den endelige markering av 10000 velfortjente dager som byens eneste vinnerlag. Denne feiringen dras i gang for at landets beste supporterklubb skal få markere sitt suverene herredømme over hovedstaden i alle år

Ja, sånn kan det altså sies av de unge lederne av landets beste supportere som ikke har vinni en dritt på 40 år mens den fåtallige og anonyme klanen bare har sett klubben i sitt hjerte stikke av med tre cup-og ett seriemesterskap i løpet av de siste 11 årene.

Til tross for sitt suverene herredømme er det derimot ingen med Lyn-tilknytning som er nominert til Årets Oslo-borger. Det nærmeste må vel være Lars Saabye Christensen som heier på Frigg, men som sikkert ikke er nominert på grunn av det. Mannen som trekker mer publikum til sitt Litteraturhus enn Vålerenga og de andre oslolagene trekker til sine hjemmekamper til sammen, Aslak Sira Myhre, er nominert. Og noen andre. Les mer her. Moa er nominert. Han fremheves for måten han stiller opp for barn og unge på skoler og kjøpesentre, og får skryt for sin ydmyke oppførsel utenfor banen tross stjernestatusen som fotballspiller.

Vil du stemme på Moa – send sms med oslo6 til 1905 eller send en mail til osloborger@aftenposten.no
Og det vil du. Og du må gjøre det innen fredag. Vinneren offentliggjøres lille julaften.

Andre ting du kanskje vil, men som du har glemt? Husker du den digre plakaten du så på dassen på Bohemen? Den som dreier seg om Futsal på Beitostølen midt i januar. Det er tross alt noe. Les mer på klubbsidene beitoconnexionevent her.

Vålerenga i dag
Bohemen er stengt fram til klokka 1930. Deretter er det kaosdart og uefa-cup

Legg igjen en kommentar