Dagboka tirsdag 16. desember 2008

Litt nytt om stadion fra Odd Skarheim og vif.no. En god del info om sesongkort og Sjappa. Ellers lite fotball i disse førjulstider. Stadion til jul? Nei, jeg får slutte med det tullet med en gang, men det er vel flere enn meg som har vært bekymret for framdriften i dette prosjektet. Og stadion er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 16. desember 2008»

Litt nytt om stadion fra Odd Skarheim og vif.no. En god del info om sesongkort og Sjappa. Ellers lite fotball i disse førjulstider.

Stadion til jul?

Nei, jeg får slutte med det tullet med en gang, men det er vel flere enn meg som har vært bekymret for framdriften i dette prosjektet. Og stadion er vel kanskje det viktigste prosjektet Vålerenga skal gjennomføre om klubben skal ha noen som helst sjanse om å holde følge med de andre norske storlagene/komme seg opp på et anstendig europeisk nivå. En saklig grunn til bekymring har vært NFFs drømmer om EM og dertil hørende ny-landslagsarene: ikke bare skal Vålerenga være belemret med håpløse Ullevall, i tillegg så skal NFFs ønsker om å kvitte seg med den hvite elefanten setter beinkrok på Vålerengas planer.

I og med at Vålerenga kultur- og indrettspark har vært annonsert med 22000 plasser, alt for få til å stille i EM-klassen har vi slått den opplagte koblingstanken fra oss. Men det har ikke Odd Skarheim, som nettopp kom tilbake fra tur til Innsbruck sammen med det norske og svenske fotballforbundet i anledning den eventuelle EM-søknaden. Det viser seg at stadion på Valle allikevel kan tilfredstille EM-kravene – som reservestadion.

– Kravet til en slik stadion er at det er plass til 33-35 000 tilskuere, og på modellene Asplan Viak har utviklet er det plass til 32 000, sier Skarheim til vif-fotball.no.

Vif.no forteller videre at det i tillegg til sitteplasskravet også må være «betydelige arealer» til VIP og presse. Vil man virkelig dette?

– Nei, i utgangspunktet ikke. Vi planlegger en stadion med plass til rundt 22 000 tilskuere. Vi får vurdere en midlertidig utbygd EM-stadion hvis det viser seg at det er realisme i dette. Modellen som ligger ute viser at det kan være plass, fortsetter Skarheim i vif.no, der han poengterer at Vålerengas planer er uavhengige av EM – neste skritt på veien er arkitektkonkurranse.

Men det er godt å høre at ledelsen på Valle tydeligvis er klar over at en EM-søknaden er på trappene og er klar til å justere kursen om det måtte vise seg nødvendig.

Sesongkortsinfo

Streng beskjed fra Sjappa om at de som har bestilt sesongkort har hentefrist 24. desember og at man ikke får noe fornyelsesbrev i posten i år…

Forøvrig så er sesongkortsalget er godt i gang og man har passert over 1300 solgte sesongkort i salgets første uke, tallet er ca 300 høyere enn etter første salgsuke i fjor, så dette lover bra. Veie poengterer dog at tallene er vanskelige og sammenligne før 31 desember, da både forkjøpsrett og salget på uavhentede plasser starter 27 desember.
Dessuten så peser gutten på at vi skal «legge fokus på at man ikke får fornyelsesbrev i posten, alle som hadde en plass i fjor har sin plass automatisk reservert frem til Julaften kl 14:00, verken mer eller mindre». Nå har dere lest det to ganger, så gjelder det bare å handle.

Sjappas åpningstider frem mot den store gavedagen er hverdager 10-20, lørdag 10-18, søndag 12-18, og julaften 10-14

Legg igjen en kommentar