Dagboka fredag 12. desember 2008

Fredag og siste dagboka for denne uka. Vi får døyva litt av abstinensene, men det er ikke nok. Når skal det skje noe det svinger av? Abstinens Vi har finkjemmet Internettet for informasjon om vår lidenskap. Vii har finlest klubbens sider uten å finne noe av interesse. Vii har kasta bort timer på å lese … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. desember 2008»

Fredag og siste dagboka for denne uka. Vi får døyva litt av abstinensene, men det er ikke nok. Når skal det skje noe det svinger av?

Abstinens
Vi har finkjemmet Internettet for informasjon om vår lidenskap. Vii har finlest klubbens sider uten å finne noe av interesse. Vii har kasta bort timer på å lese en stor bunke blogger, en kasse med kommentarer til avisartikler og skummet over et dusin diskusjonsgrupper uten at vi har funnet noe som har direkte konkret Vålerengarelevans.

Men nå har vi funnet sakene som i alle gir en viss beroligende effekt:

Ian Harte
Kommer ikke til Vålerenga. Han har signert for Championshipklubben Blackpool. Dette melder BBC Sports.

– Det er jo tydelig at han holder et veldig høyt nivå, og CV-en hans taler jo for seg. Han har uttrykt at han er interessert i en overgang, og synes Oslo virker som en bra by, fortalte daværende sportsdirektør i Vålerenga, Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.no da Harte var her og viste seg fram.

Nå ser det ut som om han velger å bli på fotballøya. I Blackpool. Og dermed får han kort vei hjem til Irland. The Seasiders», som er kallenavnet til Blackpool, spiller hjemmekampene sine på Bloomfield Road i Blackpool.

Og som du muligens har gjetta så ligger Blackpool ikke så langt fra langt mer kjente Liverpool.

VPN kjenner en slag rar lettelse over at Harte valgte som han gjorde. Vi har hatt litt for mange sørgelige opplevelser med spillere som helt klart er «Over the Top» i klubben vår den siste tida. Selv om Harte er en mann som sikkert har en dle år igjen av karrieren sin så er det vel en grunn til at de store klubbene ikke står i kør for å sikre seg 32-åringens signatur.

Jørgen Jalland
Jalland kom til oss i 2004-sesongen, fra laget vi slo i kvaliken i 2003. Han spilte seg rett inn på laget som var med på å starte oppturen for Vålerenga. I 2005 ble han solgt til russiske Rubin Kazan. Det var han og Panzer som gikk den veien. Jalland reiste langt, og det ble lite spilletid. I fjor ble han henta tilbake og det vi husker fra 2007-sesongen er brassesparket på hjørnet av 16-meteren som smalt i vinkelen og (dessverre) ut i kampen mot Rosenborg.

Så ble Jalland skada. Og i år har han ikke spilt mye fotball. Han har større ambisjoner en spill på rekruttlaget, og har trent med Lyn den siste tida. Og ingen er i harnisk i Vålerenga.

Jørgen Jalland skal spille internkamp for Lyn i morgen, torsdag. Etter det blir det etter alt å dømme bestemt om man vil hente han fra Vålerenga.

Rolf Magne Walstad i Lyn sier at klubben er på jakt etter spillere de kan få gratis. Og Vålerenga er tydeligvis interesserte i å gi bort Jørgen for å redusere lønnsutgiftene. Eller i alle fall så tror Lyn at det er slik.

– …vi har ikke vært i dialog med Vålerenga om hva de krever for Jørgen. Det får vi ta en prat om dersom vi bestemmer oss for at vi ønsker å hente ham, sier Walstad.

Jaja. Fint å ha snille onkler på østkanten for fattigklubben på vestkanten – men jeg tror vel at Lyn kan glemme å få Jalland gratis. Med mindre man får Hafslund til å gå inn og sponse overgangen da…

Spiker i tastaturet
Vi har prøvd å taste nettsuppe på spiker – det gikk såpass dårlig at noen der ute har fått det for seg at vi mener at SV er rasister fordi de valgte en bergenser framfor en pakistansk nordmann bosatt på Furuset.

Det var i alle fall ikke intensjonen å henge ut det bergenske folkeslaget her på VPN, uansett hvor mye vi misliker disse folka så respekterer vi dem jo som mennesker og som en del av verdenssamfunnet. Som tilhengere av Sportsklubben Brann har vi absolutt intet til overs for dette folkeslaget – og det har ikke noe med rasisme å gjøre – det handler om godt gammeldags hat.

Vålerenga er en klubb med røtter langt inni grunnfjellet på Oslos østkant. Vi har tilhengere i hele Oslo, ja i hele landet faktisk. Selv står jeg på tribunen med folk som kommer fra byer, tettesteder og småplasser godt spredt ut over hele landet. Noen kommer sågar fra andre land.

Øl og vold og skamslåtte bønder
I den siste tida har mediene fokusert på hvor farlig det er å bevege seg rundt i Oslo sentrum. Det er farligere her enn i Bronx er konklusjonen. Folk blir banka opp, stukket ned og drept på åpen gate, og i julebordsesongen er det mer vold enn resten av året. Så kan man spørre seg om det er slik at vold avler vold og om medienes ensidige fokus på volden er med på skape en spiraleffekt?

Føler du deg trygg når du går fra din stampub og hjem klokka halvto en lørdagsnatt? Sannsynligvis ikke. Er det fordi det er fullstendig anarki i Oslos gater, eller er det fordi mediene sier at det er farlig å bevege seg i Oslos gater?

Så der sitter folk da, foran TV’n og ser på folk som blir sparka ned på åpen gate. I byens hovedstad. Der sitter de med en kubbe på peisen og et glass pappvin hånda. Etter Dagsrevyen går de ned i kjelleren og spikker seg et balltre – i morra skal de nemlig på julebord på samfunnshuset, og da er det greit å være føre var…

Saken er vel at folk har dengt løs på hverandre så lenge vi har traska rundt her på planeten. At det blir mer bråk i de ukene vi nå befinner oss er rett og slett en konsekvens av to ting: Mange mennesker og alt for mye alkohol. Men å påstå at Oslo er en by der volden florerer er etter vårt synspunkt tendensiøst møl.

Vålerenga i dag
Det er quiz på Bohemen, en av våre menn er på tokt i byen og han kan lett gjenkjennes ved at han har en Vålerengalogo i nakken. Ved nærmere ettertanke så er det jo ganske mange som har det.

Og gjør nå for guds skyld ikke noe dumt i helga, oppfør deg pent, si snille ting til folk i taxikø og ikke la deg provosere av folk som oppfører seg provoserende. Det blir bare forsider i VG og Dagbla av sånne ting.

Legg igjen en kommentar