Dagboka torsdag 11. desember 2008

Fotballen ruller videre ute i Europa – uten norske lag. Det skal vi gjøre noe med til neste år. Fotballforbundet på sin side har blikket rettet mot nordmenn i Europa. Lyn er ferdige med Mikel-saken, og vi lurer på en del andre saker og ting. Mens du sov I en skikkelig klissete film som heter … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. desember 2008»

Fotballen ruller videre ute i Europa – uten norske lag. Det skal vi gjøre noe med til neste år. Fotballforbundet på sin side har blikket rettet mot nordmenn i Europa. Lyn er ferdige med Mikel-saken, og vi lurer på en del andre saker og ting.

Mens du sov
I en skikkelig klissete film som heter «While you were sleeping» utgir Sandra Bullock seg for å være kjæresten til en fyr uten at hun egentlig er det. Familien hennes forelsker seg totalt i henne – spesielt broren til han som ligger i koma på sykehuset – Nicholas Cage er det ikke – og det blir mye surr og rør som Sandra Bullock må ordne opp i.

Når dette skrives ligger nok de fleste godt under dyna og purker og sover. Dagboka er skrevet på natta. Det er ti kalde grader ute, jeg har en kubbe i peisen og ei flaske rødvin på bordet. Morgendagen er tapetsert med møter – møter jeg ikke viste at jeg skulle i før jeg ble innkalt til dem i dag rett før arbeidsdagen var over. Så her sitter jeg da med ei flaske rødvin og taster videre på en spiker slik at du kan lese litt suppe i dag også.

Så kan man jo lure på om jeg og Sandra Bullock har mye til felles. Liker hun rød eller hvit vin for eksempel?

Europa
Det begynner å dra seg til i gruppespillet i CL og UEFA-cupen. Og som tidligere år går stort sett topplaga videre. Ingen norske lag har prestert noe der ute – dessverre. Og landslaget ligger nede i bånn av ei dump. NFF er på jakt etter en ny Messias. En frelser som kan ta oss opp blant de beste landslagene i Europa og i verden. Slik det var på nittitallet da Drillo var sjefen. Drillo var spesiell, han skapte resultater, og burde ha fortsatt mens ballen rulla vår vei. Det gjorde den jo i et par år til, men så var det slutt. Nå har det gått åtte år siden vi var i vårt siste sluttspill, og det skal mye til for at vi skal få oppleve noe VM-sluttspill i 2010 heller.

Det er mange som vil mene noe om hvem som passer til jobben. Avisene kan melde at nettstedet Tomfornorge.com har mangedoblet trafikken etter at denne nokså bisarre kampanjen ble kjent. Så nå som vi også har nevnt at kampanjen har sin egen nettside (uten av vi på død og liv skal lenke inn til den av den grunn) så kommer vel besøkstallene til å stige enda mer.

Andre slenger seg på lasset og forteller at vi må ut i verden for å finne en skikkelig trener. Og skikkelige trenere koster skjorta. Og da blir Karen Espelund enda mer dratt i trynet, og Sondre Kåfjord får enda større poser under øynene – for penga sine de vil de helst ikke bruke på sånne ting.

Så kan man jo spørre seg om de penga NFF har dratt inn på den nye medieavtalen bør brukes på få landslaget opp på beina litt faderlig fort. Slik at man kan vise fram de beste spillerne vi har her i landet (de norske vel og merke) og vinne tilbake tilliten til norsk fotball. Klubbene er avhengige av å et landslag som presterer og vi er pukka nødt til å ha klubber som også presterer der ute i Europa. På den måten kan vi få lettere innpass i den engere krets av toppklubber i Europa, og på den måten skaffe mer penger til å drive utvikling av egne talenter.

Men først må altså NFF bestemme seg for at landslaget skal trenes av en mann som kan få oss til et sluttspill igjen. EM i 2012 må være målet.

Mikel Rev
Lyn godtar boten på 250.000 fra NFF for «kontraktsrotet» i Mikelsaken. De forfølger heller ikke Morgan Andersen for å få penga tilbake. Så da har Lyn 250.000 mindre allerede. Var det dette Hafslundpenga skulle brukes til eller var det noe annet. Vi, eller jeg, syns det er rart at man kan svindle til seg svimlende pengesummer uten at det skal få større konsekvenser enn dette.

Men sånn er det vel bare. At de som egentlig burde tatt støyten her sitter bak sine tykke dører og nipper til en Bache XO og legger planer for hva de skal bruke disse russiske oljepenga til.

Penger Chelski-eier Abramovich sitter på i dag, fordi han klarte å tuske til seg kontrollen over deler av de russiske oljeselskapene mens Jeltsin satt dritings i Moskva og styrte skuta etter innfallsmetoden.

Det finnes pokker ikke rettferdighet her i verden. Mikkel Rev får jo dobbeltpeprede pepperkaker hos Bakemester Harpus når han skal stjele dem, men når han betaler for seg får han de gode pepperkakene.

Kanskje Torbjørn Egner hadde fått schwung på landslaget – hvis han levde vel og merke.

Om politikk og penger og sånt
Vi får ta opp tråden fra i går – siden vi har rødvinen framme:

Dette var jo tradisjonelt noen man drakk blant borgerskapet i gamle dager. Arbeidera holdt seg til øl og sprit. Så ble det å drikke rødvin synonymt med å være tilhenger av det politiske partiet SF. Partiet som i dag heter SV, og som i går nominerte en bergenser på det de kaller sikker plass på Oslo SVs liste til Stortingsvalget i 2009. Dagboka i går kom da i skade for å mene noe om dette. Og det var det ikke alle som likte.

Og sant nok, VPN har en redaksjonell linje på at vi skal være partipolitisk nøytrale, og det er vi. Men ikke når det gjelder fotball. Og her gjelder det faktisk det. Jeg satt sjøl og hørte Heiki Holmås si at han hadde sitt hjerte i Brann og han anså Vålerenga som en av Branns hovedmotstandere. Misforstå oss rett her: Vi mener ikke at Holmås er en dårlig politiker – for det er han ikke (ihvertfall hvis man spør de som har peiling på politikk).

Vi mener at det er et paradoks at SV velger en kar fra Bergen, som snakker kav bergensk og som atpåtil holder med Brann framfor en lokal Oslopolitiker som gjennom de siste årene tydelig har vist at han er nettopp det: En Oslopolitiker. Og er du som meg, opptatt av Oslo, av at byen skal få den respekten den fortjener og minst like mye penger per innbygger som andre steder i dette landet får så er i alle fall jeg sikker på at SV hadde gjort et «politisk scoop» ved å nominere Chaudhry.

Men dessverre så velger de det trygge (kall det gjerne konservative) og faller ned på Holmås. Og med kan man vel si at SV har blitt litt mindre radikale enn hva de var før de kom i posisjon.

Men så er jo ikke dette en unik sak heller da. Det er jo slik at man nominerer folk fra hele landet på lister rundt omkring i hele landet for å få inn de folka man vi ha på tinget ikke sant…

…og dette har jo fint lite med fotball å gjøre da. Og dersom det viser seg at Chaudhry holder med Lyn eller Skeid så får så det være. Det er i alle fall lag fra Oslo om man skal se stort på det.

Så hvilket lag holder du egentlig med Chaudhry?

Og sånn på tampen så melder vi fra om at vi mente det vi sa i går om at folk må bite tenna sammen selv om man har gått på en økonomisk smell. Om man kommer fra Bærum eller Grorud: Penger er ikke alt, selv om det kan føles sånn nå som det er to uker igjen til jul.

Legg igjen en kommentar