Dagboka onsdag 10. desember 2008

Bojan på landsen, Jalland på Lyn og Heiki for Oslo er vel essensen i dagens lille epistel. Bojan på landsen og dansen rundt landsen Bojan er tatt utt på det Serbiske landslaget som møter Polen i Tyrkia til privatlandskamp på søndag. Vålerenga har frigitt han selv om det ikke er en internasjonal kamdato. Serbias landslagssjef … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 10. desember 2008»

Bojan på landsen, Jalland på Lyn og Heiki for Oslo er vel essensen i dagens lille epistel.

Bojan på landsen og dansen rundt landsen
Bojan er tatt utt på det Serbiske landslaget som møter Polen i Tyrkia til privatlandskamp på søndag. Vålerenga har frigitt han selv om det ikke er en internasjonal kamdato.

Serbias landslagssjef Radomir Antic arbeider for tiden med å sette sammen et sterkest mulig lag før VM-kvalifiseringen fortsetter til våren og vil derfor se nærmere på VIF-spillerens kvaliteter. Bojan Zajic har tidligere spilt 1 A-landskamp for Serbia.

Dette melder klubbens egne sider.

Vi syns det er fett at vi har en spiller på et landslag som fortsatt hevder seg der ute i Europa. Serbia er vel ikke like store som sin tidligere kroppsdel Kroatia, men likevel er det mer schwung over spillerne på landslaget til det som en gang het Jugoslavia.

Vi kan opplyse om at gamleklubben til Bojan FK Partizan leder Serbisk Superliga med 36 (bare det å ha et fotballag som heter det sier jo litt om hvor dypt ting egentlig stikker der nede på Balkan).

Videre så kan vi fortelle at Serbia ligger på plass 30 på FIFAs rankingliste. De leder sin kvalikpulje med 9 poeng etter fire kamper, og spiller i samme pulje som blant annet Østerike, Frankrike og Romania. I kampen mot Østerike var det nærmere 12.000 serbere i Wien – kampen vant Serbia 1-3.

Så kjære Vålerenga:

Det er nok smart å la Bojan spille seg inn på det Serbiske landslaget – vårt landslag står det heller dårlig til med. Hareide «orka rett o slett ikke meir» og dermed står skuta – eller vikingskipet uten styrmann. NFF skal plukke en ny landslagssjef, dette mener Kjetil Rekdal er en særdeles dårlig idé. Han mener at Sondre Kåfjord, Karen Espenlud og resten av styret ikke har den nødvendige kompetansen som skal til for å plukke en dyktig trener på dette nivået.

Og han har jo unektelig et poeng den godeste Rekdal. Et godt poeng som vi trekker enda lenger: Styret i NFF innehar ikke særlig kompetanse på noe nivå som skulle tilsi at de har den posisjon og den makt de har over norsk fotball i dag.

Uansett så er det Trond Sollied og Synnøve Solbakken som er de heteste kandidatene. Solleid sliter i Nederland og får vel fyken snart. Synnøve er ikke til salgs sier eierne av FC København. I så fall må Norge kjøpe han for 100 millioner oljekroner fikk vi beskjed om på TV2 i går.

Der fikk vi også set at Tom Nordlie vil være med på leken. Og ikke nok med det: Noen har starta en egen kampanje som rett og slett heter «Tom for Norge».

VPN mener at folk er i ferd med å miste fotfestet fullstendig i dette landet.

Jalland hos Lyn
Jørgen Jalland trener med Lyn denne uka. Noe sier oss at det kan bli en permanent løsning, og at han blir solgt til Lyn når overgangsvinduet åpner 1. januar. Vi tipper at prisen blir 500.000 kroner.

Finanskrisas virkelige ansikt
Det har gått hardt for seg på børsen de siste månedene. En tragisk konsekvens av dette er at flere menn har valgt å avslutte oppholdet sitt her på jorda før tida. Grunnen er at de har mista respekt og penger, og at de har personlige lån som kun kan slettes dersom de tar livet av seg sjøl. På den måten blir ikke familien skadelidende kan VG melde.

Med all respekt å melde, både til VG og til dere der ute som går og lurer på om dere skal hoppe foran den neste Jartrikken: Å ha gjeld til over øra er noe vi alle sliter med. De færreste av oss lever et liv i champagnedus og SUVsus, vi jobber og sliter, vi betaler vår skatt, vi har ungene i barnehage, au-pair er et fremmedord for oss og når vår tid er ute skal staten ha 20% av det vi har skrapa sammen i arveavgift av unga våre.

Livet har kanskje fortont seg som en fest uten bakrus i noen år, men som min gode venninne en gang så treffende sa det: Helt om natten helt om dagen.

Heiki for Oslo
Så har Oslo SV klart å stemme en Bergenser inn på det de kaller «sikker plass» på lista til Stortingsvalget i 2009. Heiki Holmås er svoren Brannsuppoter, han har sågar stilt med Branndrakt på Stortingets talerstol og er på mange måter det jeg vil karakterisere som inkarnasjonen av en politiker som vil bo i landets største by, nyte godt av det vi har å by på (som for tida er grisebank på Karl Johan) men som aldri glemmer hvor han kommer fra.

Og han bli valgt foran en mann som har gått gradene i Oslo i mange år. Akthar Chaudhry representerer nærmere 20 % av byens innbyggere – de som har annen bakgrunn en «etniske nordmenn». SV er et parti som har gått i spissen for et flerkulturelt samfunn i flere tiår. Når de så har muligheten til å nominere en av våre «nye landsmenn» på «sikker plass» viser de etter mitt syn sitt rette ansikt.

Så får vi se hvor mange stemmer det blir til Brannsupporteren fra de som bor i Groruddalen til neste år.

Legg igjen en kommentar