Dagboka tirsdag 9. desember 2008

VPN ser klart, nå ser vi det store bildet i norsk fotball. Vi har også åpnet den kuleste luka som gjemmer seg i noen julekalender i år. Fotballen går på tomgang, vi putrer videre. Åge Hareide Hareide forlot i går stillingen som norsk landslagssjef i fotball. Hareide takket tidligere i høst nei takk til trenerjobben … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 9. desember 2008»

VPN ser klart, nå ser vi det store bildet i norsk fotball. Vi har også åpnet den kuleste luka som gjemmer seg i noen julekalender i år. Fotballen går på tomgang, vi putrer videre.

Åge Hareide
Hareide forlot i går stillingen som norsk landslagssjef i fotball. Hareide takket tidligere i høst nei takk til trenerjobben i Brann og for min egen del håper jeg Vålerenga sjekker han ut som mulig ny sportssjef. Hareide har en bra oversikt over hva som rører seg i norsk fotball, gode kontakter internasjonalt og ikke minst et godt navn.

Er det bare meg som stusser over at Hareide forlater NFF bare uker etter at sjarmtrollet Mike Speigh er ferdig i Vålerenga. Vålerenga trenger sportssjef og NFF trenger landslagssjef. Et bytte hadde vært greit. Her har nemlig NFF muligheten til å sikre seg karismapoeng langt inn i evigheten. Hvilke herlige pressekonferanser det kunne ha blitt.

Ny landslagssjef
Gammelhelten Kjetil Rekdal kritiserer de som skal ansette ny trener for landslaget for manglende kompetanse. Han har unektelig et poeng. Verken Sondre eller Karen fremstår som folk som med faglig tyngde sitter og veier kandidatene opp mot hverandre før de går i tøffe forhandlinger med den de faller ned på. Det hadde vært moro om journalisten fulgte opp kommentaren fra Rekdal, med å spørre hvilke type avgjørelser han mener de er i stand til å ta. Jeg tror dette ville ha vært et av de vanskeligste spørsmålene Rekdal har fått i løpet av karrieren.

Det blir jul allikevel
Kabalkonge og sjappesjef Frode Veie redder jula i bygdenorge med følgende gladmelding:
Vi har holdt av 50 gullskjerf slik at de som ikke bor i kjernen av oslo skal kunne kjøpe seg et slikt til jul. Prisen er kr 230,- inkludert frakt/ekspidisjon og du betaler via Paypal. Kjenner du ikke Paypal? Det er han som er venner med alle som betaler – pal, ikke sant – pay, ikke sant – bob,bob! Her er linken til trygg betaling for dem som vil ha tilsendt gullskjerf.

Dagboka til oddrane.no
For å få litt oppmerksomhet nede i Skien finner dagens julekalenderforfatter på Oddrane, redaktør i Varden, Lars Kise det for godt å smelle av følgende melding etter at datteren hans har begynt å lefle med hovedstadens stolthet: «Hvor hadde hun fått det fra? Disse overbetalte sutreungene fra Oslo Øst, som aldri har bodd på Oslo Øst, men som prøver å late som de er verdens mest intellektuelle bohemer.»

VPN synes alltid det er like festlig når journalister kritiserer folks manglende intellekt, vi snakker om folk som har tatt en litt avansert sekretærutdanning. Dere skal bare observere og notere, akkurat det får mange av dere til. Langt verre blir det når dere må tenke selv. Vi sender herved en varm tanke til alle landets journalister, måtte dere snart få på plass en lovbestemt etterutdanning innen et eller annet seriøst fag.

Sesongkort
Skaff deg sesongkortet nå hvis du vil ha din faste plass neste år. Allerede første dag melder kortvirtuosen Veie om at det er solgt 400 faste plasser på Vestbredden og at det er igjen 700 av denne typen billetter. I dag tirsdag er det faste plasser på Vestbredden som selges ut, i morgen starter salget av resten av stadion. Veie har følgende bønn til de som kjøper billetter for andre: ”Vi opplever at mange skal handle med sesongkort for andre og det er flott, men ta med dere data om de dere skal handle for, det vil si navn, adresse og mobilnummer. Det gjør jobben til Sjappa enklere.” Sjappa er åpen hverdager fra kl. 10.00 til 20.00, men tar kvelden kl. 18.00 på lørdager.

Julekalender
Takk til Aftenposten som i dag tar oss med tilbake til Istanbul 1998. Bak luka i Aftenpostens julekalender ligger kampreferat og som alltid når jeg tenker på den kampen så fryser jeg på ryggen. Gleden kommer krypende, litt hånd i hånd med hat til den kødden av en sjef som ikke lot meg få fri til å dra på tyrkiatur. Måtte du få dobbeltsidig aggressiv pungbrokk og utagerende syfilis din jævel, god jul til alle dere andre.

Sammen med mange av dere ble det som du skjønner derfor en heftig kveld på Bohemen, mens helta våre gjorde jobben, eller mirakelet om du vil, i Tyrkia. Kinaresturanten over Bohemen ga til slutt opp og stengte på grunn av støyen på det som skulle bli en festaften ikke bare for oss men norsk fotball generelt. Folk nærmest bada i øl og kaos når det var over. Sjukt var det, sjukt deilig.

Jeg husker fortsatt Drillo forklarte pressen at 3-0 til pause var noe de hadde forberedt seg på før kampen og at det var vanskelig, men ikke håpløst. Hvem er det som forbereder seg på å ligge under 3-0 til pause? Jo, det gjør folk som vil møte Chelsea i kvartfinalen. Det ga over 3-4000 en fantastisk opplevelse i London. Takk til Drillo, til gutta og alle dere som gjorde den turen minnerik.

Siden jeg fikk fri til kampen i London, må jeg tilstå at jeg angrer litt på hatet foran og er glad antibiotika er oppfunnet.

Vålerenga i dag
I dag kan du gjøre som Stian Ohr måtte etter cupfinalen i 2002. Finn frem cupfinalevideoen å se om du kan finne deg selv på tribunen. Ha en fin dag og husk at ”sju slag” er for bønder, sjøslag er for gutta.

Legg igjen en kommentar