Dagboka torsdag 4. desember 2008

Fra asken til ilden. Torsdagsboka ser på vår nye fotballhverdag, verken mer eller mindre. Mot Lysere tider Et sted der det norske bibelbeltet slutter og glir over i det mørke fastland finnes lyset. Lyse som ødselt øser sine strålende gaver til sportsmenn i nød. Men lille Viking var ikke nok. Den sprekkferdige pengebingen tufta på … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 4. desember 2008»

Fra asken til ilden. Torsdagsboka ser på vår nye fotballhverdag, verken mer eller mindre.

Mot Lysere tider
Et sted der det norske bibelbeltet slutter og glir over i det mørke fastland finnes lyset.
Lyse som ødselt øser sine strålende gaver til sportsmenn i nød. Men lille Viking var ikke nok. Den sprekkferdige pengebingen tufta på ågerregninger til kriseramma strømkunder, måtte saltes ned i solide foretak før kemnern fikk kloa i den. Et lyst hode i den mørke avkroken så lyset: Eureka – vi må investere der veksten er størst! Og som sagt så gjort. Valget var lett, hvem kunne måle seg med firmaet som hadde 44 prosent lønnsvekst på 3 år og forøvrig alle kortsiktige framtids- og publikumsprognoser i ryggen?
Norsk Toppfotball var den naturlige vinneren, 400 surt fortjente mill inn på boka.

Men det var ett skår i gleden: Hva er en vinner uten tapere? Tenke, tenke, tenke! Og det lyse hodet steg fram fra mørket nok en gang: Eureka – publikum! Og sånn ble det.
Det fotballelskende publikum er de store taperne. Den jævla gjengen har hatt det for godt i fire år under TV2s vinger. Nok er nok. Det er på tide å tenke på nerdene, de som ikke har tid til å se fjernsyn. En gang lyktes TV-Norge med å trekke nerdene bort fra sine ensomme dataskjermer og inn i Tuftes verden med ekte folk og ekte fotball. Med VGs hjelp sørger energiske Lyse for å få fotballen hjem. Nettet – den naturlige plattformen – stedet der fotballfolk møtes i all sin veldige ensomhet. Vi sier lykke til for dem som gidder, kos dere med bredbåndet. Wankerers.

Folk flest – og det er faktisk dem som ikke bryr seg så mye om fotball at de vil ofre en islandsk krone på den – synes den nye mediaavtalen er glimrende. Tre gratis kamper, én mer enn nå, er storartet for folk flest. Diskusjonen rundt de fem søndag-klokka-seks-kampene og åssen de overføres er totalt uinteressant siden det må betales for dem. Folk flest er alle dem som skal ha alt gratis så lenge lisensen er betalt. Vi andre, spesielt vi i mindretall som bærer merkelappen «tilhenger» eller «supporter», føler oss lurt. For en relativt rimelig penge fikk vi alle kampene vi ville se på TV2Sport, hjemme eller på pøbb, de gangene vi ikke hadde råd eller tid til å følge laget i vårt hjerte landet rundt.

Takk for det, TV2. Takk for at dere ikke skjønte at fotball skal spilles og sees med internettingstrømper.

Mediedustene i VG og Adresseavisa og Toppfotballdirektør Nils Røine er fra seg av begeistring for sitt nye produkt:
Hvilke muligheter! Hvilke plattformer! Hvilke dimensjoner!

Det er ikke Dagbokas oppgave å linke leserne over til de grenseløse lovordene rettighetshaverne har om seg selv. Keiserens nye klær ser dere tidsnok på egen hånd. Vi plukker heller synspunkter fra våre egne, og i sånne stunder er Forumet en flott kilde:

Garcia

Så smalt det igjen! Dette var jo ingen bombe, typisk norsk fotball. Var det ikke slik at norsk fotball skulle være for alle? Jeg tror ikke jeg er alene når jeg sier at det er sinnsvakt kjedelig å sitte foran en pc skjerm for å se lagene våre, istedet for å benke oss foran TV’en slik vi alltid har gjort. Hva er egentlig dette? Hvor vil vi ende? Nå som vi endelig hadde skapt litt interesse rundt denna ligaen, så må vi altså ødelegge alt ved å skjule fotballen for folket. Gleder meg stort når man får se at nettet bryter sammen, at ingen gidder å betale tusener av kroner for dette eller å sitte foran Pc’en! Jaja, ingenting å gjøre med. Det er tross alt ikke de smarteste folka som bestemmer over fotballen her i landet. Skam dere! Snart må vi vel handle melk og brød på prix.no også.

Ab Irato

Av og til har du ikke anledning til å se kampen direkte og må satse på opptak. Og kampen vil sikkert ligge ute i opptak, men jeg tviler sterkt på at det er mulig å klikke seg inn på vg.no for å se kampen uten å få vite hva resultatet er. Ser for meg et sinnrikt system med pålimte papir strimler på PC-skjermen for å unngå å se resultatet…
Dette suger!

– Teknisk kvalitet.
Har før hatt store problemer med Web-streaming. Blidet er av dårligere kvalitet, hakkete, og usynkron lyd. Har sett de fleste kampene via projector i stua, 116 tommers skjerm, til det har TV2 hatt god nok kvalitet, men tviler på at dette blir noe særlig via streaming, selv om jeg har høyeste NGT hastighet. Dette suger!

– Journalistisk kvalitet.
Dersom VG-sports journalistikk fra web-sider og papiravis skal sette standarden, lover ikke dette bra. Dette suger!

– Pris.
Før fikk jeg alle kamper til 249.-/mnd (150.- + 99.- for PVR) i god teknisk kvalitet. Skulle likt å se den internett tilbyderen som tilbyr alle kampene i god kvalitet for TOTAL sum 249.-/mnd. Dette suger!

– Fotball på pøbb.
Jeg liker å se bortekamper med kompiser på pøbb. Hvordan i helvete skal dette funke
nå dersom ingen pøbber lenger vil vise kampene. Kun web – niks TV. Kanskje de største pøbbene vil investere i PC-utstyr for å vise kampene, men ikke alle små kneiper kan gjøre det. Dette suger!

– PC vs TV.
Selv har jeg ikke noe problemer med dette – kobler PC-en til projector, men det er stusselig
å se kampen foran PC-en fremfor med en øl i sofaen. Hva med alle de litt eldre som fortsatt
er interessert i fotball, men ikke har vokst opp med internett? Dette suger!

Dette blir et tilbakesteg hva gjelder dekningen av eliteserien slik jeg ser det.FAEN!

Vålerenga i dag

Gi din stemme til Moa som er nominert til ”Årets Oslo-borger 2008” i Aften:Stem her

Legg igjen en kommentar