Dagboka fredag 5. desember 2008

Usle Lyn får æren av å åpne fredagsboka, og vi klarer ikke å slippe taket på fiber- og bredbåndsfotballen når vi først har gått i strupen på den. Råtne Lyn Fotballforbundet har tatt enn runde med bøtekassa si, og som ventet fikk Lyn en smekk for den falske spillerkontrakten til John Obi Mikel våren 2005. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. desember 2008»

Usle Lyn får æren av å åpne fredagsboka, og vi klarer ikke å slippe taket på fiber- og bredbåndsfotballen når vi først har gått i strupen på den.

Råtne Lyn

Fotballforbundet har tatt enn runde med bøtekassa si, og som ventet fikk Lyn en smekk for den falske spillerkontrakten til John Obi Mikel våren 2005. Boten ble ikke så høy som vi håpet, men Lyn-ledelsen klarer ikke å svelge at den ble så drøy som 250 tusen bols. Sannsynligvis har de ikke penger til å betale med, for nå sender de regninga videre til Morgan Andersen, og vurderer sterkt å gi dokumentfalskneren ytterligere 150000 i bot.

Vi trodde faktisk Lyn var på vei til å bli en bedre klubb nå som alle har vært så snille mot den. Men klubbdirektør Erik Langerud har forlengst glemt at Hafslund og Vålerenga viste storsinn for å redde en gammel fiende. Storsinn er ukjent på vestkanten. Vi synes ærlig talt at Morgan kunne få litt fred nå. Det er tross alt mye hans fortjeneste at Langerud og co fremdeles har jobb og at Lyn har klart seg økonomisk de siste årene. Trussel om rettsak for å drive inn 400 tusen fra en slyngel som har fått sin dom og som i tillegg kan få et søksmål fra Chelski på nakken, er smålig. Dette er stusselig, Lyn. Og til Pål Breen og Hafslund: Nå ser dere hvor tåpelig det var med nødhjelp til kakseklubben. Nå viser de nødstedte, stakkars sossene sitt rette ansikt: Griskhet.

Over til fotball

Årets peneste Vålerengaskåring er kåret. Ikke uventet var det Bojan Zajics fantastiske mål i seriekampen mot Stabæk på Ullevål i sommer som ble taksert høyest (28,6%). Vi håper det blir lagt ut på anbud hos taxidermistene så vi får det stoppa ut i god tid før seriestart. Og da stopper vi ut de to måla til Moa i samme slengen, de som stakk av med andre (26,7%)- og tredjeplassen (16,5%). Når det gjelder bronsemålet, så var det Moas første skåring i cupfinalen. Det sier sitt om nivået Vålerenga ligger på. Penest i Norge, men dessverre så altfor sjelden.

Og da er vi over på det gamle klageropet: «Vi mangler spisser.» Niks, sier vi. Det er bakover det skorter. Veldig synd at Jørgen Horn ikke fikk sjansen hos oss. Men vi blir sure om årsaken til dette ligger i noe så trivielt treigt som at Horn hadde et horn i siden til Martin eller vice versa. Lykke til i Viking, Jørgen. Du kler blått.

Det gjør Arnar Førsund også! Briskebybanden skriker skandale, men det kan da ikke være så forferdelig skandaløst å kle seg pent på håkkikamp. Innerst inne håper vi at han kunne trekke på seg landets peneste fotballtrøye også, men det er vel ikke plass på Valle der slankekuren er i gang. Over nyttår kommer Kappa-kolleksjonen, så det er på høy tid å fjerne overflødig skrott. Lyn tar i mot daukjøtt fra hele landet, selvsagt uten å betale noe særlig for det, men Forretnings Cluben syns de gjør en god gjerning ved å hjelpe finanskriserammete med å få ned lønnsutgiftene. Vålerenga er heldigvis ikke av de som sliter mest. Det så en stund ut til å gå med dundrende røde tall i år. Men så kom Cupfinalen, og regnskapet går såvidt i pluss. Sånn er det å vinne kamper, fortsett med det så fikser vi det som bønda frykter.

Tom Berntsen i Strømsgodset frykter framtida. Ikke den fryktelig fjerne, men den nære finanskriseramma fotballframtida til de små klubbene. I følge Aftenposten.no i går mener Godset-lederen norsk fotball trenger geografisk spredning dersom interessen skal holdes oppe:
– Jeg ser ikke bort ifra at forskjellen mellom de store og de mindre klubbene vil øke som følge av finanskrisen. På sikt kan dette være uheldig for interessen rundt norsk fotball. Det er viktig at vi har med store deler av landet i eliteserien for å holde oppe interessen, mener Berntzen.

Pål Breen, tror også at de største klubbene kommer best ut av finanskrisen på kort sikt. Men når Aftenposten spør ham om han tror de store vil bli større og de små mindre, er ikke vår mann enig med kollegaen i Drammen:

– Jeg tror ikke at vi vil få et markant større skille enn vi har i dag, svarer Breen, men legger til at på kort sikt er det de største klubbene som kommer best ut av finanskrisa.
– Det blir vanskeligere å hente investormidler. I Vålerenga har vi ikke merket noe spesielt foreløpig. Jeg tror at klubber som Rosenborg, Brann og Vålerenga har så sterke posisjoner at de ikke vil merke så mye de neste to årene, sier Breen til Aftenposten.

Betryggende å høre, selv om vi driter i åssen det går med Brann og Rosenborg i et mer forsiktig og gjerrig sponsormarked. Men vi vet at en av sponsorene til RBK er i deep shit, vi noterer at Notar ikke er med på notene lenger.

Geografisk spredning

Geografisk spredning betyr i klartekst å spre seg på bondelandet. Og de som ønsker bondeland kan bare glede seg til nærmeste framtid. Dette landet kommer styrket ut av den nye TV…eh.. PC-avtalen. Direktesendingen til dataskjermen din blir mere enn hakkete bilder med tilfeldige bråstopp, det følger lyd med på kjøpet. Ikke den vante Davy- eller Scheielyden, men ækt lyd, dialækt sjø.
Bredbåndsfotballen blir ikke sendt bare av VG-nett, nettavisene i Media Norge-samarbeidet er også med. Og der finner vi blant annet Bergens Tidende (bt.no), Fædrelandsvennen (fvn.no) og Adresseavisa (adressa.no). Åhh, som de gleder seg til å få spredd dialekta og lokalkunnskapene sine. Hvordan VG skal spre møkka si veit vi ikke, men regner med at det blir valgfritt for oss som skal ta i mot. Her vil tilhørighet, hjemlengselsfaktor og skjøre slektsbånd avgjøre hvilken nettavis som velges. Bønda jubler over nyordninga:

Digital redaktør i Adressa, Rolf Dyrnes Svendsen, gleder seg til sendinger med lokal tilknytning:

– Det er ikke lenger aktuelt at en flåsete bergenser skal kommenter Rosenborg

Bob-bob, ikke sant!, sier Benny i «The Julekalender», Skvælelævelæve!
Mens fiberfotballens mann i Bergen, speaker og radiostemme Erik Hanøy, kommer med sitt skarrende budskap:

– På bt.no får du i hvert fall en kommentator som holder med klubben. Man slipper å høre på østlendinger som jubler når Vålerenga scorer.

Bergens Tidende spør om dette betyr dette at kommenteringen på bt.no blir partisk, og svaret er et dårlig kamuflert ja. Utviklingsredaktør Tor Arne Fanghol i BT gleder seg til å utnytte nettet på en helt annen måte ved å tilby annen kommentering enn de nasjonale TV-kanalene.

VPN sier som Günther i The Julekalender: Shit – it’s på bægensk!

Hva misjonærene og Fædrelandsvennene fra den bløde, nesten fodballfrie kyststriben i sør har å bidra med av lokal vri i Toppfotballsammenheng, blir spennende å se for dem som gidder. Det blir ikke oss.

Vi er ikke alene om å kritisere veivalget til Norsk Toppfotball. VPN har prøvd å få noen kommentarer fra administrerende direktør Niels Røine, vi skulle gjerne hatt svar på om Norsk Toppfotball har skutt seg selv i foten eller begge føttene, men har ikke hørt et pip.

– Norsk Toppfotball skyter seg selv i foten

Vi har sagt vårt om den nye fotballhverdagen og skal garantert si mer, men ikke nå. Foreløpig er det relativt få reaksjoner ute blant folk flest, det store rabalderet kommer først når Tippeligaen er i gang og problemene står i kø på datarommet, fotballens ultimate arena. Men alle dere som vil nyte mer slakt av medieavtalen bør lese bloggen til Fin Gnatt. Vi bryr oss ikke om han som TV2-mann er inhabil, lystig lesing er det åkke som. Les mere her

Vi ringte Fin Gnatt og han sendte oss videre til sjefen sin i TV2 så vi fikk svar på ting vi lurte på. Vi lurte for eksempel på om det er noen som helst sjanse for at TV2 kan komme på banen igjen med tilsvarende opplegg som i år?

– Vi kan komme på banen når som helst vi, men da må FotballMedia snu. Pr. i dag synes det ikke mulig, sier Bjørn Taalesen til VPN

Står dere klar til å overta på kort varsel når det skjærer seg for VG/Lyse & Co etter seriestart?

– Vi er klare, ja.

Noen formeninger om hvor mye bredbåndskundene må betale for nyordningen i forhold til hva vi betalte for betal-kanalene TV2 sport?

– Jeg aner ikke og ingen vil si noe om dette – det kan bli en form for priskrig, og trolig mye ulike pakker med ulike priser.

Hva bør prisen ligge på for at det ikke skal gå med dundrende underskudd?

– Det kan vi ikke fortelle pga. konkurransesituasjonen vi er i, avslutter TV2s sportssjef Bjørn Taalesen

Vålerenga i dag

Se deg selv i speilet og spør om du får plass i en Kappa-trøye.
Er spørsmålet for vanskelig kan du glemme fredagsquizen på Bohemen klokka 1803

Og i morgen blir det ikke helgedagbok. Ikke søndag heller.

Legg igjen en kommentar