Dagboka onsdag 3. desember 2008

Det er onsdag. De som er kvalifisert feirer navnedag, og du leser dagbok i arbeidstida nå igjen. Dagboka tar ferie VPN følger spillernes eksempel og tar ferie, men i motsetning fra dem er det uten lønn og helt uten egentrening . Vi bretter rett og slett sammen laptopen og lar verden gå sin skjeve gang … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 3. desember 2008»

Det er onsdag. De som er kvalifisert feirer navnedag, og du leser dagbok i arbeidstida nå igjen.

Dagboka tar ferie

VPN følger spillernes eksempel og tar ferie, men i motsetning fra dem er det uten lønn og helt uten egentrening . Vi bretter rett og slett sammen laptopen og lar verden gå sin skjeve gang uten oss. Verden har blitt et kaldt sted med snø og ski, vi går i hi. Men når den første, falske vårsola titter fram i mars er vi tilbake. Send oss gjerne en mail om du savner oss eller om du aldri har hatt det bedre. Eh…sa vi Dagboka..? Vi mente selvsagt Helge-dagboka . Det er densom tar seg et par måneders pause. Dagboka rusler og går, ikke i jule- og nyttårshelga, men romjulsdagbøker blir det, to hele dager til ende i uke 1, he-he.

Noen har tatt ferie fra virkeligheten

To gode kandidater til ukas virkelig virkelighetsfjerne, er RBK-direktør Nils Skutle og redaktør i VG Multimedia Espen Egil Hansen. Vi sparer den fjerneste til slutt, først går vi i strupen på direktøren i arrogansens høyborg på Lerkendal.

I går hadde Dagsavisen et intervju med en fornøyd Rosenborgdirektør som fortalte om 300 millioner på bok, gjeldfrihet, og store verdier både når det gjelder eiendom og leiligheter.

– Jeg vet ikke nok om de andre norske toppklubbene, men hvis det er slik at de hele tida er avhengig av eksterne investorer, er vi i en gunstig situasjon som ikke er det, sier Nils Skutle.

Det var solid direktørkunnskap, det. Leser ikke mannen aviser, eller ? – Det kan da ikke være sultne barn i Afrika, sa gubben med et rap og tørka ribbefettet bort fra munnvikene.

Nei, hva skal vi med aviser? Eller TV for den saks skyld. Det er nettet som er tingen. Også for fotballen. Fotballen har gått en lang vei, fra radio via TV og endelig er målet nådd: Web-TV.

Nett-VG har en god artikkel om en dårlig sak: Slik blir din nye fotballhverdag
VG-multimediaredaktør Espen Egil Hansen tror den nye fotballhverdagen blir litt som da radiolyttere i sin tid plutselig måtte venne seg til å se fotball på tv. Han er fra seg av begeistring for at fotball fjerner seg mer og mer fra stedet den egentlig kom fra, stadion og løkkene. Der er det jo ikke plass til interaktive millioner som nå skal få søndag-klokka-seks-kampene på en helt annen måte enn en vanlig overføring med, eller helst uten, lyd. Hei, Espen Egil! Se hvor flott du snakker:

– Noen mener jo at all fotball var best med Bjørge Lillelien som kommentator, men for de fleste av oss tok jo TV fotballen til et nytt nivå. Det er det vi skal gjøre nå, og løfte fotballen enda en dimensjon.

– Se for deg følgende situasjon: Ditt favorittlag jager et viktig reduseringsmål før pause, men plutselig blinker det for straffe i en annen kamp som går samtidig. Du vil likevel ikke bytte kanal, fordi du da går glipp av «din» kamp.

– Det er viktig for oss at folk kan se hele kamper live, men dette blir bare ett element. Kombinert med klipp, høydepunkter, varslinger og vår fotballjournalistikk slik vi kjenner den i dag, vil VG Nett i enda større grad bli et sted der fotballinteresserte kan knyte kontakt, sier han, og utdyper:

– Fra å se fotball på en tv i stuen, som er en passiv opplevelse, er vårt mål å skape noe som er aktivt og engasjerende.

Ja, ja. Fotballsupporter kan han ikke være. Knapt nok fotballinteressert. Han er flink til å gå nye veier, det skal han ha, men veien ender i en leikekasse langt, langt unna den alvorlige leiken på stadion. Kom deg på kamp, Espen Egil, eller ta noen halvlitre foran storskjermen på fotballpøbben. Trøkk deg inn der det er folk, ikke sitt for deg sjæl og trøkk på data’n hele ettermidda’n.

Men hva om han har rett? At dette er framtida vi har lengta etter? Åssen vil det gå med tribunene da? Halvfylte arenaer til dobbelt pris. Vi gruer oss. Vi gruer oss til ballongen sprekker.

Fotballen er oppblåst

Ja, og det bør den være. Kveldens siste angrep i gata etter at blæra var gått opp i snøringa, etter at svinelæret var brent tomt for luft, var en laber opplevelse. Fotball som ikke er oppblåst duger rett og slett ikke. Og det duger i hvert fall ikke at Truls Dæhli i VG preiker og skriver om åssen fotballen har tatt helt av når han selv sitter bak glassveggene sine i avisen som mer enn noen andre er med på å hausse og pumpe opp stemninga. Det er jaggu mye oppblåst i VG au!

I budsjettene for neste år er de fleste klubbene i ferd med å sleppe ut litt luft, mens Rosenborg pumper seg forsiktig opp mot 200 mill. Vålerenga er blant de bedre stilte, men ligger på samme nivå som i år, ca 125 millioner. Hvordan Start skal starte oppturen mot Nordensherredømme innen år 2010 med total sponsortørke, lar vi forbli et lite mysterium. Og lille Lyn, da. Nå fikk de prata seg vekk fra gjelda til Chelski, en liten seddelbunke bare 20 millioner under budsjettet på Lerkendal. Men hysj, hysj,forlik er hemmelige saker. Og det liker ikke NøFF. Om noen skulle tro at lisensnemnda har gått og lagt seg, tar de feil. Så Lyn må vær så god lette på sløret. I tillegg ligger en bot opp mot 400000 og venter. Les mer her om hva Dagsavisen skriver om Lyn og Mikelsaken som slett ikke er ute av verden. En avgjørelse i NFFs domsutvalg ventes om kort tid, det vil nok si i løpet av uka.

Så får vi se da, om boten kommer, om Lyn har tatt god nok høyde for straff og faenskap i budsjettet sitt, eller om de blir pressa mot kanten av stupet nok en gang. Og blir redda av at klubben i vårt hjerte ofrer Cupfinale-bonusen på en halv million. En god ting kan jo aldri gjøres for ofte. Ikke en dum en heller, dessverre.

VPN tipper at utfallet på saken blir at vi slipper å reise til Hamar Kristi Himmelfartsdag.

Da lar vi penger være penger i denne omgangen, det kommer flere dager med blanke ark som skal fylles i Dagboka i dagene og ukene som kommer. Før vi runder av med en ny omgang informasjon om sesongkort, tar vi med en melding fra NRK:

TV2s fotballekspert Bengt Eriksen blir ikke ny sportsdirektør i Vålerenga

Hei, VG! Den satt.

Sesongkort – Stadioninfo – Priser 2009

Det renner inn med mail til Sjappesjefen fra folk som lurer på ting angående sesongkort og salg av dem. Her er svar på brorparten av spørsmålene:

Det er fult mulig for andre å kjøpe sesongkort fra 10 desember også, det vil si der det er ledige plasser, men gjelder ikke de nummererte feltene på vestbredden (de blir ikke åpnet for allmennheten før 27 desember). Men for eksempel på Bendit Øvre er det fortsatt god plass på mange av feltene og disse er tilgjengelig fra 10 desember.

Og her er svaret om forkjøpsrett:

Har du hatt sesongkort sesongen 2008, så er din plass reservert frem til 24. desember kl 14:00. Etter den datoen frigis din plass og blir lagt ut for åpent salg 27. desember kl 10:00. Sliter du med å rekke innom Sjappa innen 24. desember så sender du en mail til veie att vif.no eller vsjappa att online.no, så hjelper Sjappa deg med dette.

Vi viser ellers til fydig info med stadionkart og priser på vif-fotball.no. Les mer her.
Og om det fremdeles er uklart, prøv Klanens sider der de harde fakta kanskje presenteres på en klarere måte, bortsett fra stadionbildet,da. Les enda mer her. Ja, vi tror vi kan si det sånn at teksten får du fra Klanen, bildene fra Klubben.

Vålerenga i dag

Ingen sportsquiz grunnet en meget intens tv-fotballaften på Bohemen
Julehandel i Nye Sjappa

Legg igjen en kommentar