Dagboka tirsdag 2. desember 2008

Vi beveger oss i et minefelt av tvilsomme relasjoner og er vel først og fremst mest glade for at vi er én dag nærmere seriestart. Alt som ikke er relativt sant trenger ikke være løgn Denne desembertirsdagen er det 103 år siden Einstein presenterte den generelle relativitetsteorien, teorien om forhold som angår observatører som beveger … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 2. desember 2008»

Vi beveger oss i et minefelt av tvilsomme relasjoner og er vel først og fremst mest glade for at vi er én dag nærmere seriestart.

Alt som ikke er relativt sant trenger ikke være løgn

Denne desembertirsdagen er det 103 år siden Einstein presenterte den generelle relativitetsteorien, teorien om forhold som angår observatører som beveger seg i forhold til hverandre, om vi har skjønt Wikipedia rett.

I går tok Dagboka for seg noen observatører i Akersgata og på Marienlyst og prøvde å avdekke deres bevegelser i forhold til hverandre og til virkeligheten. Dagens oppfølger er relativt syltynn, men vi er dessverre nødt til å dvele en stund til ved temaet forhold i bevegelse og relative sannheter, vi har ikke glemt at Sokolowski har glemt at han i følge Aftenposten har lovt seg bort til Vålerenga neste år:

Lyn-juvelen som i følge media har flørtet åpenlyst med klubben vår, ga i forrige uke en bortforklaring av de helt store: Eksdama hans holdt med Vålerenga.

Rart åssen rykter og snøballer har en stygg tendens til å balle på seg, gett!

– Hvis Thomasz skulle ende i Vålerenga så er det greit at vi tar noe tilbake, sa Lyn-trener Kent Bergersen i går (ANB-NTB)

Det han muligens vil ta er Jørgen Jalland. Mannen som ikke har vært i sitt livs form siden sølvhøsten 2004 og som ifølge VG-børsen ikke har fått mer enn 17 minutter spilletid i Tippeligaen i år. Nå skal han, om ikke på prøvespill, så i hvert fall på Lyn-trening resten av denne uka.

– Forhåpentligvis kan han komme tilbake i sin beste form. Han har slitt litt med skader og tillit i Vålerenga, og ønsker muligheten til å prøve seg hos oss. Nå skal han finne ut av oss, og vi finne ut av ham resten av denne uka, sier Lyns sportslige leder Rolf Magne Walstad til Nettavisen .

Det kan være Kenta og co. ombestemmer seg og heller velger en tysk stjerne siden Sokolowski har reist til Tyskland. Sannheten om Soko henter vi for sikkerhets skyld rett fra kilden, hjemmesida til FC Kaiserslautern:

FCK-Trainer Milan Sasic freut sich über einen neuen Trainingsgast: Der norwegische Nationalspieler Tomasz Sokolowski ist seit Sonntag in Kaiserslautern und wird bis Mittwoch mit den Profis des FCK trainieren.

– Shit, it’s på Tysk!

Vi ønsker oss «VPN im Deutsch» til jul.

VPN ønsker Tomasz lykke til hos «Roten Teufel», der lang erfaring med røde småjævler kan komme til nytte. Om det går til helvete får han heller bite i det søte eplet og skifte til blått for å få litt fart på karrieren. Om den vil gå rett til himmels om han velger oss? Vi snakkes Kristi Himmelfartsdag på Ullevål Stadion. Byderby mot Lyn.

Grovskissert spilleplan 2009

Ja, da er vi over på terminlista 2009. Den ligger rykende fersk på fotball.no pluss noen tastetrykk. Om dette blir litt heavy, er vif-fotball stedet å søke. Kortversjonen inneholder mye mindre, men nok, kort sagt det meste, nemlig Vålerengas kamper.

I denne fotballtørketida har kommentarene allerede hagla inn. TV2-text gjør et poeng av at Stabæk får en tøff seriestart: Stakkars små, blå, de starter jo hjemme på splitter nye Telenor Arena mot Bøfla. Og så kommer poenget:

Stabæk får et snarlig gjensyn med Petter Belsvik, judasassistenttreneren som valgte tilsvarende jobb i Lillestrøm.

Greit nok. Tåpelig, men TV2 veit såpass mye om fotballtøffe tider at vi lar dem slippe unna uten andre kommentarer enn at det blir hyggelig å se nye selvbestaltede eksperter i TV-ruta neste sesong. Hva Stabæk selv synes veit vi ikke, men frykter de Lillestrøm allerede én måned før påske tror vi ikke laget har guts nok til å forsvare seriemesterskapet sitt.

Vålerengatrener Toro sier seg godt fornøyd med oppsettet:

– Det er friskt å starte på Lerkendal. Det blir en fest og en kjempemorsom kamp, men Rosenborg er tøffe på bortebane, sier Skullerud til vif-fotball.no og fortsetter:

– I åpningen av serien er det alltid vanskelig å vite hva man ønsker. Da er alle gira og hvem du møter da betyr ikke nødvendigvis så mye.

VPN deler ikke klubbens syn, men de gamle grinebiterne syns ikke terminlista er til å grine seg i hjæl over av den grunn. Her er våre kommentarer:

Veldig bra tidspunkter for byderbyene mot Lyn. Om ikke revansjen endelig kommer Kristi Himmelfartsdag , vil vi slå til i toppsesongen for norsk fotball: Vått og godt. Tidlig høstmørke, kjølig, men langt fra kaldt. Midt i september kverker vi svina i hjemmekampen vår, mest som en oppladning for semifinalen noen dager etterpå. Eller som en dessert etter første runde i europeisk gruppespill tre dager tidligere?

Seriestarten kunne vært bedre. Da tenker vi på supporterne, for spillerne er det vel ikke nøye hvem vi møter. Men Trondheim på tampen av skisesongen er langt fra noen drømmestart med buss. Nidaros er nemlig et trivelig sted, men helst når det er over tjue. Ventetida er over og årets første kamp redder likevel dagen for arrangørene: Bortetribuna blir stappa uansett.

Serieavslutninga kunne ikke vært dårligere. Mykt sørland, skjærgårdsidyll og salt sjø første november rimer rett og slett ikke.

Men 16. maikampen liker vi. Forrige gang vi møtte Fredrikstad dagen før dagen ble det publikumsrekord, og etter hvert vant vi serien. Og så skal vi til Ålesund i juli. Tegner egentlig ganske bra detta!

Mye nytt neste sesong

Det nestnyeste nye er at Tippeligaen er utvidet til seksten lag, og det medfører fire ekstra serierunder i tillegg til hva vi hadde i år. Men – og dette sorterer under veldig gammelt nytt – nyordningen får ingen innvirkning på fordelingen mellom hjemme- og bortekamper. Følgelig får vi 15 kamper på Ullevål. Og det er på Ullevål det nyeste nye skjer. I følge ekspertisen på tribuner og seter, har en nyordning presset seg fram på vårt gamle leiestadion:

Det har lenge vært ønske fra flere av brukerne på Ullevål å gjøre noen endringer siden feltene er satt opp ulogisk ved at det er to felt som henger sammen mange steder. Dette fører til mange feilplasseringer jevnt og trutt hos de som ikke er ofte på kamp. I tillegg til at de nå har slått sammen flere felt, vil hvert sete få et unikt setenummer. For dem som jobber med billettsystemer letter dette jobben veldig.

Bendit skal bygges ut med en etasje til som vil få feltnummerering på 400-tallet. Dette skal starte når byggingen bak VG-svingen er ferdig, så det vil trolig tidligst være ferdig til sesongstart 2010.

Når det er sagt, og når det er lest et par ganger, har tiden kommet til å presentere hvordan sesongkort administreres og priser praktiseres neste sesong. Vi lover å komme tilbake med forklaringer, men først og fremst gjelds det å fordøye informasjonen:

Sesongkortinformasjon og sånt

Har du hatt sesongkort sesongen 2008, så er din plass reservert frem til 24 desember kl 14:00, etter den datoen frigis din plass og blir lagt ut for åpent salg 27 desember kl 10:00. Du vil i år ikke motta noe mail eller brev med referansekode, du bare stikker innom Sjappa og sier ditt navn så vil vi finne din reservasjon. Det vil i år ikke bli mulighet til og fornye kortet sitt på internett, dette skyldes at vi har byttet system og at vi dessverre ikke rekker og få denne løsningen på plass tidsnok. Sliter du med og rekke innom Sjappa innen 24 desember så sender du en mail til veie att vif dått no eller vsjappa att online dått no så hjelper vi deg med dette.

Differensierte priser: Kjøper du sesongkort før 1 februar sparer du 5 kamper (gjelder alle tribunedeler) kjøper du etter 1 februar sparer du 3 kamper.

Ullevål Stadion vil innen serieåpningen av sesongen 2009 ha merket om hele stadion, dvs at for eksempel Bendit Øvre felt F/G vil hete felt 228, sjekk ut det nye stadionkartet og se hvor du havner.

Salget for deg som skal fornye sesongkortet ditt på VESTBREDDEN starter mandag 8. desember kl 10:00, andre tribunedeler starter onsdag 10 desember kl 10:00

Vestbredden: (her vil det bli litt forandringer)

Felt 101 og 102 (tidligere felt a-b-c-d) vil være unummerert felt, dvs still deg hvor du vil innen for felt 101 og 102. Det gjeninnføres fasteplasser på felt 103 ( før e og f) og 105 (før i og J), det betyr FAST PLASS OG DITT EGET SETE SOM DU ER HERRE OVER. Felt 104 ( G-H) vil fortsatt være slik det har vært i år, dvs du kjøper deg en plass på feltet 104.Gamle konge forblir som det har vært.

Men tilbake til felt 103 -105: Alle som har hatt plass på feltene d-e-f-g-h-i-j vil ha forkjøpsrett på de faste setene. De som har plasser på felt 104 (g-h og gamle konge) vil ha forkjøpsrett på å kjøpe igjen på det feltet. Alle disse plassene selges kun til klans/klubbmedlemmer. Felt 106: Selges unummerert

Bendit Øvre:

Bendit Øvre: Felt 223 (Før felt a-b) og felt 233 (før l-m) disse feltene vil ikke lenger være definert som klansfelt, det betyr at du kan kjøpe billett/sesongkort uten og være medlem av klubb/klan.

Felt 225 ( før felt c-d), 227 (før e) 228 (før f/g) 229 (før h) 231 (før j-k) disse feltene er definert som klanstribune på Bendit øvre, ønsker du og kjøpe sesongkort her må du være medlem av klubb/klanen.

Vedrørende fornyelse av plasser:
Noen av feltene har blitt doble i forhold til når man skilte disse med bokstaver for eksempel felt 225 som er tidligere felt c og d. Så har du hatt sesongkort på felt c eller d, blir du plassert i denne kategorien. Har du hatt sesongkort på felt a-c er du nå plassert på felt 225 (tidligere c-d)

Ungdomsfeltet K flyttes. Dette blir flyttet ned på midten på Nedre. Så har du hatt plass på felt K på ben øvre, må du velge når du kommer i Sjappa om du fortsatt vil stå på øvre eller om du vil stå på Ben Nedre.

VPN lover å repetere det vesentligste, men vil helst ikke bidra til mere forvirring, så kanskje vi lar det være.

Vålerenga i kveld

Storhamar-VIF klokka 18:30.
Avreise fra Vålerenga Vertshus klokka 16:15, pris 150 per pers.
Må minst være 20 påmeldte, påmelding enten på tur ætt hockeybohemene dått com, eller på 94169567.

Legg igjen en kommentar