Dagboka mandag 1. desember 2008

For noen er dagen i dag bare den vanlige blå, for andre er det første mandag i advent. Mens vi i VPN endelig feirer en etterlengta røykvarslerdag. Ting går opp i røyk. Sånn som Bengt Eriksen og sportsdirektørstillinga i Vålerenga. På den annen side begynner det meste med røyk. Sånn som det derre med Bengt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 1. desember 2008»

For noen er dagen i dag bare den vanlige blå, for andre er det første mandag i advent. Mens vi i VPN endelig feirer en etterlengta røykvarslerdag.

Ting går opp i røyk. Sånn som Bengt Eriksen og sportsdirektørstillinga i Vålerenga.
På den annen side begynner det meste med røyk. Sånn som det derre med Bengt Eriksen og sportsdirektørstillinga. VPN har sjekka røykvarslern, tatt på oss røykdykkerutstyret og prøvd å røyke ut noen lovende nyheter, men endte bare opp med forkullede rester av hot stuff.

Ingen røyk uten ild. I forrige uke sendte NRK ut sitt røykdykkerteam og beleiret hovedinngangen til Valle i håp om å fange opp små røyksignaler som kunne tolkes som tegn på større tumulter innafor de låste dørene. De hadde flaks, overtallige David Brocken var lett bytte for gutta fra betal-TV på Marienlyst når han uten varsel ble truffet av rampelyset på vei ut fra Valle for siste gang. Overumplingstaktikken funka, det e’kke vanskelig å få rett svar fra folk med fersk oppsigelse i baklomma og godt skussmål fra spillerne: ”Hvorfor nettopp meg når det er Martin som får på pukkelen? ”

Morten Stokstad i NRK så sitt snitt til å offentliggjøre brokker av en intern evalueringsrapport og male dem ut som om han visste innholdet av hele saken. Etter hvert slengte resten av journalistbanden seg på: VG og andre sultefora nyhetsskapere henviste til NRK som hadde sagt at Brocken hadde sagt at de fleste sa. På samme måte som tidligere i uka da NRK og de andre betalingskanalene slengte seg på VG-blemma om Bengt Eriksen som ny sportsdirektør både mandag og tirsdag og litt onsdag. Motsetninger mellom Martin og Bengt ble fordøyd med digre forstørrelsesglass, og sportsdirektørstillingen og ansvarsforhold i Vålerenga ble redefinert for å få plass til to sånne personligheter i samme team.
Jadda! Et eller annet røyker dem i Akersgata. Gnister får vi sjelden øye på, bare sur røyk som stenger for innblikk i virkeligheten.

Nok om Morten S i NRK, han har overtatt rollen som usaklig Vålerenga-kritiker etter at Morten P i Dabla har gått og lagt seg. Ble sistnevnte skremt av VPN til å gå i hi? Ja, hvor har det blitt av mannen? Det er nummeret før VPN koker opp en obskur avdentsreportasje basert på sannsynlighetsflaks: ”Syk mann tar ferie” er en fengende overskrift, og så følger vi opp med alskens grunner til at vi heldigvis ikke har lest snurten av Morten P siden vi med god grunn æresskjelte ham rett etter Mortensmesse midt i november. Morten Gås er det noen som kaller messa. Mortens Vås, sier vi. Fins det ikke en eneste Morten av rette sorten?
Joa! Bloggern vår, Morten T, T for Thunder. Han følger stadionsaken. Diskusjonen og kommentarene om hvordan Vårt Nye Stadion skal se ut, er i full gang. Skal Klanen få være med på å forme sitt eget hjem? Vi sakser kommentaren fra sjefen sjøl, Odd Skarheim:

Det er godt stadionsaken engasjerer! Det finnes flere grunner til å bygge egen stadion. Identitet og økonomi er to. Dette er modeller for å teste ut hva som kan fungere. Endelige beslutninger er ikke tatt.

1. Klanen har observatørplass i Vålerenga Fotballs hovedstyre og det er en selvfølge at Klanens styre blir tatt med på råd når det gjelder stadion hele veien. Stående syngende supportere skal tas vel vare på!

2. Vi kan få til en stadion hvor svingene er like høye som langsidene ved å legge den side-ved-side Valle Hovin skøytearena. Da er maks antall sitteplasser ca. 20-22 000. Den kan da aldri bygge ut senere. Optimalt sett ønsker vi oss en stadion med ca. 22 000 sitteplasser og med mulighet til å bygge ut senere. Da må stadion legges ut på langs fra skøytestadion og kortsidene blir derved lave for at det skal bli plass. Dette har også med krav til rømmningsveier å gjøre.

Modellen som er lagt ut nå har 32 000 sitteplasser hvorav det kan bli plass til 4000 stående i svingene.

Ikke mye tåketale og tvilsomme røyksignaler der i gården. Følg med og delta i diskusjonen på VPN-bloggene. Mens vi snur og vender tilbake til nyhetenes røykfylte kilder:

Nå kan vi angre nå! Et vaklende Vålerengaforsvar kan vinke farvel til noe vi frivillig vinka farvel til før sesongstart. Arnar Førsund skal redde Feyenoord leser vi mellom linjene i Aftenposten torsdag, og om vi ikke nødvendigvis sitter med skjegget i postkassa, så skulle vi gjerne sett barten til Arnar der.

Valencia hadde med seg 500 kilo klær til Trondheim. Det leste vi også i Aftenposten, og trodde først det var en eller annen nødsituasjon i Nidaros, en innsamlingsaksjon for avkledte trøndere. Men, neida! Det var spaltefyll i torsdagsutgaven som skulle skildre strabasene med å være spansk i novembernorge. Aftenposten følger opp med utfyllende statistikk om at Valencias garderobe er nøyaktig dobbelt så stor som når Vålerenga drar på bortetur. VPN har brukt helga til å regne på dette, og har kommet fram til at laget vårt sannsynligvis drasser rundt med ti kilo klær pro pers. Vi skal prøve å lage en nyhet på dette tallet, men må bare ha en røykepause først.

Vålerenga i dag

Jakta er i gang. De som ikke fikk nok utsalgseffekter i Pilestredet, kan fortsette jakta på åpningstilbud på Oslo S. Nye Sjappa åpnet klokka 12 i dag.
Jakta på den dryppende mannen eller hu gamla som ikke bruker Tena – les helgedagboka fra i går for nærmere orientering – er i gang. VPN lover klekkelig dusør.

Siste:
Da Nye Sjappa åpnet døra for noen minutter siden, var det fullt TV-oppbud og kø på over 200 støkker. NSB melder ikke om forsinkelser på Oslo S, men de kommer og VPN veit hvorfor..!

Legg igjen en kommentar