Dagboka onsdag 26. november 2008

Moa-saken maler videre. Vi vet mer om hva en sportsdirektør i Vålerenga skal gjøre. Og hvor mange dager siden ble Bengt Eriksen ansatt som sjef i Vålerenga? Dagboka, din guide i usikkerhet. Moa og meninger Så kommer flere med sine meninger om Moa. Noen mener det er ok å bli, som Kåre Ingebrigtsen og Semb. … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. november 2008»

Moa-saken maler videre. Vi vet mer om hva en sportsdirektør i Vålerenga skal gjøre. Og hvor mange dager siden ble Bengt Eriksen ansatt som sjef i Vålerenga? Dagboka, din guide i usikkerhet.

Moa og meninger
Så kommer flere med sine meninger om Moa. Noen mener det er ok å bli, som Kåre Ingebrigtsen og Semb. Mens andre mener han burde tatt turen. Noen av Dagbokas favoritter blant ellers mislikte meningsbærere syns at han skulle tatt turen. Reidar Sollie i Dagsavisen for eksempel. Og til og med halvguden Kjetil Rekdal i Dagbladet.

For mitt vedkommende er det to poenger som gjør at jeg er glad han blir. For det første fordi det er hans valg. Og det står det respekt av.
For det andre fordi alle tenker på dette ut fra et spillerutviklingsperspektiv. Akkurat det perspektivet er jeg mindre opptatt av enn hva som er bra for klubben min. Som supporter av Vålerenga blir jeg glad for at spillere har lyst til å være her. Og jeg blir glad for å ha spillere som kan gi resultater.

Respekt, Moa.

Direktører og sjefer
En av de tingene man grubler på i kjølvannet av at Bengt Eriksen ifølge VG ble annonsert igår(særlig) som ny sportsdirektør er hva som er jobben hans. Og hvem er sjef, han eller Martin?
– Sportsdirektør er en viktig funksjon siden det innebærer alt ansvar for den sportslige elitesatsingen. Dette innebærer ansvar for budsjett, personal, resultater og et «rør» fra talentutviklingen inn i A-laget. En av de viktigste oppgavene er å sikre langsiktig strategisk jobbing. Dette innebærer å sørge for at det årlig blir laget og gjennomført en elite-handlingsplan med mål og virkemidler basert på klubbens overordnede strategiplan, sier Odd Skarheim til Dagboka.
Og han er klar på linja:
– Sportsdirektøren i Vålerenga er sjefen til manageren, konstaterer han.
Så det finnes ingen avklaring på om det blir Bengt eller noen annen dersom du ikke jobber i VG og ansatte han igår. Men vi vet nå noe mer om hva slags jobb han skal ha. Med et ansvar for den sportslige elitesatsingen. Og som sjefen til Martin.
Rart, jeg føler jeg fikk mye mer ut av den praten med Skarheim enn av mediespekulasjonene.

Sjappa flytter ferdig!
Sjappa er nesten helt flytta. Så da skjer det siste i Pilestredet. Og snart skjer det første på Oslo S. Sjappesjefen informerer:
– Onsdag 26 november blir siste dag for Sjappa i Pilestredet 8, vi holder åpent fra kl 12-16 og de 300 som ennå ikke har fått hentet ut gullskjerfet sitt har da muligheten til dette i morgen. Har du vært innom og ikke fått hentet skjerfet ditt og bor litt unna så sender du oss en mail på veie att online.no så sender vi deg selvsagt skjerfet i posten, sier han.
Og mandag smeller det?
– Når klokka tikker 1600 så er Pilestredet 8 historie og vi åpner på Oslo S mandag kl 12:00. Og til deg som ennå ikke har sikret deg gullskjerf har vi en gledelig nyhet, Morten Berre, Daniel Fredheim Holm, Allan Jebsen, Øyvind Bolthof, Jarl Andre Storback og Freddy dos Santos vil selge 500 gullskjerf + Cupfinale dvd til kr 350,- (separert kr 200,- pr stk)

Hvordan finner du Sjappa på Oslo S?
– Inngangen er fra Jernbanetorget/Trafikanten, opp den lille rulletrappen og inn til venstre ved siden av Forex og Bunnpris.
Og ellers, din gamle kremmer?
– Nyheter fra 1 desember, herrejeans (2 varianter), damejeans (høyt og lavt liv), guttebukse, jentebukse, ullgenser, ullue, strikkegenser(flere varianter) +++, spruter det ut av Veie før vi rekker stoppe han.
– Og i den gamle Sjappa onsdag har vi kun 30-40 produkter igjen, men vi selger det ut til 50%.
Bang – du er solgt.

Vålerenga i dag: sorg og glede
Det er helt forjævlig, men for 99 år siden på denne dagen åpnet Bergensbanen. La oss håpe at det ikke tar like lang tid før den stenges og skarrepakket isoleres.
På den annen side: Arild Rønsen er 53år. Både veldig Vålerenga og en mann som har kommet med mange gode bidrag gjennom årene, andre ganger utskjelt på saklige og mindre saklige måter. Gratulerer.

Legg igjen en kommentar