Dagboka tirsdag 18. november 2008

Kong Salomo har talt, Lyn får lov til å fortsette i tippeligaen. Det VPN ikke skjønner er hvorfor de slipper dele sønnen i to. Eller rettere sagt, det ser ut som om to blad Sokolowski er på vei til Vålerenga, så det er kanskje nettopp det som skjer. Og bakom synger Moa, nå dessverre fordreid … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 18. november 2008»

Kong Salomo har talt, Lyn får lov til å fortsette i tippeligaen. Det VPN ikke skjønner er hvorfor de slipper dele sønnen i to. Eller rettere sagt, det ser ut som om to blad Sokolowski er på vei til Vålerenga, så det er kanskje nettopp det som skjer. Og bakom synger Moa, nå dessverre fordreid av NFFs mediekonsulenter.

Lyn, NFF, regelverk, Sokolowski

NFF har grublet og lurt, tenkt og vurdert, og kom i går kveld fram til dommen: Tross økonomisk rot får Lyn fortsette i eliteserien neste år.

– Målet er at alle skal få lisens, det er det klubbene jobber for og det er det også vi i forbundet ønsker. Vi vil at sportslige resultater skal avgjøre. Og sånn sett er det hyggelig at Lyn passerer nåløyet, etter en grundig gjennomgang, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NTB, og fortsetter – I denne saken satt avgjørelsen langt inne, med behandling senest i kveld (mandag). Det sender en klar melding til andre, en advarsel.

OK, vi hører det, selv om det må sies at vi regner i det minste vært poengstraff hadde det vært Vålerenga som var inne i bildet. Derfor er vi ikke alt for opphisset over den tydelige fordelen Lyn trekker av å være populær ‘storklubb’ fra storbyen, sikkert med mange gode kontakter innenfor forbundet. I det hele tatt synes vi lite om at NFF skal kunne trekke poeng eller flytte lag rundt i divisjonssystemet, utenom i helt spesielle tilfeller av sporstlig juks, slik man hadde i Italia for noen år siden. Dessuten så unner vi ikke Lyn den rettferdige harmen de sikkert hadde vokst på dersom de var blitt flyttet ned til 2. divisjon. Nei, la dem heller steke langsomt og pinefullt i sitt eget fett: neste års eliteserie blir dyr, inntektene kommer uvergelig til å være for små, og spillerene teller allerede på knappene.

Men med det sagt så forstår vi ikke Vålerengas gave til Lyn i det hele tatt, men det er kanskje vanskelig å la vær å kaste ut livbøyen når det ligger en stakkar og kaver i vannet? Selv om han er idiot.

I alle fall, de beste blant rottene har for lengst skjønt tegninga. Henning Berg er som kjent plasser i Lillestrøm forlengst og nå ymtes det frampå at Tomasz Sokolowski kan være på vei til Vålerenga.

– Vi er i dialog, og jeg håper det er skal gå i orden, sier Sokolowski til Aftenposten. Visst nok skulle Bosman-spilleren hatt vært meget nær en overgang til Sheffield United, men det har skåret seg.

– Jeg ser ikke på videre spill i norsk toppdivisjon som noe negativt for meg. Jeg er fortsatt bare 23 år, og har god tid. Jeg kjenner Vålerenga og flere av dem som spiller der godt. Klubben har mange spennende profiler, og det er en respektert klubb. Jeg er smigret over interessen de viser, fortsetter han i Aftenposten, som i samme slengen nevner at faren, Kaz Sokolowski også kan være på vei mot Vålerenga, som talentutvikler.

Moa-nytt

Det er visst nok en hel haug med klubber som har sendt representanter til Ukraina for å følge Moa. Han får i følge Aftenposten opplæring i mediehåndtering av NFFs medieansvarlige. Vi for vår del satser på at veldig mye av oppstyret skyldes en hel haug med norske pressefolk i Ukraina med veldig lite å skrive om.

Rokeringer

Vi blir nok ikke ferdig med etterdønningene av trenerrokeringen med det første.

– Ja, jeg har vel litt følelsen av å bli ofret i en prosess, sier David Brocken til Dagsavisen. Og den prosessen synes å gå i retning av å gjøre Martin til mer av en spiller og Tor Ole Skullerud til mer av en hovedtrener med større H.

– Ja, Martins hovedfokus er å bli en enda bedre spiller. I så måte blir Tor Ole Skullerud en mer definert hovedtrener, sier Raymond Johansen til Dagsavisen.

Neste mål påstås å være en ansettelse av ny sportsjef, samt mindre justeringer av spillerstallen. Vi minner om at Mostafa Abdallaoue og Dawda Leigh allerede er på plass som spisser, og minner også om at Vålerenga burde tenke seg alvorlig om i anledning midtstopper og backsituasjonen. Husk at i den forrige storhetstiden i 2004 så stilte Vålerenga med landets klart beste midtstopperpar på banen. Begge er fortsatt (eller tilbake) i klubben, men begge er utsatt for dårlig helse og eller dårlig form både titt og ofte.

Legg igjen en kommentar