Dagboka onsdag 19. november 2008

Sokolowski, Moa og Martin er mål for medias oppmerksomhet i dag. Og dermed også i VPN. Den halve millionen har vi glemt for lenge siden med mindre vi får behov for å erte Lyn littegrann i framtiden. Sokolowskifarse En Aftenpostenjournalist på landslagstur, og derfor med fritidsproblemer, diktet en liten skrøne om overgang for Tomasz Sokolowski … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 19. november 2008»

Sokolowski, Moa og Martin er mål for medias oppmerksomhet i dag. Og dermed også i VPN. Den halve millionen har vi glemt for lenge siden med mindre vi får behov for å erte Lyn littegrann i framtiden.

Sokolowskifarse

En Aftenpostenjournalist på landslagstur, og derfor med fritidsproblemer, diktet en liten skrøne om overgang for Tomasz Sokolowski samt pappa Kaz i går. Vi brakte historien videre, men syntes kanskje det var for godt til å være sant. Samma det, det er mye moro man kan få til med en slik historie. For eksempel dersom en jobber for VG:

– Det blir litt tungt å svelge dersom han signerer for Vålerenga. Han er på mange måter personifiseringen av Lyn de siste årene. Men kommer han, så kommer han. Det er i hvert fall et fortrinn at han er gratis, sier Klanes Christian Kjellsen på oppfordring fra VG Nett. Kjellsen fortsetter på spørsmål om han blir mottat med åpne armer, – Det er vel å strekke det litt langt. Han har noe å bevise, for å si det sånt. Det er en prinsippiell sak, og det blir med en bismak i kjeften.

Ennå morsommere at man går bortimot fullstendig bananas i Lynland, Bastionen-leder Tjøstel Lindøe i Nettavisen:

– Vi aksepterer ikke på noe vis at våre spillere går til vår verste rival, eller at de flørter med vår verste rival.

Men penga våres vil dere gjerne ha, eller?

Og bare for å få sagt det: Det er usedvanlig dumt å heve blodtrykket før bjørnen er skutt. Her er hva Sokolowski selv uttaler i NorskeFans.com

– De har henvendt seg til min rådgiver (Torgeir Knudsen, journ.anm.), men møtevirksomhet er milevis unna, sier Soko og poengterer at Vålerenga bare er én av mange norske klubber som har vist sin interesse

– Man er utsatt og sårbar som fotballspiller og mange ganger blir man gjerne misforstått. Enkelte ting må man ta med en klype salt, men det er ingen vits i å gå i mot media. Jeg forteller deg imidlertid nå hva fakta er.

Sokolowski, konkluderer saken i tre punkter på NorskeFans.com:

1. Dialog mellom meg og Vålerenga eksisterer ikke
2. Journalister jobber på sin måte, ofte for å lage mest mulig furore
3. Ferden i Lyn er over, for nå, og nå må jeg foreta mitt neste valg

Så kan VPN konkludere med at a) Sokolowski har sendt ut en prøveballong via en nyttig idiot i Aftenposten, eller b)
den nyttige idioten har diktet en historie i mangel av fantasi nok til å gå på bar i Ukraina for avisens regning. Kloke VPN tar heller: c) En overgang blir aldri noe av dersom det skrives om en i avisen før papirene er underskrevet.

Moamål

«Skal vi trene landslaget»-vinner Åge Hareide har stukket fingeren i jorda, sett at Vålerenga slo Stabæk og vips: det nye norske spissparet er kåret. Misforstå oss rett, Daniel og Moa er to av spillerene som gjør det verdt å betale inngangspenger. Men trenger virkelig mannen være så utrolig tabloid i hodet?

Kanskje det ikke er så dumt når det kommer til stykket. Moa spiller som en gud på trening.

– Sånn som han avsluttet i dag, var det helt i øverste klasse. Stort bedre enn det han gjorde på trening i dag, går det ikke an å gjøre. Jeg tror han satte fire av fem sjanser. Den ene han satte var ikke engang en spesielt god sjanse, sier Espen Johnsen til Dagbladet.no.

Såpass gode avslutninger at Johnsen må spøke det bort.

– Helt sykt. Helt sykt. Jeg gikk av banen med 20 prosent dårligere selvtillit. Det er like før jeg legger opp.

Bli nå ikke alvorlig skadet da gutter.

Martin på studietur

Og mens sesongen er på hell og Hareide ikke tar ut de gamle trofaste har Martin Andresen tid til å reise, til Trond Sollied og Heerenveen.

– Hvis Martin har lyst til å tufte sitt videre fotballiv på en trenerkarriere, må han ta med seg det han kan av erfaringer. Gjerne herfra også, sier Trond Sollied til Dagsavisen om besøket som innledes i dag til Dagsavisen.

– Det er mye å hente fra en slik ressurs, og jeg var så heldig at han ønsket å ta imot meg. Det er jeg veldig takknemlig for. Det er fint å snakke med Sollied om hvordan han tenker fotball, og hvordan han bygger et lag. Vi skal snakke fotball og dele erfaringer, svarer Andresen på sin side.

Forøvrig så skriver Dagsavisens Tor Kise Karlsen vi at vpn.no har intervjuet Martin Andresen. Ikke riktig Karlsen, det var det nok vif.no som gjorde, men vi takker for tillitten.

Legg igjen en kommentar