Dagboka mandag 17. november 2008

Det spekuleres og det sparkes. Moa blir muligens tilbudt prøvespill i Mancherster United. Er det plass til ham der? Speight, Brocken og Hallen forsvinner fra treningsfeltet. Er det riktige hoder som ruller? Moa til ManU? Scorer man to spektakulære mål som ung spiss i den norske cupfinalen er det ikke til å unngå at man … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. november 2008»

Det spekuleres og det sparkes. Moa blir muligens tilbudt prøvespill i Mancherster United. Er det plass til ham der? Speight, Brocken og Hallen forsvinner fra treningsfeltet. Er det riktige hoder som ruller?

Moa til ManU?

Scorer man to spektakulære mål som ung spiss i den norske cupfinalen er det ikke til å unngå at man blir linket til utenlandske klubber. Og når Åge Hareide begynner å sammenligne med Ola Gunnar Solskjær så er det helt andre klubber enn Gronigen det blir snakket om. For eksempel Manchester United.

Aftenposten melder at agenten Jim Solbakken har formidlet tilbud om prøvespill for Manchesterklubben.

– Det har vært mye styr rundt Moa nå, og vi forholder oss til at han fortsatt er Vålerenga-spiller, sier Pål Breen i Aftenposten. – Men han er så god at han må vurdere det når store klubber viser interesse. Han kommer nok ut etter hvert, supplerer Tor Ole Skullerud samme sted.

Aftenposten på sin side regner sammen de spissene United allerede har i stallen; Berbatov (27), Rooney (23), Tévez (24), Manucho (25), Welbeck (17), og Cambell (21, på utlån i Spurs) blir nevnt.

På spørsmål om Fergusen eventuel er interessert i å kjøpe Moa i den hensikt å leie ham ut svarer «Manchester United ekspert» Stuart Mathieson Dagbladet

– Ja, det er alle muligheter for det. Cambell er utlånt nå, det var han også i fjor, og Manucho har vært i Panathinaikos. Det å spille for reservelaget er egentlig ikke noe alternativ for folk godt oppe i 20-åra – den serien er nå forbeholdt ungdommer.

Med andre ord: holder man pengene utenfor og tenker på Moas fremtid som fotballspiller er en overgang til Manchester United et sjanseprosjekt som raskt kan ende med utlån eller reservelagspill. Norske aviser er tydeligvis blendet av pengene og mulighetene for å ha en ny avisselgende spiss i «allemanns United». Og hva skal vi stakkars Vålerengasupportere tenke? Første tanke hos denne er at den norske serien blir ganske kjedelig dersom alle spennende unggutter øyeblikkelig skal selges ut av landet med en gang de får gjennomslag. Andre tanke er at det sikkert er kult både for Moa og norske United fans å bli forespeilt en ny norsk spissplass. Tredje tanke er at United framspillet har i hvert fall blåst Gronigeninteressen dit pepperen gror, og vel så det. Fjerde tanke er et spørsmål: Er pengene Vålerenga får for Moa nok til å skaffe en tilsvarende spiss, som både scorer mål og sikkert trekker opp snittet på Vålerengas kamper?

Vi krysser fingrene og satser på å beholde Moa et år til, til glede for norsk fotball og Vålerenga.

Snipp snapp snute

Vålerengas eledige sesong har fått konsekvenser: Hverken David Brocken, Mike Speight og Truls Hallen får fornyet kontraktene.

– Det er riktig at vi har bestemt oss for ikke å forlenge kontraktene deres. Vi har tatt en gjennomgang av økonomien, slik alle topplag må gjøre. Vi har sett hvordan vi kan lage det mest effektivt totalt sett. Og dessuten hvordan vi kan dra nytte ut av å samarbeide med Valle treningssenter, som ligger vegg i vegg, sier Raymond Johansen til Dagbladet.

Det er vel ikke akkurat noen bombe at noe skulle skje med trenersituasjonen på Valle, og det har vel også ligget i kortene at Martin Andresen skulle få litt mer tid før den endelige dommen faller. Vi tipper at klubben sparer ca 2.5 MNok på denne omrokkeringen, dvs innteketene fra halvannen til to hjemmekamper, og har vanskelig for å tro at det bare er økonomiske argumenter ute og går, finanskrise eller ikke.

Morten Pedersen har en lengre kommentar der han mer eller mindre åpent mener at Martin Andresen burde sparket seg selv, eventuelt Tor Ole Skullerud. Alternativt at Vålerenga mangler sportslig kompetanse i klubbledelsen. For egen del har vi vanskelig for å tro at tidligere leder Espen Musæus hadde sparket Andresen på det nåværende tidspunktet. Hadde Aalbu gjort det om han fortsatte i klubben? Si det.

Andresen har fått betydelig makt til å gjøre de disposisjoner han ønsker. Vi kan ikke skjønne annet enn at han må få stå løpet ut. Hvis det er en riktig beskrivelse av situasjonen på Valle nå at Martin Andresen får tid til å justere et trenerteam som han tror skal fungere så er dagens grep det riktige.

Legg igjen en kommentar