Helgedagboka lørdag 15. november 2008

Saken der aktiv dødshjelp burde vært foretrukket, ruller videre. Står Lyn opp fra de døde den tredje dag? Liket puster Forbundet banka igjennom 41 lisenssaker i går. Den siste saken lukta såpass vondt at den får ligge til mandag, lisensnemda får trekke frisk luft mens Lyn må bruke helga til å dokumentere løsningene de la … Fortsett å lese «Helgedagboka lørdag 15. november 2008»

Saken der aktiv dødshjelp burde vært foretrukket, ruller videre. Står Lyn opp fra de døde den tredje dag?

Liket puster
Forbundet banka igjennom 41 lisenssaker i går. Den siste saken lukta såpass vondt at den får ligge til mandag, lisensnemda får trekke frisk luft mens Lyn må bruke helga til å dokumentere løsningene de la på bordet fredag. Erfaringene med dokumentasjon fra den kanten kan jo bli en fornøyelig sak, men korrekturlakkmetodene er gjennomskuet så det ender vel opp med troverdige signaturer denne gang.

Vi kan ikke si oss annet enn imponert over Lyns innsatsvilje og stayerevne i denne saken. Her blir de tilbudt gratis reise til andre divisjon, men de kjemper med nebb og klør for å betale reisa sjøl. De velger den lange veien via Adecco mens gjelda stiger med en krone eller to i sekundet. Lynende intelligent måte å svi av millioner fånyttes i kommende år.

VPNs lisenseksperter har prøvd å grave fram konkrete krav som skal til for å få lisens til toppfotball. Fangsten var tynn: Driften skal være basert på sunn økonomi.

Vaffelrørende scener, kakelotteri og småjenter som stiller på Lyn-kontoret med hundrelapper rett fra hjertet, er dessverre ikke sunt nok. Det var ikke nok for Raufoss og bør i rettferdighetens navn heller ikke strekke til for Lyn. Så rekker bølla i klassen fram en hjelpende hånd med femhundre laken for å få lov å leike med pappagutten et år til. Forstå det den som kan.

Morten Pedersen i Dagbladet forstår det. Og han røper en tjue år gammel hemmelighet om hva Frigg-mannen Torgeir Røyert gjorde da det røyna på som verst for konkursfirmaet Vålerenga. Vålerengamotstanderen og vestkantmannen åpna lommeboka og spøtta inn det betydelige beløpet som skulle til for å redde Vålerenga den gangen.

– Akkurat slik VIF-ledelsen brukte sitt Hafslund-initiativ til å fortelle at Tippeligaen og norsk toppfotball vil bli fattigere uten byrivalen Lyn, sier Morten P, som samtidig retter en bredside mot Klansmedlemmer og supportere som ikke skjønner dette.

Hva med fotballen på Toten? Litt fattigdom er det sikkert der fra før, men hadde ikke distriktet vært litt rikere fotballmessig med Raufoss i Adecco. Eller måtte klubben presses nedover for å blåse liv i det gamle Toten-derbyet mot Gjøvik/Lyn? Penga rår. Men fotball er ikke alt her i verden, så å regne med milde gaver og rike onkler rett rundt hjørnet er ikke spesielt sunt grunnlag for økonomien.

At Torgeir Røyert var mer enn alminnelig fotballfrelst og mer enn alminnelig rik, den hemmeligheten avslører ikke Morten P. Og vi spør: Skal det alltid være sånn at noen redde andre alltid?

Skal vi trekke det så langt at vi med vilje legger oss ned og lar oss slå så for eksempel ikke Lyn skal rykke ned?

Det er langt fra alle som gråter åpenlyst på tribunen når det går på raua, det er faktisk noen som ikke ser nedrykk som verdens undergang, men som innerst inne tror at tunge dager kan gjøre noe godt med klubber som har kommet i uføre: Ned i kjelleren og snekre noe nytt!
Om det ikke går, ja da var det vel ikke liv laga. Bedre det enn å dø seg gjennom sesong etter sesong i toppen.

Farvel, Lyn. Velkommen tilbake når dere fortjener det! Så får vi se om vi ikke kan gjøre noe med spøkelset når eller om den tid kommer.

Pengegaloppen
Vi holder oss til Morten Pedersen i Dabla en stund til. Han har,som altfor mange andre, laga regnestykke om det økonomiske sjakktrekket fra VIF-ledelsen. Hvilken genial investering det var å dele ut en halv mill fra Hafslund til Lyn:

Uten Lyn i Tippeligaen blir vi avspist med to publikumfattige kamper mot HamKam, allerede der blir gaven gitt tilbake tredobla! Halvannen millongevinst er visst kveldens stalltips.

Fy faen!

Fair play skal være noe å strekke seg etter. Men hva er dette?

Ikke annet enn å godta at en økonomisk redelig – men sportslig sett kanskje dårlig – Mjøsklubb fortjener å ta en pause fra Tippeligaspill på bekostning av en klubb som spiller med tvilsomme kort.

Foregår det samtidig et annet råttent spill i kulissene? Kan det tenkes at NFF sjøl er tjent med at Lyn beholder plassen? Har vi med inhabilitet å gjøre? Vi bare spør. Kanskje får vi svar på insinuasjonene.

Det hadde jo vært greit å få bekreftet at forbundets inntekter på stadionreklame eller UBC-plasser på VIP-tribunen på Lyns hjemmekamper, ikke spiller noen som helst rolle når forbundet skal bestemme seg hvilken retning tommern skal peke mandag ettermiddag. Vi unnlater å nevne stadionleien fra Lyn – klubben har jo problemer med å betale sånt.

Journalister skal jo også leve, de må også få penger av noen til livets opphold. Noen fortjener det mer enn andre. Vi håper inderlig noen slår følge med Lyn ned i ulukrative forhold i lavere lønnstabeller, mens andre kanskje burde få en påskjønning. I disse pengekristidene er det faktisk ikke så dumt å plukke fram torsdagens Dagsavis som spår at Lyn reddes i første omgang, men verre ting venter. I det hele tatt står problemene i kø for norske toppfotballklubber. Les mer her.

Kos dere med et realistisk glimt inn i fotballframtida mens dere venter i spenning på dommen mandag.

Endelig helg. Kast dere ut i lørdagskveldens pengegalopp, nyt søndagens kuppelhue og det evige bakrusspørsmålet: Hva skjedde?

Da aner dere litt åssen Lyn har det akkurat nå.

Legg igjen en kommentar