Hva nå, Jørgen?

Jørgen Horn er et hett tema her på VPN, på Forumet og på VPN-bloggene. Spørsmålene har hopa seg opp, vi prøver å gi noen svar, og har banka på døra til sportsdirektør Jan-Erik Aalbu. Om svarene hans egentlig bare skaper nye spørsmål, får du bedømme selv. Ser Vålerenga på det som problematisk å kvitte seg … Fortsett å lese «Hva nå, Jørgen?»

Jørgen Horn er et hett tema her på VPN, på Forumet og på VPN-bloggene. Spørsmålene har hopa seg opp, vi prøver å gi noen svar, og har banka på døra til sportsdirektør Jan-Erik Aalbu. Om svarene hans egentlig bare skaper nye spørsmål, får du bedømme selv.

Ser Vålerenga på det som problematisk å kvitte seg med en av spillerne som er fostret opp av klubben?

Svaret er ja, men spørsmålet er ikke riktig:
Vi ønsker ikke å kvitte oss med ham. Vi er midt i en samtale og forhandlingsposisjon med Viking og Jørgen. Derfor tror jeg ikke jeg bør si noe mer om dette akkurat nå.

For øvrig: Det er absolutt ingen tvil om at det Vålerenga ønsker mest av alt, er å utvikle egne spillere som tar steget opp til A-laget og etablerer seg der.

Er det Vålerenga som ikke vil ha Jørgen Horn eller Jørgen Horn som ikke vil være i Vålerenga?

For å svare på dette må vi gå et år tilbake. Vi ville tegne ny kontrakt med Jørgen, men for å skrive under ville Jørgen ha en slags garanti for mye spilletid i eliteserien. Om vi ikke da hadde funnet en akseptabel løsning hadde han vært Bosmanspiller før denne sesongen, og det ønsket vi selvsagt ikke.

Før sesongen var vi godt besatt bakover, og muligheten for fast plass fra start for Jørgen var vel egentlig ikke så store, med tanke på at han måtte konkurrere mot Wæhler, Johnsen, Muri og Thomassen. Men når Viking kom på banen, og vi kunne tilby ham utleiekontrakt til siddisene og dermed mye spilletid på toppnivå, da undertegnet han kontrakt med oss fram til 2012. En vinn-vinn-vinn-situasjon for de tre partene som nå forhandler om en eventuell fast overgang til Viking.

Ble Vålerenga svekket av at Jørgen ikke var i klubben i år?

I utgangspunktet, altså før sesongstart, kan vi vel ikke svare et klart ja på det spørsmålet. Vi var godt besatt med stoppere. Men så skjer uforutsette ting du ikke kan budsjettere med. Dan Thomassen ville hjem til Danmark av familiære årsaker, og Johnsen og Wæhler ble skadet. Da gjaldt jo allerede utleieavtalen til Viking . Vi fikk Panzer tilbake, men i en svakere form enn ønsket, i tillegg ble jo også han skadet.
Så nå på slutten, eller kanskje hele siste halvdel av sesongen, kan vi vel si at Vålerenga er svekket ved ikke å ha Jørgen i stallen. Men nå er også Jørgen skadet, og med tanke på det blir vel svaret at fraværet hans ikke svekker Vålerenga. Vanskelig å gi noe bedre svar når det er så mye uforutsett som kan skje i løpet av en lang sesong.

Jørgen har spilt mye på U21-landslaget og ser ut til å ha samme forutsetninger som Tore Reginiussen. Vil han bli priset i samme klasse? Rosenborg skal visstnok ha bydd en totalramme på 20 millioner til Tromsø.

Aldri i livet om RBK vil betale så mye for en norsk stopper!
Men når det er sagt: Tore Reginiussen har etter hvert etablert seg på et høyere nivå enn Jørgen, og det vil være naturlig at han prises høyere enn Jørgen Horn på nåværende tidspunkt.

Er det at Viking er så interesserte i Jørgen Horn et tankekors? Spesielt hvis man tenker på at Viking har vært bedre enn oss i år.

Egentlig ikke. Viking manglet i utgangspunktet spillere som Jørgen før seriestart, mens vi, som før sagt, var godt besatt på stopperplassene.

Hvordan er det når vi henter spillere fra Skeid som er unge, tar de da plassen til våre egne?

Om de spillerne vi utvikler er bedre enn de som starta utviklingen i Skeid, går selvsagt ”våre” spillere foran, og motsatt. Likeverdig konkurranse, der begge ”gruppene” stiller likt. Vi ønsker å utvikle flest mulig unge spillere fra Oslo øst og nærmiljøet framfor å måtte kjøpe utlendinger for å stille lag i Tippeligaen. Stabæk er et klart dårlig eksempel på det siste, vi er et eksempel på at det er forskjell på liv og lære, ønsker og realiteter. Men i bånn ligger ønskene og målsetningene om at Vålerenga skal være selvforsynt, være et lag bygd opp av talenter med Oslotilhørighet. Om de første, spede utviklingstrinnene starta i Skeid, Vålerenga eller andre klubber i nærheten, har mindre betydning.

På en av VPN sine blogger har det blitt holdt en uhøytidelig avstemning. Av 635 som har stemt så langt så vil 97 % beholde Jørgen i klubben. Er det en mulighet for at man vil høre på supporterne og legge inn en større innsats for å beholde Jørgen i klubben?

Veldig hyggelig å høre at supporterne har så store ønsker om å beholde Jørgen Horn! Om dette vil være utslagsgivende når Jørgen gjør sitt valg, eller bestemmer seg for hva han helst vil, vil tiden vise. Vi i Vålerenga vil – og har alltid – lyttet til supporternes meninger så langt det lar seg gjøre. Men som sagt, i den forhandlingssituasjonen vi er i nå, gjelder dette ikke bare Vålerenga, her betyr det selvsagt veldig mye hva Jørgen selv vil.

Og med dette sier VPN takk til snart avtroppende sportsdirektør Jan Erik Aalbu, som er imøtekommende snakkesalig som alltid. Synd at forhandlingssituasjonen mellom ham, klubben og Bærum for lengst er avsluttet, VPN vil savne ham.

Les også Les også Thunderbloggen
Hent Jørgen Horn hjem ! Eller Harald på linje 4
Stolthetens skam

Legg igjen en kommentar