Helgedagboka søndag 2. november 2008

Jeg raver rundt i byen, og merker ting skal skje, mens glemselens høye terskler raser ned Ja, sånn kan det også sies. Og når det synges blir det faktisk verre. De fleste i VPN-redaksjonen orker ikke å høre på den nye finalelåta, og kan derfor ikke si så mye om den, men noen reaksjoner har … Fortsett å lese «Helgedagboka søndag 2. november 2008»

Jeg raver rundt i byen,
og merker ting skal skje,
mens glemselens høye terskler raser ned

Ja, sånn kan det også sies. Og når det synges blir det faktisk verre. De fleste i VPN-redaksjonen orker ikke å høre på den nye finalelåta, og kan derfor ikke si så mye om den, men noen reaksjoner har vi :

Hør på denne ’a:

Her krones bare en ting, laget på topp

Stabæk er laget på topp på tabellen. Er det egentlig Stabæks finalesang vi har fått, rett og slett en forbytting?

Inntrykket forsterkes ved at byttingene lirer av seg noe som høres ut som:

Der står du, Snøhvit og Blå

Onkel Blå? I Bærum? Forbundets VM-låt sugde for noen år siden og da kom Christoffer Schau til unnsetning. Kan vi håpe på en ridder i skinnende hvitt for vår del også?

Fra høyder over byen, du ser det lyser over alt, der står du rød hvit og blå

En højdare!
Høres ut som noe som er hivd sammen på en halvtime en bakfull søndag.
Ikke snøhvit og blå – jeg hører rødvin og blå – eller ”der står du, Inger Britts små”.

Detta suger verre enn Edvartsen blåser.

Finalebilletter
Torsdag 6 oktober selger Sjappa ca 50 billetter til finalen, billetter som ikke har blitt henta og sånn.
Vi regner med at det blir kamp om disse, og fordelinga blir løst ved loddtrekking:

Sjappa åpner kl 10.00 torsdag. Mellom kokka 10.00 og 10.30 deles det ut lodd. Én person og ett kort får ett lodd (én person får kun ett lodd selv om han har med seg for eksempel 10 kort) . Det trekkes, og det blir én billett pr vinnerlodd.
Trekningen foregår kl 1045.
Dette betyr altså at man har like stor sjanse om man kommer kl 1029 som de som stiller kl 1000.

When The Saints Goes Marching Home
Arets første novembersøndag er årets nest siste søndag med mening. I mangel på fete nyheter gratulerer vi Tove Paule med navnedagen, og lurer på hvor mange det egentlig er som heter Tuva, som også har navnedag. Sola går ned tolv minutter på halv fem, Venus overtar scenen en times tid, men så er det slutt med himmelsk bevegelsesmønster. Klokka seks er det fritt fram for jordiske stjerner i blått på høstvått og tuvete Ullevålgress. Brann slokner og vi overtar den ærerike åttendeplassen , men med litt uflaks deiser vi ned på tiende. Som om det gjør noe!

Selvsagt gjør det noe! Dette er nest siste sjanse for Martin å vise at han mener alvor med Vålerenga, det er siste sjanse til å dra på seg selvtillit og god følelse, til å komme inn i flytsonen før cupfinalen. Vi stiller med Panzer fra start og med Brann-dødaren Berre. Hæstad og Storbæk er skada, Wæhler også, men han har karantene så det hadde ikke hjulpet om han var frisk. Bergenserne har sikkert en og annen skade eller karantene de også, vi går ikke i detaljer, konstaterer bare at du må være skada for å velge en sånn klubb, og burde fått karantene for å ha valgt den.

Det er fjerde søndag før første søndag i advent. Men først og fremst er det Allehelgensdag. Altså ikke en opplagt dag for oss, det er relativt få med helgenstaus i Vålerenga. Neida, vi har ikke glemt Reka . Og vi glemmer selvsagt heller ikke vår levende legende, Ronny. Men nå er det slutt. Ikke noe ett-år-til-Ronny, ett år til. Takk for alt, Ronny! Litt helgen-staus tar du med deg på veien hjem. Les mer på klubbsidene og på Thunderbloggen i dag.

Ellers?
Det gikk ikke så greit for damelaget i går på Nordre Åsen. Utlikning til 3-3 på overtid mot Linderud/Grei i andre kvalik-kamp, men vi hadde trengt minst to-målsseier for å rykke opp til 1. divisjon. Grei skuring, damene har hatt en flott sesong, neste sesong lykkes dere!

Sjappa melder at det er solgt over 3000 billetter til Cupfinalefesten lørdag på Youngstorget. Kun 1000 billetter igjen. Pris kr 200.
Program:
Kl 1900: Nordre Sving
Kl 1945: Bjølsen
Kl 2015: Hele cupfinaletroppen kommer
Kl 2045: Gatas Parlament
Kl 2130: Øsekara
Kl 2215: Blodbrødre
Konferansier: Lars Eikanger

Teltet åpner kl 1800

Løp og kjøp
Sjappa har en kul stand på Oslo S og Dasslokket hele uka. Salg av alle mulige finaleeffekter. Skjerf, flagg, hettegensere, jakker, luer , m.m
I begrepet m.m skjuler det seg sikkert pannebånd, noe VPN stort sett forbinder med Lyn-og Moldesupportere. Det er et fritt land, men tenk litt over det før du kjøper.
Trommer selges i hvert fall ikke.

Ha en fortsatt god helg, ikke ødelegg restene av den med å spelle den nye Finalelåta

Legg igjen en kommentar