Vålerenga – Brann 0-1

Vålerenga tapte 0-1 for Brann i kveld i en til syvende og sist dørgende kjedelig kamp. Og det sier vi tross Vålerengas fire fem stangskudd. Knappe 10000 møtte opp for å ta farvel med et Vålerenga-lag som må vise mye mye mer om det skal greie å opparbeide interesse blant publikum i 2009. Vålerenga – … Fortsett å lese «Vålerenga – Brann 0-1»

Vålerenga tapte 0-1 for Brann i kveld i en til syvende og sist dørgende kjedelig kamp. Og det sier vi tross Vålerengas fire fem stangskudd. Knappe 10000 møtte opp for å ta farvel med et Vålerenga-lag som må vise mye mye mer om det skal greie å opparbeide interesse blant publikum i 2009.

Vålerenga – Brann 0-1 (0-1)
2.11.2008 – Ullevaal Stadion
Tippeligaen 26. runde
9700 tilskuere

Vålerenga: Troy Perkins, Amin Nouri (Ronny Johnsen 85), Andre Muri, Erik Hagen, Allan Jepsen, Luton Shelton (Morten Berre 46), Harmeet Singh (Bojan Zajic 64), Martin Andresen, Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm, Bengt Sæternes

Brann: Thorbjørnsen – Dahl, Björnsson, Bjarnason, Hanstveit – Solli (Sævarsson 49), Jaiteh, Einarsson, Guntveit – Austin (El Fakiri), Huseklepp (Møvik 90)

Mål: 0-1 Austin 17

Gule kort: Erik Hagen 26, Austin 67

Hoveddommer: Kjell Alseth

Vålerenga tapte 0-1 for Brann i kveld i en til syvende og sist dørgende kjedelig kamp. Og det sier vi tross Vålerengas fire fem stangskudd. Knappe 10000 møtte opp for å ta farvel med et Vålerenga-lag som må vise mye mye mer om det skal greie å opparbeide interesse blant publikum i 2009.

Brann scoret på et «tullefrispark» etter 17 minutter, Vålerenga traff treverket 4 ganger – en gang i første, tre ganger i andre, og Bengt Sæternes var håret for seint på en godt Moa innlegg i første. Og det er i bunn og grunn det vi har å fortelle fra denne kampen.

Det som står over er selvsagt sprøyt, men slikt føltes det i det jeg forlot stadion. For n’te gangen denne sesongen så hadde en Vålerenga kamp på Ullevaal knapt etterlatt seg spor i sjelen – og da er det noe alvorlig galt fatt. Greit nok at interessen fra begge lags spillere side er passe måtelig i en kamp som har svært lite å si for endelig plassering på tabellen, men skal vi virkelig ikke bys mer av Vålerenga? På hjemmebane?

Bra? Erik Hagen greide seg helt utmerket, dytta Erik Huseklepp og grisetaklet Austin. Moa startet relativt friskt på venstresiden, (men fikk raskt to mann på seg og Vålerenga fikk aldri utnyttet det hullet som i prinsippet burde dukket opp annet steds hen på banen). Daniel var frisk, tok ansvar i angrep, og burde vært belønnet med minst ett mål for innsatsen i stedet for dirrende tverrliggere. Allan Jepsen viste igjen at han har hatt framgang i det defensive i høst. Andre Muri greide seg helt greit i midtforsvaret.

Dårlig? Elendig innleggskvaliet. Det fylles ikke på i feltet når Moa og eller Allan Jepsen kommer rundt på kanten. Det vil si spissene og spesielt midtbanen kommer alt for seint. Det er som regel lite eller ingen framdrift når Vålerenga har ballen. Luton Shelton kan ikke dempe ballen. Morten Berre falt et par hakk, minst, i forhold til sin opptreden mot Lillestrøm. Det hele går for treigt. En kan ikke si at seiersviljen lyser ut av øynene på gutta.

Sa jeg at innleggskvaliteten var elendig? Gjorde visst det.

Når Vålerenga traff tverrligger/stolpe for fjerde gang uten å score midt i 2. omgang var det tydelig at laget ikke kom til å score denne kvelden. Selv ikke et sent innhopp av Ronny Johnsen – antagelig de siste minuttene på banen i hans karriere – greide å vende stemningen/flaksen/lagets skebne. Da gjelder det bare å trekke på skulderene og satse på at Martin og co. gjør usedvanlig god bruk av vinteren. For jeg tror ikke at Vålerenga kan tillate seg mange flere hjemmekamper av den sorten vi har sett i år uten at det for konsekvenser for lagledelsen.

OK, spist er spist og glemt er glemt.

Stabæk tapte også 0-1, så slikt sett møtes begge lag med like forutsetninger foran cupfinalen. Men jeg tror likevel det er Vålerenga som må jobbe best med psyken fram mot neste søndag om vi skal ha noe som helst håp om å oppleve lykken i år 2008.

Børs

Perkins 4
Jepsen 4
Hagen 5 BB
Muri 5
Nouri 4
Fredheim Holm 5
Andresen 4
Singh 4
Shelton 3
Abdellaoue 5
Sæternes 4

Innbyttere:
Berre 4
Zajic 4
Johnsen For kort tid

Legg igjen en kommentar