Dagboka fredag 31.oktober 2008

Vi summerer opp fotballen og sesongen i ukas siste og ikke spesielt motiverte dagbok. Og du skal på kamp søndag. Nesten slutt Så sitter man her da. Til helgen er det sesongens siste seriekamp. Det hele er jo avgjort, og vi spiller om æren. En sesong som har vært en gedigen skuffelse, men som kan … Fortsett å lese «Dagboka fredag 31.oktober 2008»

Vi summerer opp fotballen og sesongen i ukas siste og ikke spesielt motiverte dagbok. Og du skal på kamp søndag.

Nesten slutt
Så sitter man her da. Til helgen er det sesongens siste seriekamp. Det hele er jo avgjort, og vi spiller om æren. En sesong som har vært en gedigen skuffelse, men som kan reddes av seier i cupfinalen. Og etter hvert av tanken på at vi skal ut i Europa uansett. Til neste år skal alt bli bedre. Fint det, jeg tror på det. Men det hadde vært godt om en klubb en gang gjorde det alle trenere sier: tenkte langsiktig. Vi sier det hver gang, men når det kommer til stykket så ryker treneren om det går galt lenge nok. Problemet er at ”lenge nok” blir kortere og kortere for hver sesong med mer penger i spill og mer horete spillere på banen. Med mer penger er kravene til resultater sterkere. Ikke så rart.

Men kan vi ikke si som alltid før da? Vi må tenke langsiktig. Satse på Martins plan for fremtiden. Gi han tid til å bygge laget.

Tid betyr nok bare neste sesong. Om det ikke funker blir han sparka til sommeren, sann mine ord. Egentlig veldig rettferdig, egentlig veldig urettferdig. Fotballen er blitt vår største arena for schizofreni. De eneste som jubler er media. Med kriser og krangler er det heldigvis noe å skrive om.

Til syvende og sist er det bare en ting som gjelder for meg. Jeg holdt ut ennå en sesong med Vålerenga. Jeg elsker klubben ennå, og gjør det nok neste år også. Og så lenge klubben finnes driter jeg hvem som sparkes eller ikke, så lenge jeg kan gå på kamp, se fotball og hate bønda.

Skarrepakket kommer
Eirik Bakke er skada, melder Brann.no. Synd, hadde gleda meg til å se han klynke som en våt katte når Panzer moser han. Mindre sympatisk Vålerengahater skal du lete lenge etter. Reine JR fra Dallas på hatskalaen.

Vi får bare for vår del vente i spenning på hvem som stiller for oss. Midtstopperplassen ved siden av Muri er fortsatt utrolig usikker. Som igjen gir noe usikkerhet om spissene. Hvor spiller Bengt? Mens Martin også er usikker. Helt generelt er jeg også usikker.
På en måte driter jeg i hele kampen, sesongen er over. På den annen side er det Brann vi snakker om. Og det driter jeg ikke i.

Stå opp for siste gang i serien, Vålerenga. La oss skaffe en positiv opplevelse før vi lader opp til finalen. Kom igjen Enga!

Ellers
– Luton og Harmeet på Tveita senter fredag kl 1330. Si hei da!
– Harmeet og Frode Larsen er på U21 for en turnering i Jordan i november. Vi gratulerer gutta.
– Håvard Nielsen er på G15 mot Tyrkia. Vi gratulerer han og!

Litt av et utfall?
Med tanke på de to siste linjene i avsnittet over blir Aftenpostens og Stein Erik Kirkebøens utfall mot Vålerengas mislykkede satsing på egenutvikling litt rar. Under headingen ”Stolthetens skam” slakter han den delen av Vålerenga. Han mener rett og slett at vi aldri i nyere tid har klart å ale en spiller hele veien fra egne rekker. Vi kjøper dem fra Skeid, for eksempel. Han kan jo ha noen poenger.
Like fullt er det litt rart. Vålerenga leverer veldig mange spillere på alderbestemte landslag. Så noe riktig gjør vi. Men de slipper ikke skikkelig til på a-laget. Og det er jo ikke bra.

Forklaringen på det finner du i Dagbokas første avsnitt. Vi har ikke tid. Vålerenga og Martin må levere varene nå, ellers har vi driti på draget. Og siden vi (eller andre) ikke tør være langsiktige og gi tillit får ikke de unge spillere. Vi trenger rutinen og tør ikke bruke dem. Det er dessverre helt logisk.
Og da er det ikke rart at talenter florerer og får spille i klubber som Skeid. De er lenger nede i systemet. De har ikke råd til å kjøpe dyre, etablerte spillere. De må bruke de midlene de har. Og de trenger ikke tenke sååå mye på at det kan gå galt, de kan nemlig ikke bytte trenere. Det har de ikke råd til.

Fotball er realpolitikk og økonomi. Vend deg til tanken. Da trenger vi ikke syte om unge spillere lenger.

På den annen side…. hadde vært digg om i alle fall en spiller tok steget opp i året.
Amen.

Vålerenga i dag
Quiz på Bohemen. Fredag i sjelen. Og ferdig skambanka bergensere kl 2000 på søndag.

Legg igjen en kommentar