Stabæk – Vålerenga 6-2

Førsteomgangen vår holdt mål, men selv om måla våre ikke kom før etter hvilen, kunne vi aldri måle oss med velspillende seriemestre. Utspilt etter alle kunstens regler og vel så det. Stabæk – Vålerenga 6-2 (2-0) 26.10.2008 – Nadderud Stadion Tippeligaen 25. runde 7151 tilskuere Vålerenga: Troy Perkins, Freddy dos Santos, Kjetil Wæhler (Luton Shelton … Fortsett å lese «Stabæk – Vålerenga 6-2»

Førsteomgangen vår holdt mål, men selv om måla våre ikke kom før etter hvilen, kunne vi aldri måle oss med velspillende seriemestre. Utspilt etter alle kunstens regler og vel så det.

Stabæk – Vålerenga 6-2 (2-0)
26.10.2008 – Nadderud Stadion
Tippeligaen 25. runde
7151 tilskuere

Vålerenga: Troy Perkins, Freddy dos Santos, Kjetil Wæhler (Luton Shelton fra 43.), André Muri, Allan K Jepsen, Morten Berre (Kristofer Hæstad fra 45.), Lars Iver Strand, Bojan Zajic (Harmeet Singh fra 66.), Daniel Fredheim Holm, Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue

Stabæk: Knudsen (Austbø fra 83.), Keller, Skjønsberg (Kjølø fra 83.), Sandberg, Høiland, Andersson, Hauger, Farnerud, Alanzinho, Gunnarsson (Palmason fra 78.), Nannskog

Mål:
1-0 Veigar Pall Gunnarsson 31
2-0 Veigar Pall Gunnarsson 41
3-0 Johan Andersson 49
4-0 Veigar Pall Gunnarsson 59
4-1 Mohammed Abdellaoue 71
4-2 Mohammed Abdellaoue 79
5-2 Palmi Parr Palmason 82
6-2 Christian Keller 89

Gule kort: Kjetil Wæhler 3, Allan K Jepsen 7, Bojan Zajic 30

Hoveddommer: Brage Sandmoen, Kjelsås
Assistentdommere: Odd-Jarle Larsen og Erik Ræstad

Vi ble heldigvis snytt for tre minutters tilleggstid, selv om Moa var i ferd med å snu kampen på lissom mot slutten. Førsteomgangen vår holdt mål, men selv om måla våre ikke kom før etter hvilen, kunne vi aldri måle oss med velspillende seriemestre. Utspilt etter alle kunstens regler og vel så det.

Nå er det heldigvis slutt. Aldri mere toppfotball på Nadderud. Første eliteseriekamp på eliteseriens verste stadion, vant Vålerenga 2-0. Det er tretten år siden. Etter det har vi aldri vunnet på Bærum-bondelandet som faktisk tilhører Oslo fotballkrets. Vi skåra to – som i 1995 – men hva hjelper det når Inger-britts leiesoldater gir oss seks i sekken?

Det ble satt publikumsrekord på Nadderud i går. Friidrettsstadionet som har kapasitet til 7000, skrøyt av 151 i overvekt i går. Var det de stakkars Vålerenga-frelste som kjøpte de siste 150 plassene i kikkertsvingen som var tunga på rekordvektskålen? Takk for at den svingen er historie. Så spørs det bare om Telenor Arena vil ta imot så mange som 1000 klansmenn i neste år.

Congratulations!
Gratulerer Stabæk! Ingen tvil om hvem som fortjener seriemesterskapet. Dere har skjønt hva det dreier seg om. Nydelig angrepsfotball. Stort sett hele året. Underholdning. Norsk fotball er fattig på det. Vi trenger lag som strekker seg for å underholde, ikke bare knabbe poeng. Fotballen er i ferd med å prise seg ut i kullsviertro på at publikum vil strømme til tribunene uansett. Vi tror publikum snart gir blaffen om ikke flere gjør som Stabæk: Skjønner hva fotball dreier seg om. Underholdning.

Grunnlaget for Stabæk er en plan. Ikke bare for to ganger femogførti minutter, men også for to ganger et år eller ti. Stabæk har lykkes, selv om Europa ikke lærte seg bokstaven Æ i år heller. Stadionplaner har klubben skrinlagt for lengst, de er jo gjennomført. I neste år innvies Telenor Arena. Og der skrinlegges ikke suksessen, der fortsetter Stabæk med planlagte to ganger femogførti minutter.

Jeg har en plan!
Egon hadde mange mislykka planer, Fritz hadde noen «a little bit un-detaljerte», men hvilken plan har Vålerenga ? Reka mente vi skulle være uforutsigbare. Martin har ikke sagt så mye om akkurat det, men planløsheten har plaga oss en del i løpet av sesongen. Bortsett fra nå i det siste. Og da er det for jævla å få seg en sånn trøkk. Akkurat nå når vi var oppe og gikk igjen.

Kampen i går
For Vålerengas del besto kampen av én ganger førtifem minutter, samt litt Moa-show når de fleste hadde gått og lagt seg. Men første omgang var helt grei, selv om det sto 2-0 til seriemesterene ved halvtid. 15-20 minutter med klar Vålerengadominans, et Vålerenga med klar plan i spillet. Ut på kantene, særlig mot Moa, innlegg inn i midten der ikke bare Bengt stilte, men der hele midtbanen hadde fløtta seg opp. Bakover nøytraliserte Wæhler og Muri den giftige Stabæk-kombinasjonen: Alanzinho, Gunnarsson og Nannskog. Derfor ble de andre glemt, de som dukket opp på kantene. To ganger Stabæk-bæck på venstre, markeringsfeil og vips: Lille Veigar Pall Gunnarsson ble plutselig transformert til en luftens baron, og skalla oss i senk i løpet av en timinutters periode etter første halvtime. Fortjent nok, javel. Men Vålerenga hadde mye å fare med også, spesielt første halvdel av omgangen. Det burde for eksempel stått 1-0 til oss etter 30 sekunder etter forseringa til Moa på venstre side, innlegg til Bengt, og tverrligger eller over. Flere fikse kombinasjoner både i midten og på Moa-kanten.

Andre omgang åpnet med Freddy-heading rett på keeper etter corner. Småfriske takter fra Vålerenga, vi håpet litt på det derre om at to null er en farlig ledelse. Og ikke før var tanken tenkt: 3-null baklengs, og derfra og ut ble alt bare sørgelig. Moa glimta til mot slutten og kunne lett ha matcha hat-tricket til Veigar Pall da han skøyt i nettveggen. Men det var egentlig bare ett lag på banen etter 3-0

I TV2-studio herja fotballekspert Nils Johan Semb. Etter 3-0 oppsummerte han: 7-1 i målsjanser til Stabæk. Tellekorpset i VPN sa 4-3 til pause i Bærumklubbens favør. Vi var ikke så dønn på hæla før den tredje spikern satt i kista.

Det ble delt ut noen kort, og det ble ikke blåst straffe.
TV2 kretsa om skulderen til Bojan i feltet midtveis i første omgang. «Heldig for Vålerenga som ikke fikk straffe i mot i den situasjonen», ble det vrøvla om. Det er da vi skjønner hvor godt det er at TV2-fotballmonopolet er brutt, og at vi forhåpentligvis får ny ekspertise i studio i neste år. Den gode dommertrioen gjorde ingen feil, bortsett fra at de kanskje skulle gitt straffe for Freddys takling rundt sekstenmeter-krittet. Fornuftig å trekke frisparket utenfor.

Wæhler risikerte gult kort nr to rett før han skulle byttes ut på grunn av skade. Han skulle hatt gult da, men fortjente ikke det gule han fikk tidlig i kampen. Godt dømt igjen, dommer Bragemoen. Kompensering vitner av og til om fotballforståelse.

Andre omgang
Den vil vi flest mulig skal glemme, og VPN har derfor ikke referat fra de tre kvarterene. Alle så at Bengt Sæternes ble slengt ned som midtstopper igjen. Vi håper intenst på at Panzer friskner til før cupfinalen.
Og så håper vi at en frisk Martin Andresen fortsetter der han slapp før landskampforfall og lyskeoperasjon.

Det kommer andre viktigere omganger en den lusne andreomgangen vi så Nadderud i går kveld.

Spillerbørs

Perkins 3
Jepsen 3
Wæhler 4
Muri 3
Dos Santos 3
Berre 3
Strand 3
Zajic 3
Fredheim Holm 3
Abdellaoue 6 BB
Sæternes 3

Innbyttere:
Shelton 2
Hæstad 3
Singh For kort tid

Legg igjen en kommentar