Dagboka mandag 27.oktober 2008

Skikkelig grus igår. Men det var bare en finte? Vi spekulerer i Dagboka. Kjempefinte, eller kjempekrise? Planen igår var tydelig: Vålerenga skulle fremstå som svake og planløse. Spesielt defensivt og i duellspillet skulle vi være tannløse og gi inntrykk av å være pinglete. På den måten skal Stabæk lures til å tro at cupfinalen blir … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27.oktober 2008»

Skikkelig grus igår. Men det var bare en finte? Vi spekulerer i Dagboka.

Kjempefinte, eller kjempekrise?
Planen igår var tydelig: Vålerenga skulle fremstå som svake og planløse. Spesielt defensivt og i duellspillet skulle vi være tannløse og gi inntrykk av å være pinglete. På den måten skal Stabæk lures til å tro at cupfinalen blir rein walkover for dem. Og så skal vi slå grusomt tilbake. Mens vi latet som flere av våre spillere var skada og brukte andre var allikevel Toro og Martin smarte nok til å be Bengt nesten score og Moa om å herje litt på slutten slik at ikke planen vår skulle være for gjennomsiktig. Og på klubbens sider i dag kjører Toro finta helt ut med følgende tullekommentar:

– Vi kan ikke holde på sånn. Det blir for mye enkle og dumme feil i dag. Å by på overganger på den måten vi gjør i dag, med pasningsfeil på midten og masse folk på vei framover, da får du trøbbel mot Stabæk for der er dem gode.

Da tenker jeg Stabæk er sånn passe lullet inn i troen på at de kommer til å knuse oss.

Spørsmålet er om denne taktikken var så lur. De fleste fotballfagfolk og psykologer vil vel mene at folk og lag som har med seg gode resultater i sin mentale bagasje har bedre forutsetninger med å lykkes enn de som sliter. I motsetning til hva Stabæksfoldt trodde så var ikke kampen igår noen serievinnerkamp for dem, (gratulerer forresten), men en generalprøve til cupfinalen for oss. Dessverre var ikke den prøven særlig lovende. Stabæk så på alle måter sterkere ut enn oss, og vi trenger mye skjerping for å slå dem. Selv med Moa.

Og selv om spillere alltid sier at den og den kampen er viktig uansett, og at spesielt cupfinalen er så stor at man uansett vil vinne: er det virkelig sånn? Eller kan det tenkes at våre spillere bare puster lettet ut fordi nå er sesongen ferdig og vi allerede er i Europa siden Stabæk vant? Da blir dere sittende på taperbordet på banketten, kjære venner.

I Dagbladet i dag garanterer Pall Mall å slå Vålerenga i cupfinalen. Om de spiller på sitt beste og vi gjør det samme. Haha, da har vi i alle fall lurt han.

Har vi?

En ting er sikkert, vi kan ikke lure Brann i den siste kampen. Om ikke meningen da er å lure Stabæk ennå mer med fem-målstap for skarrepakket. Kanskje det går?

Wæhlers skade
Wæhler måtte av med skade. En strekk.

– Jeg har ikke hatt denne type skade før, og angrer litt på at jeg ikke kom meg av banen tidligere, sier han til klubbens sider.

Vi venter ennå på å få vite om han kan spille cupfinale. Amen.

Stabæks dag
De kan riktig meske seg med oppmerksomhet i dag. Mye mer enn normalt. De har jo vunnet serien. Det betyr at de får komme på forsiden av både Dagbladet og VG, riktignok i hjørnene. Og de får være først på sportssidene.
Ikke så rart at de endelig er der. Med en av landets mest slitsomme og flinke reklamefolk, med den beste treneren og de beste spillerne i serien. Med ny stadion rundt hjørnet også.

Blir jo nesten like moro å se hvor lenge de fortsetter å dominere media.

Vallhall ”knust”
VG melder at stormen Ulrik ”knuste” Vallhall arena. Vel, ved nærmere ettersyn er det et hull på 50-100 kvadrat på den ene veggen. Alvorlig nok, men ikke knust. Omtrent slik som fotball-laget vårt.

Vålerenga i dag
Irritert. Men bare på lat.

Legg igjen en kommentar