Dagboka tirsdag 14.oktober 2008

Og komme sent er godt, sies det. Om dette gjelder dagboka vår er vel heller tvilsomt. Tipper det er mange som har vært innom og klikket refresh/oppdater nå. Men slapp av – nå er den her, som ei Stjernepose full av syntetisk snadder. LandslagsWæhler del 2 Kjetil Wæhler spiller i morgen mot flere av tidligere … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14.oktober 2008»

Og komme sent er godt, sies det. Om dette gjelder dagboka vår er vel heller tvilsomt. Tipper det er mange som har vært innom og klikket refresh/oppdater nå. Men slapp av – nå er den her, som ei Stjernepose full av syntetisk snadder.

LandslagsWæhler del 2
Kjetil Wæhler spiller i morgen mot flere av tidligere Vålerengamidtbanemotor Christian Grindheims kolleger. Vi skal møte de oransje fra treskolandet, og alle andre enn oss sjøl tror at vi skal tape den kampen med glans.

Vel, det er vel i disse kampene Norge tar fram det lille ekstra og viser resten av verden finger’n. Litt slik vi nå viser resten av den skakkjørte verdensøkonomien finger’n ved å spytte inn noen ekstra oljemilliarder som vi har hatt i madrassen «just in case».

Vi tipper at Wæhler får en heftig dag på jobben, men at Norge drar i land en etterlengtet seier på hjemmebane. Hvis ikke er det vel en fyr fra Molde som kan se seg etter ny jobb.

Troy er i USA
Vår beste spiller i år, er for tiden samlet med USAs landslag for å spille landskamper for hjemlandet sitt. The Washington Times har et intervju med Monacospiller Freddy Adu og Troy Perkins om å spille i utlandet. Troy svarer om Norge, det å spille for Vålerenga og om den neste store greia i hans liv. Vi klipper og limer litt og kommer med en litt sleivete kommentar på slutten:

United sold Perkins to Norwegian club Valerenga IF after four seasons with the team. Culture shock awaited him in Norway, though.

«It’s been the best move I’ve made in my career. Taxes are 50 percent, and you pay $50,000 for a Kia,»

But Perkins said he loves Norway and that he and his wife expect their first child next year.

Kultursjokk å komme til Norge? Hallo, vi har de samme programmene på TV’n her som i USA, og det til og med tekst under slik at man kan lære seg norsk. På den andre side så tviler vi på at de har med en etterkommer av urinnvånerne (også kalt inidanere) i den amerikanske versjonen av «Skal vi danse». Så hvis det er Mikkel Gaups joiking det siktes til her så kan vi si oss greit enige.

På den andre side så er det syke priser på biler her i landet, men at noen betaler 300.000 spenn for en KIA burde vel rett og slett gi dem direkte opphold på Blakstad eller Dikemark.

Og vi gratulerer Troy og kona med barn i magen!

Nytt Magasin i salg!
Gjengen i Vål’enga Magasinet er tilbake med en konfekteske av ei blekke, og det beste er at den er i salg hos Narvesen og på Sjappa fra og med i morgen (onsdag).

Troy er profilen denne gangen og Erik Foss er bohemen, han snakker selvfølgelig rett fra levra. Ellers intervjuer med Mike Speight, Panzer, Luton, Aalbu, Svein Graff samt Nils Arne Eggens drømmelag og den definitive historien bak stadion på Valle, skrevet av Kristian Tolonen, Kristian. Ellers er Magasinet fem år i år og vi feirer med en liten kavalkade som blant inneholder lista til Hagen.

VPN oppfordrer alle til å kjøpe Magasinet. Ikke bare ett, men minst to. Slik at du kan ha ett på hver dass du har i huset, evt. ett på dass og ett på nattbordet hvis du ikke har mer enn en dass. Har du ikke nattbord sier du? Nei, da får du legge det under puta da.

Finanskrisa
Mange er de som godter seg over at rikingene, pengegutta, meglerne og alle de andre dyra i pengebingen virkelig har fått svi de siste ukene. Det er jo en fattig manns trøst dette. Når renta spiser opp det lille man hadde til kos og hygge – Taco eller pizza på freda’n – er det fint å vite at søkkrike investorer må selge de svinedyre villaene sine til «spottpris», kvitte seg med alle SUVene og si opp leieavtalen på det lille Chateauet i Provence. Ikke sant?

Vel, er det nå egentlig noe å godte seg over?

I 2003 holdt klubben på å gå på snørra for N’te gang. Klanen samla inn penger, og fra sidelinja kom det en kar med lommene fulle av grunker og gryn. En kar som hadde slått seg opp på å skifte vindusruter på biler.

Hans Petter Lundteppen har spytta inn en masse penger i både Vålerenga og andre klubber og foreninger. Han solgte Hurtigruta og starta nytt firma – dette gikk konk, og nå er villaen hans på Ekeberg lagt ut for salg. Og det går jo strålende. Taksten var over 20 millioner (vi snakker om sveitservilla og 5,5 mål tomt med Ekebergrestauranten som nærmeste nabo) nå ligger eiendomen ute med en prisantydning på 14.

Hva Lundteppen driver med aner vi ikke, vi har jo nye investorer på plass, så spørs det om disse er like villige til å sponse oss når de har tapt 70% av spenna sine på børsen i løpet av de siste ukene. Vi syns det er kjipt at Lundteppen har havna i en skvis, men på den andre side: Erru med på leken mårru tåle steken – det tipper jeg han vet en del om, han som er vokst opp på Tveita…

Vålerenga i dag
Skattepenga kommer i morra, eller rettere sagt i morra legges likningen ut. Det blir spennende å se hvor mange saker VG og Dagbladet kan lage om fotballspiller’nes lønninger i år…

Legg igjen en kommentar